3-5 dagar Artikel nr.: 1755
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1755
3-5 dagar Artikel nr.: 1756
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1756
3-5 dagar Artikel nr.: 10939
Arom: chokladig
Artikel nr.: 10939
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1754
Arom: maltig, fruktig
Artikel nr.: 1754
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10936
Arom: chokladig
Artikel nr.: 10936
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10937
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10937
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1761
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1761
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1760
Arom: maltig, fruktig
Artikel nr.: 1760
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1762
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1762
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10411
Arom: chokladig
Artikel nr.: 10411
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10412
Arom: chokladig
Artikel nr.: 10412
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10710
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 10710
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10709
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10709
Caffè Salimbene - italiensk espresso från Neapel sedan 1933
Gennaro Salimbene grundade företaget 1933 och inriktade sig då på att importera gröna kaffebönor. På den tiden var detta en ganska exklusiv verksamhet. Tack vare sin extraordinära entreprenörsförmåga och sin känsla för gott kaffe hade Salimbene redan i början av 1940-talet nått en betydande storlek.
Tillredningen för kaffeprovningen gjordes med en Caffettiera Napoletana, den napolitanska filterkaffemaskinen. I Neapel säger man cuccumella. Denna uppfinning är för övrigt ännu äldre än den berömda Bialetti mokabryggaren. Ett traditionellt och klassiskt sätt att tillreda kaffe i en tid då en elektrisk kaffemaskin för hemmet fortfarande var långt borta.
Gennaro Salimbene prövade och skapade nya blandningar personligen med hjälp av en cuccumella. En testgrupp bestående av olika företagsanställda, handelspartners, representanter och stamkunder provsmakade kaffet. Varje ny blandning bedömdes och utvärderades av denna grupp tillsammans med hans egna omdöme.
Recept på typiskt napolitanskt kaffe
Så här föddes recepten för det typiskt napolitanska kaffet, som har gått i arv från generation till generation och som fortfarande återfinns i Salimbene-kaffet i dag.
Gennaro dog vid 96 års ålder och 2001 uppstod stora tvister inom familjen om företagets framtida ledning. Detta maktvakuum var inte till gagn för rosteriet. Det en gång så framgångsrika företaget stod mer eller mindre utan ledare och hamnade i svårigheter. Anställda sades upp och insolvens verkade oundviklig.
Då bestämde sig Gennaros sonson för att ta över rodret. Carlo Grenci, en passionerad seglare, lyckades få rosteriet tillbaka på rätt kurs. Klippor undveks och det gamla kaffemärket Salimbene lyser återigen i ny glans. Grenci är lika karismatisk som sin berömda farfar och ser sig själv som väktare av familjetraditionen.