Spara 13% med MAGISTRALE-set - Våra 3 bästsäljare
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Mokaflor CaffèLab Hawaii Kona

| 250g | Hela bönor
Mokaflor CoffeeLab Hawaii Kona
nötig, blommig, fruktig & Balanserad

Rostad av CaffèLab

250g espressobönor i påse

Ett fyrverkeri av smaker - kanel, nötter, ananas och vit persika.

Vi beställer endast värdefulla kaffesorter som Hawaii Kona i små kvantiteter. Mokaflor rostar sorterna åt oss först när vi har fått beställningen. Om varan inte finns i lager kan du anmäla dig för att få ett e-postmeddelande. Så snart den finns i lager informerar vi dig.

Denna artikel är inte tillgänglig för tillfället!
Informera mig så snart artikeln är tillgänglig.
Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.
323,18 kr
(1292,72 kr / 1 kg)
 | inkl. moms plus fraktkostnader
03.2023 03.2025

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 11707

  • 11707

Fördelar

  • Fri frakt över 1100 kr
  • Snabb leverans med DHL
  • Färskvarugaranti
Hawaii Kona Arabicabönor från Mokaflor  250g hela espressobönor   Året var... mer

Hawaii Kona Arabicabönor

från Mokaflor 

250g hela espressobönor  

Året var 1828 och en man vid namn Samuel Ruggles förde de första arabicabönorna från Brasilien till Hawaii under en resa. Det ingen då visste var att detta lade grunden till vad som skulle bli en av världens bästa och dyraste kaffesorter. Men människorna insåg snart att bönorna som de hade planterat trivdes och började därför att odla allt mer kaffe. Ökedjan i västra Stilla havet har idealiska förhållanden för kaffeodling. Kona-området i västra delen av landet utmärker sig särskilt. Det ligger vid foten av vulkanerna Mauna Loa och Hualālai på Big Island, den största av de sex huvudöarna.

Öarna bildades genom en serie vulkanutbrott som fortsätter än i dag. Vulkanerna har starkt format landskapet men framför allt berikat det med stora mängder vulkaniska stenar och mineraler. Dessutom har denna del av ön ett subtropiskt klimat med soliga, torra vintrar och regniga somrar. På morgonen skiner solen med full kraft och från och med middagstid är himlen vanligtvis molnig och badar i ytlig dimma. Dessa klimatförhållanden lämpar sig utmärkt för kaffeodling. 

De speciella Kona-kaffebönorna odlas i den västra delen av Big Island-kusten - det så kallade Kona-kaffebältet. Detta är en 30 kilometer lång och 3 kilometer bred landremsa som kännetecknas av branta sluttningar på upp till 800 meters höjd. Här är vädret mer konstant än någon annanstans på Hawaii. Halva dagens skugga och de lägre temperaturerna innebär att kaffebönorna växer mycket långsammare, men det ger dem desto mer tid att utveckla intensiva och komplexa aromer. Den exceptionella odlingen av dessa bönor är en del av den extremt stränga och licensierade kvalitetskontrollen av Kona-kaffe. 

Skördetiden för Kona-kaffebönor är mellan november och februari. Precis innan "snön faller". Detta syftar på det vackra vita havet av blommor som täcker plantagen i mars och april. Fram till september bildas nu små kaffebär som i slutet av mognadsfasen har fått en rik, glänsande röd färg. Då är det är dags för skörd. Bönorna plockas och tvättas för hand. Sedan avlägnas skalet och bönorna placeras i solen för att torka. I nästa steg sorteras och klassificeras dem i olika kvaliteter beroende på form och storlek.

Bönorna till Mokaflor växer på plantagen "Paradise Meadows". Gården ägs av Scott Buske, som med hjälp av sin långa erfarenhet av kaffeodling producerar några av de bästa bönorna på Hawaii. Transparens är oerhört viktigt för Mokaflor, särskilt när det gäller ett så värdefullt kaffe. Kona är också känt som Hawaiis "bruna guld" och hamnar regelbundet i topp i internationella kaffetävlingar. Ett bevis på att denna single-origin espresso inte bara har ett speciellt ursprung utan också en mycket speciell smak.

Som redan nämnts har bönorna en betydligt längre mognadsfas, vilket ger dem unika aromatiska nyanser och toner. En fin komposition av kanel, nöt och frukter som ananas och vit persika är karakteristisk för Hawaii Kona.

Trots kaffets 100% arabicabönor är syrastrukturen ganska återhållsam, vilket också beror på den skonsamma rostningen. Samspelet mellan de många olika smakerna är mycket mer dominerande. Med en koffeinhalt på 1,33% är Hawaii Kona inte alltför stark och därmed perfekt för alla tider på dagen.

Vårt tips:

Prova först Hawaii Kona för sig själv för att fullt ut kunna uppleva och njuta av dess egenskaper. Beroende på tillredningsmetoden kommer du att märka av de olika smakerna och nyanserna.

Sedan kan du experimentera. Blanda lite av Hawaii Kona med din favorit-espressosort och skapa helt nya kaffekreationer, unika och underbara för dig.

Blandningsförhållande: 100% Arabica
Arom: nötig, blommig, fruktig
Typ /Beskaffenhet: Hela bönor
Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
Koffeininnehåll: Lågt
Förpackningsstorlek: 250g
Region: Centrala Italien
Rostningsgrad: Mellan
Lågt syrainnehåll: Ja
Styrka: Balanserad
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Tillverkare:

Torrefazione Mokaflor S.r.l., Via delle Torri 55, 50142 Firenze, Italy