Toppsäljaren Essse Caffè Masini med 15% rabatt | 15% på allt från Segafredo
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Dripdrip 2in1 Cold Brew Dripper

Dripdrip 2in1 Cold Brew Dripper

Noble kallbryggningsmaskin för Cold Brew Coffee

Med två integrerade Cold Brew-metoder

Kallbryggt kaffe - så gott!

608,55 kr
inkl. moms plus fraktkostnader

3-5 dagar Artikel nr.: 9169

  • 9169
  • 4280001396272

Fördelar

  • Fri frakt över 1100 kr
  • Snabb leverans med DHL
  • Färskvarugaranti
Dripdrip 2in1 Dripper - Cold Brew Dripper Med Cold Brew Dripper kan du använda två olika... mer

Dripdrip 2in1 Dripper - Cold Brew Dripper

Med Cold Brew Dripper kan du använda två olika metoder för att göra utsökt Cold Brew Coffee.

Kaffebönan är en frukt med en unik variation av smaker. Det finns knappast något annat livsmedel som har ett så komplext utbud av smaker och aromer. Kaffe finns i otaliga varianter, oavsett om det är chokladaktigt och syrligt eller blommigt och fruktigt. Fördelen med cold brew är att betydligt färre bittra och sura ämnen löses upp under extraktionen med kallt vatten än med varmt vatten.

Cold Brew-kaffe kännetecknas av en underbar fruktighet och mildhet. Det färdiga kaffet är mycket rundare och trevligare än varmt bryggt kaffe. Här finns knappast någon obehaglig bitterhet. Den längre förberedelsetiden på upp till 24 timmar är absolut värd det. På så sätt lär du känna ditt favoritkaffe på ett helt annat sätt. Mångfacetterad med ett otroligt spektrum av smaker.

Vare sig det är under varma sommardagar eller bara som en liten uppfriskning däremellan, kommer ett aromatiskt Cold Brew-kaffe alltid att förgylla din dag.

2in1 Cold Brew Dripper kombinerar två produktionsmetoder. Å ena sidan den klassiska kalla dropprocessen, som tar mellan 2 och 6 timmar, och den så kallade full immersion-processen, där kaffet måste dra i upp till 24 timmar.

Cold Drip-metoden:

Det första steget är att hälla kaffet i filtret. Vi rekommenderar nymalet kaffe i en mängd av 7-10 g per 100 ml vatten. Om du vill göra 500 ml Cold Brew behöver du 35-50 g malet kaffe. Placera sedan vattenbehållaren utan metallfilter på det fyllda kaffefiltret och häll i önskad mängd vatten. Nu kan du ställa in hur mycket och hur snabbt vattnet ska rinna genom vridventilen. Vi rekommenderar att du ställer in ventilen på en droppe per sekund. Nu måste du vänta tills allt vatten har runnit igenom.

Nu kan du njuta av den färdiga Cold Brew ren med is eller som mjölkdryck. Cold Brew är också en utmärkt bas för långa drinkar eller cocktails. I en sluten behållare i kylskåpet håller sig Cold Brew Coffee fräscht i cirka 3 dagar.

Tips för kallbryggning: För att se till att vattendropparna fördelas jämnt kan du fukta ytan på kaffepulvret i filtret med lite vatten. Alternativt kan du lägga en bit runt kaffefilterpapper över kaffet. För att hålla vattnet svalt under extraktionsprocessen kan du lägga några isbitar i vattenbehållaren.

Full Immersion:

Full Immersion-metoden används också för att tillreda kallt bryggkaffe. Du kan dock också använda den för att göra ett koncentrat genom att variera mängden kaffe som du väljer. I stället för 7-10 g använder du 15-25 g malet kaffe per 100 ml och får på så sätt en extremt intensiv Cold Brew-dryck.

Stäng först den roterande ventilen helt och hållet och sätt in det lilla metallfiltret i kärlet. Tillsätt nu önskad mängd nymalet kaffe. Ju mer malet kaffe du använder, desto intensivare blir kaffet. Sätt nu vattenbehållaren på glaskannan och häll i kallt vatten. Det är allt du behöver göra nu. Lägg på locket och vänta 18-24 timmar. Låt nu helst kaffet dra i kylskåpet. Slutligen öppnar du den roterande ventilen och låter den färdiga Cold Brew rinna ner i glasmuggen. Du kan nu njuta av koncentratet utspätt med vatten eller använda det som bas för mjölkdrycker, långa drinkar eller cocktails.

Leveransomfattning och ytterligare produktinformation:

Kall droppkaffebryggare för upp till 600 ml / 45 g kaffe per extraktion
Kaffebehållare av PYREX-glas
Permanent filter av fint nät av rostfritt stål
Ventil för exakt justering av dropphastigheten
Vattenbehållaren är tillverkad av robust, livsmedelssäker plast
Instruktion och receptkort
Vikt: 445 g, mått: 11,2 x 10,5 x 29 cm (B x D x H)EAN: 4280001396272
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Tillverkare:

Tradena UG & Co. KG, Leopoldstraße 2-8, 32051 Herford, Germany