Rosterivecka La Genovese 10% rabatt till och med 23 maj | 15% rabatt på Espresso Italiano certifierad set
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Hauck Tamper Barista Line Rune Wild Olive

Barista-tamper från Österrike

Grepp tillverkat av olivträ

Diameter 58,4 mm

1467,89 kr
(1467,89 kr / 1 st.)
 | inkl. moms plus fraktkostnader

3-5 dagar Artikel nr.: 9202

  • 9202

Fördelar

  • Fri frakt över 1100 kr
  • Snabb leverans med DHL
  • Färskvarugaranti
Hauck Tamper Barista Line - Rune Olive Premiumtamper från Haucks barista-serie - storlek 58,4... mer

Hauck Tamper Barista Line - Rune Olive

Premiumtamper från Haucks barista-serie - storlek 58,4 mm

Hauck-Tamper är ett familjeägt företag från Gampern i Österrike. Här har man i över 30 år tillverkat premiumverktyg i enlighet med den hantverksmässiga traditionen. Med hjälp av material av högsta kvalitet och teknisk expertis skapar teamet runt grundaren Otto Hauck verkliga mästerverk. 

Vad kännetecknar denna tamper?

Denna tamper tillhör Barista-serien. Den kännetecknas av fina råvaror, perfekt utförande och utmärkt kvalitet. En speciell egenskap hos Haucks tamper är att nästan alla komponenter, inklusive trähandtaget och tamperbasen, kommer från regionen. Båda tillverkas i Oberösterreich. Detta talar för företagets hållbarhet.

Material och hantering

Det ergonomiska handtaget på denna tamper är tillverkat av polerat, oljat olivträ. Den platta basen är tillverkad av rostfritt stål, liksom distansringarna, som du kan ta bort individuellt för att konfigurera höjden på tampern efter dina behov. Ovansidan är belagd med hudvänlig silikon för extra grepp. Materialen och deras målinriktade bearbetning skapar en balanserad, låg tyngdpunkt som gör hanteringen enklare. Den totala vikten på 320 g gör det mycket lätt att tampa och det känns som om kaffepulvret pressas ihop helt av sig själv. Denna estetiskt otroligt tilltalande tamper är så enkel och ändå så perfekt att den förhöjer hela din kaffeupplevelse och gör varje espresso till något alldeles speciellt.

Hur används en tamper på rätt sätt?

Tampning i sig innebär att man komprimerar det malda kaffet i portafiltret. Målet är att tampningen ska ge en så slät och jämn kaffepuck som möjligt. Detta är viktigt för att det varma vattnet ska kunna rinna igenom jämnt. Det bästa sättet att göra detta är att placera tampern rakt uppifrån och trycka den nedåt med en lätt vridande rörelse. Den vridande rörelsen i slutet säkerställer att ytan på det malda kaffet fördelas jämnt. Det välkända talesättet ”övning ger färdighet” gäller även här. 

Teknisk information: 

Totalhöjd: 10,5cm (Justerbar i höjdled)
Greppets diameter: 4,2cm
Basens diameter: 58,4mm
Greppmaterial: Olivträ
Basens material: Rostfritt stål 1.4305
Totalvikt: 320 g

espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Tillverkare:

HAUCK TAMPER, Wachtbergstraße 31, 4852 Weyregg am Attersee, Austria