Upptäck jubileumsblandningen från La Genovese med 10% rabatt
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Filicori Zecchini Arabica

| 340g | Hela bönor
chokladig, nötig, maltig & Balanserad

340 g hela espressobönor

Espresso Italiano-certifierad / Förpackning UTAN aluminium

Blandning för firandet av företagets hundraårsjubileum

136,42 kr
(401,24 kr / 1 kg)
 | inkl. moms plus fraktkostnader
04.2025 10.2026

3-5 dagar Artikel nr.: 10773

  • 10773
  • 8003775308632

Fördelar

  • Fri frakt över 1100 kr
  • Snabb leverans med DHL
  • Färskvarugaranti
Filicori Zecchini Espresso Arabica - Espresso Italiano 340g hela espressobönor... mer

Filicori Zecchini Espresso Arabica - Espresso Italiano

340g hela espressobönor

Blandningsförhållande: 100% Arabicabönor

För att fira över 100 år av rostning har Filicori Zecchini överträffat sig själv med denna jubileumsblandning. Filicori Zecchinis 100 % Arabica är rosteriets första rena Arabica-blandning. 100 står inte bara för blandningen av 100 % Arabica, utan också för 100-årsjubileet.

Kafferosteriet grundades 1919 i Bologna av två vänner, Aldo Filicori och Luigi Zecchini. Idag ägs företaget fortfarande av familjerna och drivs redan av tredje generationen. Och än idag har Filicori förblivit trogen sin långa tradition. Endast förstklassiga bönor förädlas enligt den traditionella, typiskt italienska rostningsmetoden. Detta innebär att bönorna rostas separat, försiktigt och långsamt i den roterande trumman och sedan lämnas för att svalna i luften. Det blir helt enkelt inte bättre än så här.

Vad är det som gör 100% Arabica så speciellt?

Signature Blend förkroppsligar konsten att skapa en raffinerad blandning som perfekt kombinerar de bästa egenskaperna hos tre enskilda ursprung (Brasilien, Guatemala och Mexiko).

Vad är Single Origin-kaffe?

En Single Origin är en kaffesort som kommer från ett specifikt geografiskt område, och som vanligtvis har fått sitt namn därifrån. Varje Single Origin har unika organoleptiska egenskaper som beror på jordens och klimatets särskilda egenskaper. Dessa olika egenskaper kombineras i en sofistikerad blandningsprocess. Detta är konsten som gör en blandning så otroligt komplex och balanserad. Smakerna och nyanserna kompletterar varandra, vilket gör att de bästa tonerna framträder och att alla smaklökar i gommen engageras i harmoni. För en kaffekonnässör är Single Origin motsvarande den terroir som en vinkonnässör uppskattar för en druva.

Guatemala är en Single Origin av sorten Bourbon som odlas i Fraijanes- och Santa Rosa-regionen på en höjd av 1200-1600 meter. Det är ett tvättat och soltorkat kaffe med en lätt fruktig ton, stark smak och bra kropp. En eftersmak av kakao och tobak gör den mycket behaglig i smaken.

Brasilien är känt över hela världen som ett av de mest framstående och hängivna kaffeproducerande länderna. Det här Arabica-kaffet kommer från ett av världens mest kända odlingsområden för Arabica-bönor - Santos i Brasilien. Den naturliga, soltorkade produktionsprocessen gör den mycket rund och balanserad. Smaken är långvarig och delikat med en stark ton av bittermandel.

Chiapas Single Origin-bönor kommer från delstaten Chiapas i sydöstra Mexiko - en av de mest artrika regionerna i världen. Höga berg erbjuder de bästa odlingsförhållandena för förstklassigt grönt kaffe. Lätta noter av kakao och en subtil doft av färsk tobak gör den här bönan så distinkt. I avslutet finns toner av rörsocker och kanel i eftersmaken.

Filicori Zecchini har bytt ut förpackningen till en aluminiumfri. På grund av att det inte finns någon flerdubbel beläggning eller kompositmaterial kan påsarna återvinnas till 100 %.

Tack vare sin utmärkta kvalitet har Filicori Zecchini 100 % Arabica certifierats som Espresso Italiano av INEI (Istituto Nazionale Espresso Italiano). Institutet skyddar och främjar äkta espresso och har gjort det sedan 1998.EAN: 8003775308632
Blandningsförhållande: 100% Arabica
Arom: chokladig, nötig, maltig
Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
Förpackningsstorlek: 340g
Region: Norra Italien
Styrka: Balanserad
Certifiering: Espresso Italiano
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Tillverkare:

G.I.Fi.Ze. S.p.A., Via Lombardia 55, 40024 Osteria Grande (BO), Italy