Rosterivecka: 10% rabatt på allt från MOKA EFTI | 20% på Buonissimo Provset
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Hauck Leveler Competition Line V3

Hauck Leveler Competition Line V3

High End precisionsverktyg Leveling Tool svart anodiserat

Bas i rostfritt stål

Diameter 58,4 mm

1409,58 kr
inkl. moms plus fraktkostnader

3-5 dagar Artikel nr.: 9182

  • 9182

Fördelar

  • Fri frakt över 1100 kr
  • Snabb leverans med DHL
  • Färskvarugaranti
Hauck Leveler - Competition Line V3 Diameter: 58,4 mm Det här premiumverktyget för... mer

Hauck Leveler - Competition Line V3

Diameter: 58,4 mm

Det här premiumverktyget för entusiaster från den österrikiska tillverkaren Hauck används för att jämna ut espressomjölet. Den garanterar en mästerlig noggrannhet med högsta precision.

Hantering och material

V3 Leveler passar perfekt i både vänster och höger hand. Basen är tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål, överdelen är svart anodiserad. Höjden på utjämnaren kan justeras genom en lätt vridning. För att göra en perfekt espresso bör man undvika så kallad kanalisering (channeling) och det är precis där det här professionella verktyget kommer in i bilden.

Vad exakt är kanalisering?

Om bönorna mals och överförs direkt till portafiltret fördelas espressomjölet ojämnt. Alla känner igen det lilla berg som det malda kaffet bildar i mitten. Om kaffet packas omedelbart, pressas kaffet i mitten starkt ihop, medan det knappt appliceras något tryck alls runt kanterna där det ligger mindre kaffepulver. Motståndet för det genomrinnande vattnet är alltså lägre i kanterna och mycket högt i mitten. Resultatet är ett ojämnt vattenflöde. Vatten söker, som vi alla vet, den väg som ger minst motstånd.

När du använder ett portafilter utan botten och utan pipa kan du lätt se hur det nästan klara vattnet sprutar igenom i stora mängder i kanten, medan lite espresso kommer ut i mitten. Detta är en oönskad effekt som har stor inverkan på espressokvaliteten. Du får ingen riktig crema och även smaken tar stryk.

Hur använder man en leveler?

Som redan nämnts säkerställer en leveler en jämn fördelning i portafiltret så att det inte uppstår någon kanalisering. När det malda kaffet har överförts till portafiltret placerar du levelern vertikalt uppifrån och fördelar det malda kaffet jämnt medurs i portafiltret. Därefter kan du tampra som vanligt. Var uppmärksam på jämnheten. Du bör försöka tampra exakt lodrätt uppifrån, annars pressas kaffet ojämnt vilket gör levlingen meningslös. Om du använder den på rätt sätt kommer du alltid att kunna njuta av en perfekt espresso från och med nu.

espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Tillverkare:

HAUCK TAMPER, Wachtbergstraße 31, 4852 Weyregg am Attersee, Austria