Spara 13% med MAGISTRALE-set - Våra 3 bästsäljare
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Chemex kaffekaraff för 3 koppar

Chemex kaffekaraff för 3 koppar

Chemex - originalet från New York

För perfekt filterkaffe

Mångsidig användning

Denna artikel är inte tillgänglig för tillfället!
Informera mig så snart artikeln är tillgänglig.
Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.
476,60 kr
(476,60 kr / 1 Stck.)
 | inkl. moms plus fraktkostnader

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 9192

 • 9192
 • 028068001364

Fördelar

 • Fri frakt över 1100 kr
 • Snabb leverans med DHL
 • Färskvarugaranti
Chemex - FilterDrip Coffeemaker Kaffekaraff för tillredning av utsökt filterkaffe... mer

Chemex - FilterDrip Coffeemaker

Kaffekaraff för tillredning av utsökt filterkaffe

Originalet

Chemex har funnits i över 80 år. Det startade 1939 i New York med den tyska kemisten Dr. Peter Schlumbohm. Han var en specialist inom området filterteknik. Han utvecklade en glaskaraff för att brygga och filtrera malda kaffebönor. Den omisskännliga timglasdesignen har aldrig ändrats sedan starten. Denna innovation och den unika formen har för alltid säkrat Chemex en plats i utställningen på Museum of Modern Art i New York. Den är också en av de 100 främsta designprodukterna i modern tid. Förutom den klassiska formen och den karakteristiska träringen har Chemex andra praktiska egenskaper. Det finns till exempel en kanal i den övre delen av kannan. Detta gör det inte bara lättare att hälla upp, utan gör också att den heta ångan kan flyta ut från Chemex-bägarens bottendel.

Vad gör Chemex så speciell?

Chemex har utan tvekan en mycket anmärkningsvärd historia att berätta, men i slutändan förväntar du dig en produkt av hög kvalitet som ger dig gott kaffe. Den goda nyheten är att det är precis vad du får med Chemex.

Karaffen är handgjord i Massachusetts och tillverkad av så kallat borosilikatglas. Det är känt för sin värmebeständighet och klarhet. Tillsammans med trähöljet och läderremmen ser Chemex väldigt elegant ut och blir ett riktigt blickfång i köket. Det matchande filterpappret är också speciellt. Det är 20-30 % tjockare än vanligt papper och dessutom mycket finporigt, vilket gör att betydligt fler små partiklar, oljor och bitterämnen filtreras under bryggningsprocessen. Resultatet är ett rent och aromatiskt filterkaffe, precis som det ska vara. Ingen obehaglig eftersmak, utan en ren och fin, nyanserad kaffeupplevelse. Ett rent filtrerat kaffe framhäver bönornas naturliga sötma. Med Chemex får du perfekt filterkaffe varje gång.

Mångsidig användning

För älskare av gott filterkaffe är Chemex det bästa valet. Men även te-älskare och de som gillar att experimentera kommer att få valuta för pengarna. Kaffepulvret kan naturligtvis också ersättas med ett gott te. Tack vare det speciella glaset slipper du också oönskade aromer. Detta beror på att den är lukt- och smaklös och samlar inga främmande aromer. Du får alltså en ren produkt. En annan möjlig tillämpning är "Ice Brew". Här fyller du 1 del isbitar i Chemex-bägarens bottendel och använder 1 del vatten för att brygga kaffet. När du nu brygger som vanligt droppar det varma kaffet direkt på isbitarna och svalnar. Detta gör filterkaffet särskilt milt och smakrikt, vilket är en riktig höjdare särskilt på varma dagar.

Leveransomfattning och ytterligare information

 • Chemex glaskaraff för 1-3 koppar
 • Material: Glas, trä, läder
 • Höjd: 20,5 cm
 • bredd: 10,5 cm
 • Vikt: 310 g
 • Rymmer: 450 ml


EAN: 028068001364
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Tillverkare:

CHEMEX® Coffeemaker, 1102 Sheridan street Chicopee, MA 01022*, USA