Upptäck jubileumsblandningen från La Genovese med 10% rabatt
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Provset Espressokaffe med Låg Syra Malet

Provset Espressokaffe med Låg Syra Malet

Malet espressokaffe med låg syra i provset med tre sorter

Salimbene Deliziosa
Quarta Caffè Famiglia Stuoia
Filicori Zecchini Forte

Denna artikel är inte tillgänglig för tillfället!
Informera mig per e-post så snart artikeln är tillgänglig igen:
Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.
230,22 kr
(0,31 kr / 1 kg)
 | inkl. moms plus fraktkostnader

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10728

  • 10728

Fördelar

  • Fri frakt över 1100 kr
  • Snabb leverans med DHL
  • Färskvarugaranti
Provset malda bönor espresso med låg syra 2 x 250 g + 1 x 226 g malda espressobönor En... mer

Provset malda bönor espresso med låg syra

2 x 250 g + 1 x 226 g malda espressobönor

En ordentligt tillredd espresso är någonting vackert. De flesta föredrar en espressoblandning med låg syrahalt. Men det är inte alla sorter som har det. Även ytterst dyra och fina bönor kan ha höga mängder syra. Det är avsiktligt och meningen är att syran hjälper till att verkligen bringa fram de kittlande, fruktiga och blommiga noterna. Det är därför som framför allt filterkaffe har en så fyllig arom och balans som stimulerar tungan.

Om ett kaffe har hög eller låg syrahalt beror för övrigt mycket mer på typen av rostning än på typen av kaffeböna. Under rostningen stiger till en början syrahalten, vilket gör att milt rostade kaffesorter har mer syra. Om rostningsprocessen tar längre tid så förlorar kaffet syra, upp till 50 % av ursprungsinnehållet. På så sätt kan rostaren i stor utsträckning bestämma mängden syra själv.

Slutsats: Rostningsprocessen är avgörande för mängden syra i kaffebönorna. Ju mörkare bönorna rostas, desto mindre mängd syra innehåller de. För alla kaffeälskare som inte gillar tydlig syra i kaffekoppen har vi nu det perfekta setet. Det består av tre mycket syrafattiga espressosorter. Mörkt, kraftigt men inte alls beskt.

Salimbene Deliziosa 250 g

Blandningsförhållande: 50 % Arabica / 50 % Robusta

Denna unika blandning innehåller en hög andel ädla, tvättade Robusta-bönor. Ursprungsländer är Brasilien, Etiopien, Indien och Uganda. Sydamerikanska Arabica-bönor bidrar med en söt och krämig ton i kaffet. De handplockade Robusta-bönorna ger en sammetslen smakbukett av mörk choklad och kakao. Båda harmoniserar perfekt tillsammans och gör Deliziosa till en utmärkt kompanjon på en spännande smakresa.

Fyllig, tjock crema med en härligt hasselnötsbrun marmorering.

Quarta Caffè Famiglia Stuoia 250 g

Blandningsförhållande: 40 % Arabica / 60 % Robusta

För Quarta Kaffe Stuoia används endast noggrant utvalda Arabica- och Robusta-bönor. Först rostas bönorna skonsamt och långsamt vid temperaturer mellan 200 och 220 grader, och sedan mals de och kombineras till en balanserad blandning. Fylligt espressokaffe med noter av karamell, lakrits och bittermandel. Du kan dricka Quarta Caffè Stuoia Famiglia som ren espresso eller använda den som bas till mjölkvarianter såsom cappucino.

Filicori Zecchini Espresso Forte 226 g

Blandningsförhållande: 70 % Arabica / 30 % Robusta

Denna speciella blandning kommer glädja alla som önskar chokladaktiga noter när de njuter av sitt kaffe. Den intensiva men fylliga smaken kompletteras av en medelhög syrahalt som inte alls upplevs som otrevlig. Den rundar verkligen av varje klunk och får dig att vilja ha mer. Endast de mest noggrant utvalda Arabica- och Robusta-bönorna används till den här blandningen, och de rostas var för sig på det sätt som passar varje sort bäst. Denna speciella process gör att man får ut det absolut mesta från varje böna och det höjer kvaliteten på kaffet som helhet enormt. Att det var mästare som gjorde detta märker man tydligt.

espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Tillverkare:

D&S Espresso International GmbH, Liebigstrasse 2-20, 22113 Hamburg, Germany