Rosterivecka La Genovese 10% rabatt till och med 23 maj | 15% rabatt på Espresso Italiano certifierad set
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Hauck Tamper Barista Line Rune Nuss

Hauck Tamper Barista Line Rune Nuss

Premium-Tamper från Österrike

Handtag i Valnötsträ

Diameter 58,4 mm

1218,60 kr
(1218,60 kr / 1 st.)
 | inkl. moms plus fraktkostnader

3-5 dagar Artikel nr.: 9175

  • 9175

Fördelar

  • Fri frakt över 1100 kr
  • Snabb leverans med DHL
  • Färskvarugaranti
Hauck Tamper Barista Line - Rune Nuss Premium-tamper från Barista Line i storlek 58,4 mm.... mer

Hauck Tamper Barista Line - Rune Nuss

Premium-tamper från Barista Line i storlek 58,4 mm.

Hauck-Tamper är ett familjeföretag från Gampern i Österrike. De har en över 30 år lång tradition av tillverkning av premiumverktyg. Med material av högsta kvalitet och ytterst teknisk kompetens skapar Otto Hauck och hans team riktiga mästerverk.

Vad utmärker denna tamper?

Denna tamper tillhör Barista-Line. Barista-linjen kännetecknas av förstklassiga råmaterial, perfekt tillverkning och ett utmärkt pris-/prestanda-förhållande. Det som gör att Hauck-tampern särskilt sticker ut är att nästan alla delar, inklusive trähandtaget och tamperbasen, kommer från regionen. Båda tillverkas i Oberösterreich. Detta är ett exempel på företagets hållbarhetstänk.

Material och hantering

Det ergonomiska handtaget tillverkas av polerat valnötsträ. Den platta underdelen består av rostfritt stål, precis som distansringarna som kan tas bort individuellt för att justera höjden på tampern enligt din önskan. Ovansidan är belagd med hudvänlig silikon för extra bra grepp. Materialen och den noggranna utformningen ger en balanserad och låg tyngdpunkt som gör tampern lätt att hantera. Så enkel och så fulländad, denna otroligt vackra tamper är ett riktigt blickfång i köket. Den förhöjer hela din kaffeupplevelse och gör varje espresso till något speciellt.

Hur används tampern på rätt sätt?

Tamping innebär att pressa ner kaffepulvret i portafiltret. Målet är att få till en så platt och jämn kaffepuck som möjligt. Detta är viktigt då det gör att det heta vattnet rinner genom kaffet jämnt. Det bästa är att hålla tampern rakt uppifrån och trycka neråt med en lätt vridrörelse. Vridningen i slutet ser till så att kaffets yta blir ännu jämnare fördelad. Även här gäller det kända ordspråket "övning ger färdighet". Den som vill överträffa sina egna färdigheter ytterligare och få till en helt felfri espresso kommer dessutom att älska Haucks Leveling Tool.

Teknisk information:

Total höjd: 10,5 cm (justerbar höjd)
Handtagets bredd: 4,6 cm
Diameter tamperbas: 58,4 mm
Material i handtaget: Valnötsträ från Vöcklabruck
Material i tamperbasen: Rostfritt stål 1.4305
Total vikt: 341 g
Passar: Filter från märkena VST, IMS, E&B, Baristapro och Decent (E61-bryggrupp)

Tamprarna tillverkas för hand, vilket gör varje exemplar unikt. På grund av det kan de variera lite grann i utseende. Den höga kvaliteten och den precisa tillverkningen förblir dock alltid detsamma.

espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Tillverkare:

HAUCK TAMPER, Wachtbergstraße 31, 4852 Weyregg am Attersee, Austria