15% rabatt på Mocambo Gran Bar | 10% rabatt på guldvinnande provset
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Alps Coffee - Koffeinfritt, Ekologiskt & Fairtrade

| 500g | Hela bönor
Schreyögg Alps Coffee Espresso | Bio und Fairtrade | 500g Bohne
chokladig, blommig & Mild

500g bönor

90% Arabica-bönor

Avkoffeinerat i koldioxidprocess

197,08 kr
(394,16 kr / 1 kg)
 | inkl. moms plus fraktkostnader
01.2024 07.2025

3-5 dagar Artikel nr.: 10299

  • 10299
  • 4007460021602

Fördelar

  • Fri frakt över 1100 kr
  • Snabb leverans med DHL
  • Färskvarugaranti
Alps Coffee koffeinfritt ekologiskt kaffe Ekologisk och Fairtrade, 500g bönor... mer

Alps Coffee koffeinfritt ekologiskt kaffe

Ekologisk och Fairtrade, 500g bönor

Blandningsförhållande: 90% Arabicabönor / 10% Robustabönor

IT BIO 006

Alps Coffee Espresso Bio Decaffeinato Fairtrade består av 90 % Arabica- och 10 % Robusta-bönor, övertygar med sin fylliga smak och kommer uteslutande från utvalda producenter i Centralamerika och Sydasien, från ekologisk och rättvis odling.

Under avkoffeineringen tas koffeinet bort försiktigt medan bönorna fortfarande är råa med hjälp av CO2-processen, den enda erkända ekologiska processen.

Tack vare den traditionella långvariga rostningen är kaffet särskilt milt och extremt aromatiskt. En lätt, fin syra ger maximal njutning.

Lär dig mer om avkoffeinering

Källa: Artikel från Coffeetimes utgåva 12 Höst/vinter 2017/18 från Schreyögg-rostningen

De som inte tål koffein behöver inte alls sluta dricka kaffe. Det är väl känt att koffeinfritt kaffe ofta kritiseras, men ofta är kritiken orättvis. Med rätt bönor, lämplig avkoffeineringsmetod och efter den skonsamma långtidsrostningsprocessen från kafferosteriet Schreyögg får även koffeinfritt kaffe en underbar arom och en balanserad smak.

Det finns olika metoder för att avkoffeinera kaffe, varav de tre viktigaste presenteras här:

Den kemiska processen
I denna process utsätts bönorna först för ånga i cirka 30 minuter och extraheras sedan i diklormetan eller etylacetat i tio timmar. Slutligen hälls extraktionsmedlet/lösningsmedlet av och rester avlägsnas genom en torkning som pågår i tio timmar. Detta är särskilt viktigt när det gäller diklometan eftersom det misstänks vara cancerframkallande.

Vattenprocessen
I denna process, som utvecklades av Swiss Water Decaffeinated Coffee Company i slutet av 1970-talet, behandlas bönorna med varmt vatten tills allt koffein och andra fasta beståndsdelar har lösts upp.

Koldioxidprocessen
Kaffebönor som förbehandlats med ånga spolas med superkritisk flytande koldioxid vid ett tryck på 73-300 bar, vilket löser upp koffeinet. CO2:n får avdunsta och lämnar kvar det rena koffeinet. CO2:n komprimeras sedan igen, kondenseras och återanvänds.

Avkoffeineringsprocessen på Schreyögg Coffee Roasters
För att garantera den höga kvaliteten på den ekologiska espresson genomgår det naturligt utvunna gröna kaffet koldioxidprocessen vid Schreyöggs kafferosteri. I denna process extraheras koffeinet från det gröna kaffet med koldioxid i en tryckkammare med tillsats av klart vatten. Efter att det gröna kaffet torkats till sin ursprungliga fukthalt förädlas det - precis som vanligt grönt kaffe - genom en skonsam trumrostning. De beståndsdelar som ger smak och arom bevaras nästan helt och hållet under avkoffeineringsprocessen. Även om denna process är mycket tids- och energikrävande, bevarar den kaffearomen genom att man helt undviker att använda kemiska lösningsmedel.



EAN: 4007460021602
Blandningsförhållande: 90% Arabica / 10% Robusta
Arom: chokladig, blommig
Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
Koffeinhalt: Utan koffein
Förpackningsstorlek: 500g
Region: Norra Italien
Rostningsgrad: Mellan
Styrka: Mild
Certifiering: Ekologisk (Bio), Fairtrade
Metod för koffeinborttagning: CO² - koffeineringprocess
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Tillverkare:

Schreyögg Srl, Torrefazione caffè, Via Cutraun - Rablà, I-39020 Parcines, Italy