3-5 dagar Artikel nr.: 1459
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1459
3-5 dagar Artikel nr.: 1464
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1464
3-5 dagar Artikel nr.: 1460
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1460
3-5 dagar Artikel nr.: 1713
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1713
3-5 dagar Artikel nr.: 1712
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1712
3-5 dagar Artikel nr.: 11028
Arom: chokladig, nötig, fruktig
Artikel nr.: 11028
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1746
Artikel nr.: 1746
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1697
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1697
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1698
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1698
Caffè Diemme sedan 1927
Kafferosteriet Caffé Diemme grundades i Padua 1927 av Romeo Dubbini och Mario Malagoli. Idag är rosteriet fortfarande familjeägt och utvecklar en verkligt delikat espresso enligt en gammal tradition och ett gammalt recept.
Caffè Diemme är ett litet men mycket konkurrenskraftigt företag, som har kunnat ta sig an först krigstidens utmaningar och sedan konkurrensen från moderna multinationella företag, tack vare ihärdigheten och visionen hos en familj som alltid har upprätthållit höga kvalitetsstandarder och skapat en produkt som verkligen är svårslagen.
Idag, liksom tidigare, är Diemme baserat i Padua-området, men företaget fortsätter att växa och fokuserar alltmer på den utländska marknaden, för att föra den intensiva aromen av italiensk espresso utanför landsgränsen.
Diemmes hemlighet? Att hålla fast vid sitt ursprung. Företaget är medvetet om värdet och kvaliteten i det nationella arvet och de människor som gör det så speciellt. Därför skapades Diemme Academy, en av de mest exklusiva utbildningarna som sponsras av riktiga mästare i rostning och syftar till att utbilda talangfulla unga människor.
Urval av bönor och rostning
Blandningarna är gjorda av de bästa bönorna. De ger kaffet en utmärkt, söt och fyllig arom som tillfredsställer även de mest kräsna kaffedrickarna. Den höga kvaliteten garanteras genom att man konsekvent följer väntetiden tills det gröna råkaffet är helt moget.
Caffé Diemme blandar världens finaste arabica- och robustabönor till en dröm! Rostningsprocessen är naturligtvis långsam och skonsam, eftersom det är det enda sättet att skapa ett verkligt storslaget och underbart kaffe. Det kännetecknas av sin mjuka, chokladiga smak. Passar utmärkt till espresso, cappuccino och Schümli.
Det medelstarka kaffet har en utmärkt crema och låg koffeinhalt. Med blandningen "Diemme Oro" utvecklas alltid nya smaknyanser. Den här rostningen är len och chokladig. Den långvariga eftersmaken avslöjar alltid nya hemligheter.
Inte bara bönor och malet kaffe
Om tradition och kvalitet är Caffè Diemmes starka sidor, får vi inte glömma deras förmåga att hålla ett fast grepp om nuet. Med detta i åtanke har Diemmes sortiment faktiskt utvidgats för att kunna erbjuda sina smaker till allt fler i den moderna tidens rytm och behov.
Med utgångspunkt i denna filosofi erbjuder Caffè Diemme sitt kaffe i ESE pods och specialblandningar i kapslar som är kompatibla med Nespresso-systemet.