Våra bästa 100% Arabica-sorter med 15% i en uppsättning | Veckans deal: 10% rabatt på Di Giampaolo Maestrale
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Hauck Tamper Barista Line Vega Nylon Black

Hauck Tamper Barista Line Vega Nylon Black

Premium-tamper från Österrike

Ergonomiskt nylonhandtag

Diameter 58,4 mm

1179,96 kr
(1179,96 kr / 1 st.)
 | inkl. moms plus fraktkostnader

3-5 dagar Artikel nr.: 9178

  • 9178

Fördelar

  • Fri frakt över 1100 kr
  • Snabb leverans med DHL
  • Färskvarugaranti
Hauck Tamper Barista Line - Nylon Black Premium-tamper från Barista-Line med en diameter på... mer

Hauck Tamper Barista Line - Nylon Black

Premium-tamper från Barista-Line med en diameter på 58,4 mm

Är du en ambitiös (hobby-) barista och söker ett verktyg som är lika seriöst som du? Då har du hittat helt rätt med Haucks tampers. De bästa materialen, det snygga utseendet och en perfekt utformning kombineras på ett konstnärligt sätt i dessa handtillverkade verktyg. Hauck-Tamper är ett familjeföretag från Gampern i Österrike. De producerar premiumverktyg med över 30 års erfarenhet och hantverkstradition.

Vad utmärker denna tamper?

Hauck har indelat sina tampers i olika kategorier. Detta mästerverk tillhör Barista-Line. Den kännetecknas framför allt av de simpla men högkvalitativa råmaterialen, det felfria hantverket och det utmärkta pris-/prestanda-förhållandet. Så enkel men ändå så komplex - denna estetiskt tilltalande tamper är ett riktigt blickfång i köket. Hauck har hittat det optimala färgspelet i diskret svart med Nylon Black. Denna tamper förhöjer hela din kaffeupplevelse och gör varje espresso till något speciellt.

Material och hantering

Det lätta handtaget på den här tampern är gjort av nylon och har en ergonomisk form. Den platta basen består av massivt rostfritt stål, precis som distansringarna som du kan ta bort var för sig för att justera höjden efter dina önskemål. Hauck kallar detta bekväma koncept för "MyFit Design". Ovansidan är belagd med hudvänligt silikon för extra bra grepp. Tampern har en balanserad och låg tyngdpunkt som gör den lätt att hantera.

Hur används tampern på rätt sätt?

Tamping innebär att pressa ner kaffepulvret i portafiltret. Målet är att få till en så platt och jämn kaffepuck som möjligt. Detta är viktigt då det gör att det heta vattnet rinner genom kaffet med samma motstånd över hela portafiltret. Om kaffet inte är enhetligt fördelat så söker sig vattnet genom den väg med minst motstånd och rinner genom pucken ojämnt. Det resulterar i en dålig extraktion. Det bästa är att hålla tampern rakt uppifrån och trycka neråt med en lätt vridrörelse. Vridningen i slutet ser till så att kaffets yta blir ännu jämnare fördelad. Även här gäller det kända ordspråket "övning ger färdighet". Den som vill överträffa sina egna färdigheter ytterligare och få till en helt felfri espresso hittar även Leveling Tool från Hauck, Non-Plus-Ultra.

Teknisk information:

Total höjd: 11 cm (justerbar höjd)
Handtagets bredd: 4,4 cm
Diameter tamperbas: 58,4 mm
Material i handtaget: Nylon
Material i tamperbasen: Rostfritt stål 1.4305
Total vikt: 320 g
Passar: Filter från märkena VST, IMS, E&B, Baristapro och Decent (E61-bryggrupp)

Tamprarna tillverkas för hand, vilket gör varje exemplar unikt. På grund av det kan de variera lite grann i utseende. Den höga kvaliteten och den precisa tillverkningen förblir dock alltid detsamma.

espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Tillverkare:

HAUCK TAMPER, Wachtbergstraße 31, 4852 Weyregg am Attersee, Austria