3-5 dagar Artikel nr.: 1019
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1019
3-5 dagar Artikel nr.: 1305
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1305
3-5 dagar Artikel nr.: 1302
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1302
3-5 dagar Artikel nr.: 1336
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1336
3-5 dagar Artikel nr.: 1021
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1021
3-5 dagar Artikel nr.: 1022
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1022
3-5 dagar Artikel nr.: 1285
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1285
3-5 dagar Artikel nr.: 1020
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1020
3-5 dagar Artikel nr.: 1634
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1634
3-5 dagar Artikel nr.: 1636
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1636
3-5 dagar Artikel nr.: 1101
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1101
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1603
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1603
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1635
Arom: maltig, blommig
Artikel nr.: 1635
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1102
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1102
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1259
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1259
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1585
Arom: chokladig, blommig, fruktig
Artikel nr.: 1585
Rötterna till illys kvalitet
Kaffeshopen illy grundades år 1933 av Francesco Illy, en briljant uppfinnare och affärsman. 1935 i Trieste, kaffets stad, utvecklade han kaffemaskinen "Illeta" - alla moderna espressomaskiners farmor - och trycksystemet för konservering av kaffebönor. Hans son Ernesto grundade det första kaffelaboratoriet i världen. 1974 patenterade illy ESE-systemet, som än idag är väldigt populärt.
Idag, i tredje generationen, har illy fortfarande samma kvalitetskrav. illy bevakar kvaliteten vid varje steg i processen, från böna till kopp, en uppgift som företaget åtar sig för att säkerställa att konsumenten alltid blir nöjd.
illys filosofi
"Att tillfredsställa konsumenter världen över med utmärkt kaffe, med en upplevelse som involverar alla sinnen."
illys filosofi kan uttryckas med en mening, en enda övertygelse som har förts vidare genom århundradena, som om det vore den allra mest värdefulla ägodelen i företagets arv.
För att säkerställa att du får en kaffeblandning av allra högsta kvalitet är mer än 500 kaffeodlare och arbetare involverade i illys träningsprogram, som syftar till att odla och förädla endast det bästa gröna kaffet. I processen analyseras varje böna i ett elektroniskt system som sållar ut bönor som inte uppfyller kraven eller som inte är fullt mogna. Från ankomsten av det orostade kaffet till den färdiga kaffeprodukten i burk genomgår illys espresso 114 kontroller.
illys produktionskedja
Under sina framgångsrika år har illy lyckats erhålla 4 certifikat som intygar kvaliteten på deras kaffe, och ett certifikat som intygar deras hållbarhet. Denna imponerande prestation är resultatet av företagets djupa respekt för produktionskedjan och produkten i sig.
"Det industriella företagets funktion är grundläggande och oumbärlig, men det ekonomiska perspektivet kan inte ensamt berättiga arbetet, utan det måste integreras med respekten för människan, samhället och miljön." Med dessa ord fastställde Ernesto Illy år 1976 de värderingar som företaget grundades på och vilar på än idag.
Och det är fortfarande i denna riktning som Illy avancerar. Illy ser alla medarbetare i produktionen av det högkvalitativa kaffet som viktiga resurser och anser att alla har en central roll. Ett tydligt bevis på det är de många illy kaffeuniversitet som certifierar baristor i hela världen. Dessutom tillämpar företaget en öppenhetspolicy och för en dialog med sina kunder för att garantera en service som motsvarar kaffets höga kvalitet.
Samma princip gäller för producenterna. Respekten som företaget har för sina producenter är ett av illy-märkets mest utmärkande kännetecken. Deras produkter, som odlas enligt hållbara metoder som skyddar naturen i de olika odlingsländerna, garanterar inte bara kvalitetsbönor utan även en policy för hållbarhet och utveckling. Odlarnas berättelser är en viktig del av företagets historia och visar att en värld där kvalitet och respekt går hand i hand är möjlig.
Vilken är illys bästa espresso?
För att bönorna ska utveckla de ämnen som ger dem deras konsekvent högkvalitativa arom, rostas de råa bönorna först efter att de blandas. De kyls sedan ner med hjälp av ett kontrollerat luftflöde.
Tryckförpackning av kaffet i en skyddad atmosfär gör att illy kan bevara kaffet under lång tid. Denna tid agerar som en extra lagringsperiod som ytterligare förädlar de redan utmärkta egenskaperna hos kaffet och gör slutprodukten i kaffekoppen ännu mer värdefull.
illy-espresso i världen
illy jobbar nonstop för att ta italiensk espresso utanför landets gränser. Under sin långa verksamma tid har de lyckats öppna mer än 250 butiker på 5 kontinenter.
