3-5 dagar Artikel nr.: 4191
Artikel nr.: 4191
3-5 dagar Artikel nr.: 4278
Artikel nr.: 4278
3-5 dagar Artikel nr.: 4185
Artikel nr.: 4185
3-5 dagar Artikel nr.: 4184
Artikel nr.: 4184
3-5 dagar Artikel nr.: 4281
Artikel nr.: 4281
3-5 dagar Artikel nr.: 4286
Artikel nr.: 4286
3-5 dagar Artikel nr.: 4287
Artikel nr.: 4287
3-5 dagar Artikel nr.: 4233
Artikel nr.: 4233
3-5 dagar Artikel nr.: 4279
Artikel nr.: 4279
3-5 dagar Artikel nr.: 4285
Artikel nr.: 4285
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 4321
Artikel nr.: 4321
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 4186
Artikel nr.: 4186
Tre bröder och Dolciaria Falcone
Det var en gång tre bröder som vandrade längs en slingrande och enslig väg i solnedgången.
Den som kan sin Harry Potter känner säkert igen denna mening från inledningen av en av de vackraste och mest betydelsefulla passagerna i den sista delen av serien, berättelsen om de tre bröderna och dödsrelikerna. En berättelse full av patos och känslor, som påminner mycket om den som de tre bröderna Franco, Carlandrea och Rodolfo från Abruzzo upplevde under den långa och ”krokiga” resan för att 1997 grunda konfektyrföretaget Dolciaria Falcone.
Företaget föddes genom köpet av en stormarknadskedja och gav sig omedelbart in i konfektyrtillverkningen i Italien, trots ägarnas oerfarenhet. Men ni vet, ibland lönar det sig att ta risker och att var lättsinnig betyder inte alltid att man är okunnig.
Den kvalitet och det engagemang som Dolciaria Falcone serverade på faten slog genast an en sträng hos konsumenterna och gav en frisk fläkt till smakpanoramat i lilla Montesilvano, nära Pescara.
Den enkla filosofin bakom företaget Falcone, som för närvarande är baserade i Moscufo i regionen Abruzzo, var att utgå från den traditionella produkten för att ge liv åt en personlig och annorlunda variant.
En omfattande och färgstark produktion
Hos Falcone används speciella ingredienser med ett mål: att med industriell produktion skapa en produkt som om den vore hemlagad, som om den hade blandats och bakats hemma av våra egna händer. Omsorgen börjar redan i valet av mjöl.
Olika typer av kakor, med cantucci och amaretti i täten. Med den ena kakan efter den andra har Dolciaria Falcone lyckats ta sig över hela landet och vidare utomlands. Idag kan man stoltsera med en export som når nästan 60 länder över hela världen och till och med vidrör Japans avlägsna stränder.
Falcones amaretti och cantucci hittar du i vår onlineshop och finns i olika smakvarianter för att tillfredsställa alla sötsug. De passar perfekt till kaffe eller cappuccino vid frukosten eller som ett litet mellanmål på eftermiddagen. De är också utmärkta under pausen från arbetet och bidrar till harmoni och gott humör på kontoret bland kollegor. Mandel, choklad, pistage, hallon och tranbär. Utbudet av Dolciaria Falcone är varierat och alltid lika imponerande.
Bröderna Franco, Carlandrea och Rodolfo Falcone har tänkt på allt och alla och höjt konfektyrföretagets produktion till en kontinuerlig nivå av mycket hög standard.
Cantucci är en kaka som har sin rötter i det gamla romarriket och namnet härstammar från det latinska ordet cantellus. Cantellus var i själva verket en galette, en liten brödbit som åts av romerska legionärer under militära fälttåg.
Dess söta konnotation, som ledde till det nuvarande receptet, fick sin början först på medeltiden och senare på 1600-talet vid Catherine de' Medicis hov, gemål till den franske kungen Henrik II. Hon var en stor fantast av gastronomi och det var förmodligen hon som kom på att lägga hela mandlar i degen, vilket gjorde cantuccio till en ädel dessert även i de transalpina regionerna.
Under hela sin långa historia har de uppskattats av kungar och författare som till exempel Hermann Hesse, som aldrig missade ett tillfälle att njuta av dem under sina resor i Italien.
Cantucci började tillverkas i Toscana och spreds sedan gradvis i andra italienska regioner och kom därmed även till brödernas Abruzzo. Där har de fått en smuligare konsistens och sin egen karaktär, ”befriad” från avlägsna traditioner och blivit en sann ikon för Abruzzo.
Det råder inte heller någon brist på amaretti som Dolciaria Falconi lyfter fram i sin mjuka version och som tillhör varianten ”di Sassello”. Ett sött, smuligt yttre med ett ömt hjärta inuti där den bittra och ihållande tonen av aprikoskärna harmoniskt blandas med den söta smaken av rostade mandlar.
I vår shop finns de i smakerna pistage och citrus samt i klassisk version. En liten kaka som förhöjer tillvaron och kaffestunden stort.
Omsorg om produktionen
För att bli älskad och uppskattad för en kaka som redan åtnjutits i århundraden kan man inte bara förlita sig på ingredienser och sammansättning. Produktionen måste hålla hög standard i varje steg, från valet av ingredienser till den sista touchen på förpackningen.
Det är därför Dolciaria Falcones cantucci och amaretti är individuellt förpackade (både i 1 kg-versionen och presentförpackningarna), för att bevara färskheten och aromen ända till sista tuggan. På så sätt har Falcone lyckats nå första plats bland leverantörer av italienska kakor.