15% rabatt på Mocambo Gran Bar | 10% rabatt på provset med guldmedalj
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Espresso Provset 50/50-blanding

| 3kg | Hela bönor
Espresso Provset 50/50-blanding

Ädla kompositioner av Arabica & Robusta

La Tazza d'Oro Miscela Bar 1 kg
Nurri Caffè 100% Napoletano 1 kg
Lollo Gran Bar Perlage 1 kg

741,81 kr
(247,27 kr / 1 kg)
 | inkl. moms plus fraktkostnader

3-5 dagar Artikel nr.: 10694

  • 10694

Fördelar

  • Fri frakt över 1100 kr
  • Snabb leverans med DHL
  • Färskvarugaranti
Espressoprovset - 50/50 blandning 3 x 1000g bönor Alla espressosorter i den här trion har... mer

Espressoprovset - 50/50 blandning

3 x 1000g bönor

Alla espressosorter i den här trion har två saker gemensamt: De är gjorda av 50 % arabica- och 50 % robustabönor och de smakar fantastiskt!

Prova dessa tre välbalanserade blandningar och övertyga dig själv om den höga kvaliteten. För "Robusta betyder inte lägre kvalitet". Detta är många erfarna rostningsmästares tes. Och allt fler espressoälskare upptäcker fördelarna med en hög Robusta-halt. Även 100 % Robusta-blandningar är mycket populära hos oss. Naturligtvis måste kvaliteten vara bra.

Robusta-bönor har otroligt många fantastiska egenskaper som inte kan uppnås med en ren Arabica-blandning. Espresson får djup och volym. Mörka aromer av tobak, mörk choklad, malt, karamell och träiga toner lyfter verkligen fram de blommiga och fruktiga tonerna från Arabica-bönan. Du får också en mer intensiv och långvarig crema på kaffet.

Och för alla som gillar att dricka cappuccino och liknande är mer uttryck och styrka i bönorna ändå ett plus.

Dessutom innehåller Robusta-bönor betydligt mer koffein än Arabica-bönor, vilket ger blandningarna en speciell kick i det här fallet. De något högre bitterämnena avlägsnas också från robusta-bönorna genom försiktig och långsam rostning. En relativt hög andel robusta betyder alltså inget negativt.

De tre blandningarna i vår uppsättning utnyttjar de bästa egenskaperna hos båda sorterna och kombinerar dem för att skapa en gudomlig espresso.

La Tazza d'oro Miscela Bar 1 kg

Blandningsförhållande: 50 % Arabica-bönor / 50 % Robusta-bönor

Miscela Bar imponerar med sin otroligt balanserade karaktär och komplexa smakprofil. De indiska Robusta-bönorna ger en stark kakaoarom och de brasilianska Arabica-bönorna en utsökt sötma. De två sorterna kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt och du upplever nya nyanser för varje klunk. Robustas högre koffeinhalt är särskilt god i alla klassiska kaffespecialiteter med varm skummad mjölk.

Det bästa resultatet får du om du förbereder kaffet i ett portafilter eller malet i en mokakanna. Men Miscela Bar gör också en bra figur i en helautomatisk maskin.

Nurri Caffè 100% Napoletano 1 kg

Blandningsförhållande: 50 % Arabica-bönor / 50 % Robusta-bönor

Grundaren Antonio Nurri skapade ett napolitiskt espressokaffe helt i sin egen stil: elegant, klassiskt och varierad arom.

I smaken är denna blandning stark med aromer av mörk choklad och mandel. Arabica-bönornas fina fruktiga toner av vilda bär och citrusfrukter utgör en perfekt motsvarighet. Nurri Caffè 100 % Napoletano har kryddiga toner och en elegant mjuk eftersmak och visar vad som kännetecknar ett äkta napolitanskt kaffe.

Det är bäst att avnjuta den här espresson som en äkta napolitan skulle göra - ren.

Men tack vare sin styrka är 100 % Napoletano också en utmärkt bas för alla lattevarianter.

Lollo Gran Bar Perlage 1 kg

Blandningsförhållande: 50 % Arabica-bönor / 50 % Robusta-bönor

I den eleganta röda förpackningen finns fina bönor från tre olika ursprungsländer. Arabica-bönorna kommer från Brasilien och Robusta-bönorna odlas i Indien och Uganda på höjder på upp till 1 500 meter. 50/50-blandningen ger en intensiv och rund espresso med en fyllig arom av choklad och nötter. En espresso som kommer att glädja älskare av starkt kaffe. Den här unika blandningen har fått sitt namn Perlage på grund av att den har samma karaktär som vinet med samma namn. Båda har ett perfekt balanserat förhållande mellan sötma och syra. Detta gör dem till ett mästerverk av smak.

Rostningen sker traditionellt i en trumrostugn. Försiktigt, långsamt och vackert mörkt. Här behandlas varje sort separat och kan på så sätt utveckla sin fulla potential. Gran Bar Perlage Espresso är idealisk för beredning i portafiltermaskin eller i en mokakanna på spisen. Nymalet espressokaffe är känt för att utveckla sina aromer bäst.

Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
Förpackningsstorlek: 3kg
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Tillverkare:

D&S Espresso International GmbH, Liebigstrasse 2-20, 22113 Hamburg, Germany