Varje butik är en fascinerande plats, utformad enligt företagets filosofi om hållbar kvalitet, och erbjuder en upplevelse för sinnena som är identisk med den som kan avnjutas i Italien - en espresso med intensiv, aromatisk och balanserad smak.
Ett kaffe som blickar ut över hela världen, precis som dess bönor som kommer från Indien, Brasilien, Guatemala, Costa Rica, Colombia, Etiopien, men som aldrig glömmer sina italienska rötter som byggde dess identitet.
Konsten i Kaffe och Kaffe i Konsten
illy har alltid utmärkt sig för sin dedikation till att kombinera konst och kaffe. Deras koppsamlingar tas fram i samarbete med konstnärer såsom Marc Quinn, Ron Arad och många fler som har bidragit till att återuppfinna bilden av den vita porslinskoppen och förvandla den till ett vackert samlarobjekt.
Alltid inriktade på mode och ett sinne för skönhet - illy är även sponsor av Venedigbiennalen och av National Chamber of Italian Fashion. Företaget medverkade i Milan Expo 2015 för att sprida sin filosofi om hållbarhet och respekt för produktionskedjan, vilket skildrades av den berömda naturfotografen Sebastião Selgado i hans kollektion "Profumo di Sogno".
Kortfattat är kvalitet någonting som illy förespråkar även utanför kaffekoppen för att öka värdet av kultur och främja skönhet.
illy-sortimentet
I sina ikoniska burkar erbjuder illy noggrant framtagna blandningar inom ett exklusivt urval som utgår från 3 slutgiltiga smakprofiler: Classico, Intenso och koffeinfritt, som finns som både hela bönor och malda. Classico och Intenso finns dessutom i tre olika malningsgrader: för espresso, moka och filterkaffe.
Den huvudsakliga skillnaden mellan dessa blandningar är rostningsgraden. Med Classico får du ett balanserat kaffe, perfekt för alla tillfällen. Classico-rosten blir aldrig fel.
Intenso-rosten är en 100 % Arabica-blandning med en stark och fyllig smak och låga nivåer av koffein och beska. Det perfekta kaffet för morgonenergi.
Det koffeinfria kaffet kännetecknas av en rund, elegant och ihållande smak med fruktiga toner. helt enkelt det perfekta valet för den som inte vill ha koffein. Faktum är att koffeinfria illy har en koffeinhalt på mindre än 0.05%, men i smaken är den lika fyllig och aromatisk som en traditionell espresso.
Utöver de klassiska sorterna finns även andra sorter med ett stort spektrum av smaker och mer exklusiva egenskaper. Här menar vi Monoarabica of illy , ett exklusivt Arabica-sortiment som består av bönor från monokulturer som utmärks av sina unika aromer och kvaliteter. Indien, Guatemala, Etiopien, Colombia och Brasilien. Var och en av dessa blandningar behåller doften och de rustika, karakteristiska smakerna från landet den kommer från, med specifikt fokus på smaken av Arabica.
illys kapselsystem
ESE-podsystemet uppfanns och patenterades en gång av illy. Det praktiska systemet används med podmaskiner och har ett stort urval av kapslar designade för att erbjuda kvalitetskaffe på ett lätt och framförallt snabbt sätt.
Idag är systemet öppet vilket har lett till att många andra rosterier tillverkar pods, men än tillhör illys ESE pods de allra bästa. I förpackningar om 18 stycken levererar illy perfekt espresso varje gång med sina ESE-pods.
"Iperespresso" -systemet som illy använder är det mest avancerade och fullkomliga systemet i sortimentet och är kompatibelt med samma urval av blandningar: Classic, Intense, Decaf, Long och monoarabica-sorterna.
Kaffe, Konst och Excellens
En lång tradition av tillväxt, smak och kultur, kombinerat med respekt för platserna och människorna som producerar och dricker illy-kaffe.
För illy är italienskheten i kaffe ett utvidgat koncept som sträcker sig utanför den slutgiltiga produkten och som hyllar rytmerna, personligheten och mångfalden i historien bakom drycken.
Allt detta för att understryka att kaffe är mycket mer än innehållet i en kopp. Det är en verklig dimension av njutning, avkoppling och kultur som vi italienare vill föra ut i världen.