Nya fantastiska erbjudanden för kaffeälskare
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Espressokaffe smakprovset med låg syra

Probierset Säurearme Espressokaffees

Espresso med låg syrahalt i ett provset bestående av tre sorter på 500 g vardera.

Passalacqua Gold Vulcan
Filicori Zecchini Chicchi
Passalacqua Black Vulcan

5 rabatt
415,26 kr 439,20 kr
(276,84 kr / 1 kg)
 | inkl. moms plus fraktkostnader

5-7 dagar Artikel nr.: 10601

  • 10601

Fördelar

  • Fri frakt över 1100 kr
  • Snabb leverans med DHL
  • Färskvarugaranti
Provset Espresso med låg syra 3 x 500 g espressobönor En väl tillredd espresso är en god... mer

Provset Espresso med låg syra

3 x 500 g espressobönor

En väl tillredd espresso är en god sak. De flesta föredrar en blandning med låg syrahalt. Men det är inte alla sorter som är syrefattiga. Även mycket ädla och dyra bönor kan ha en hög syrahalt. Detta beror på att de verkligen lyfter fram de stickande, fruktiga och blommiga noterna, och det är helt avsiktligt. Detta ger särskilt filterkaffe en fyllig arom och en balans som ger smakrikedom.

Om ett kaffe har låg syrahalt beror för övrigt mycket mer på typen av rostning än på typen av kaffeböna. Under rostningen ökar syrahalten först, vilket innebär att milt rostade sorter har en högre syrahalt. Men om rostningen tar längre tid förlorar kaffet syra, upp till 50 % av det ursprungliga innehållet. På så sätt kan rostaren själv bestämma syrahalten.

Slutsats: Rostningsprocessen är avgörande för kaffebönans syrahalt.

Ju mörkare bönorna rostas, desto mindre syra innehåller de.

För alla som älskar djup L och inte gillar uttalad syra i koppen har vi nu den perfekta uppsättningen.

Den består av tre espressosorter med mycket låg syrahalt. Mör och stark men inte alls bitter.

Passalacqua Gold Vulcan Espresso

Blandningsförhållande: 70 % Arabica-bönor / 30 % Robusta-bönor

Gold Vulcan är ett fylligt espressokaffe som består av 5 olika bönor. Tack vare den typiska syditalienska mörka rostningen har den mycket lite syra och desto mer volym och smak. I koppen är denna kraftfulla espresso prydd av en frodig crema. Just därför kan du också använda Gold Vulcan mycket bra som bas för cappuccino eller latte macchiato.

Filicori Zecchini Espresso Chicchi

Blandningsförhållande: 80 % Arabica-bönor / 20 % Robusta-bönor

Chicchi Espresso är rör det sig om en smart sammansatt blend av de bästa råbönorna som Filicoris leverantörer har att erbjuda. Även här tillämpas metoden med "separat rostning". På så sätt förädlas varje bönsort individuellt. Detta gör man därför att de olika sorterna har olika egenskaper och behöver behandlas olika. Vissa behöver något längre tid och högre temperaturer för att fullt utveckla sin arom. Vissa andra, däremot, behöver kortare tid och lägre temperaturer. Enbart med denna teknik kan bästa resultat uppnås.

I Filicori Zecchini Chicchi märks det på den underbart lena, chokladaktiga aromen. Från den första till den sista klunken utvecklas denna ojämförliga smak i gommen, som enligt vår mening bara Filicori lyckas åstadkomma på ett så utmärkt sätt. En särskild egenskap hos denna espresso är att den är väl kompatibel med helautomatiska maskiner. Förpackningen från Filicori Zecchini är dessutom aluminiumfri.

Passalacqua Black Vulcan Espresso

Blandningsförhållande: 30 % Arabica-bönor / 70 % Robusta-bönor

Black Vulcan Espresso har en mycket kraftfull och intensiv smak och är, som alla Passalacquas sorter, mörkrostad. Tack vare den höga andelen robusta-bönor (70 %) har Passalacqua Black Vulcan en fyllig kropp och en otroligt tät och tjock crema. Syra är nästan obefintlig. Det gör den idealisk som espresso och som bas för alla mjölkvarianter.

espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Tillverkare:

D&S Espresso International GmbH, Liebigstrasse 2-20, 22113 Hamburg, Germany