
5-7 dagar Artikel nr.: 1432
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 1432

8-10
dagar
Längre leveranstider
Om din beställning innehåller produkter som inte är i lager kan leveranstiden för hela beställningen ta längre tid. Artiklar som finns i lager kan inte skickas tidigare.
Artikel nr.: 10029
Arom: maltaktig, blommig
Artikel nr.: 10029

5-7 dagar Artikel nr.: 1345
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1345

5-7 dagar Artikel nr.: 1346
Artikel nr.: 1346

5-7 dagar Artikel nr.: 1885
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1885

5-7 dagar Artikel nr.: 10544
Arom: chokladig, nötig, fruktig
Artikel nr.: 10544

5-7 dagar Artikel nr.: 10549
Arom: chokladig, nötig, blommig, fruktig
Artikel nr.: 10549

5-7 dagar Artikel nr.: 10442
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 10442

5-7 dagar Artikel nr.: 10009
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 10009

5-7 dagar Artikel nr.: 10441
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10441

5-7 dagar Artikel nr.: 10010
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10010

5-7 dagar Artikel nr.: 10011
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 10011

10-12
dagar
Längre leveranstider
Om din beställning innehåller produkter som inte är i lager kan leveranstiden för hela beställningen ta längre tid. Artiklar som finns i lager kan inte skickas tidigare.
Artikel nr.: 2334
Artikel nr.: 2334
Julius Meinl - Kaffe sedan 1862
Wien har många traditioner. Särskilt kulinariska. Kafferosteriet Julius Meinl är nära knutet till staden vid Donau - och har varit det sedan 1862.
Meinl Kaffee – En framgångssaga
I dag är Julius Meinl ett internationellt framgångsrikt österrikiskt familjeföretag och har i över 150 år varit en symbol för Wiens kaffekultur. I fem generationer har det traditionella rosteriet fokuserat på högsta kvalitet, skräddarsydd kundservice och innovativa lösningar för cateringbranschen.
Meinl Kaffee – står stadigt mellan kaffehus och espressobar
Julius Meinl befinner sig i det intressanta spänningsfältet mellan den italienska espressotraditionen och den eleganta kaffehuskulturen från Wien. Med sina fina och varierande kaffeblandningar är rosteriet representerat i mer än 70 länder. Kvalitetskaffe inspirerat av den sofistikerade och delikata stilen i typiska wienerkaféer. Ett sätt att hylla kaffet som till och med förklarades som ett kulturarv av Unesco 2011. Kaffehuskulturen står inte bara för mycket speciella sätt att tillreda kaffe, utan var och är också en scen för kulturellt, konstnärligt och socialt liv.
Meinl-loggan är en symbol för ett världsberömt företag som skapar utmärkta kaffesorter som är helt perfekta för wienerspecialiteter som en Melange (en espresso med lika delar varm mjölk och mjölkskum) eller en Kleiner Brauner (espresso med extra grädde). Alla sorter förenas av ett noggrant urval och bearbetning av råvaror.
Samtidigt har sättet att dricka kaffe också påverkats av närheten till Italien. Espresso och cappuccino fick snabbt ökad betydelse. Julius Meinl hedrade detta med rostningar enligt italiensk tradition. Dessa tas emot med entusiasm och har blivit en integrerad del av produktsortimentet.
Julius Meinl - pionjär inom kaffe
Allt började med en unik idé. Före 1862 såldes endast gröna kaffebönor som wienarna själva rostade hemma på sina spisar. Felaktig bearbetning av de känsliga bönorna - en dyr lyxvara på den tiden - resulterade ofta i odrickbart, bränt kaffe. Julius Meinl var den första som utvecklade en ny process för att skonsamt rosta det gröna kaffet. Detta gjorde det möjligt för honom att erbjuda en konstant hög kvalitet och han öppnade sin första butik i Wien med färdiga och perfekt rostade bönor. Precis som vi alla är vana vid att det är idag.
Den berömda logotypen, som nyligen moderniserades av stjärndesignern Matteo Thun, skapades också under denna tid. Det är fascinerande att se hur det traditionella varumärket har förändrats genom åren och anpassats till tidens smak. Trots alla motgångar och två världskrig har familjen lyckats bevara denna del av det österrikiska arvet. Det finns inte många företag som fortfarande är i samma familjs händer efter så många generationer.
Meinls kvalitetsstandarder
Enligt Julius Meinl bör kaffebönan endast komma i kontakt med värme tre gånger på sin väg från plantan till koppen.
- På fältet
- Vid rostningen
- Vid tillredningen
Så enkelt sammanfattar företaget den kvalitetsprincip som präglar leveranskedjan.
De andra viktigaste punkterna för mycket fina kaffesorter
- En noggrann analys av odlingsplatserna
- Direktkontakt med kaffeodlarna
- Ögats urval av endast perfekta kaffebönor
- En långsam och skonsam rostning
- Förpackande i skyddad miljö
Allt under ständig kontroll av kaffeexperter som utsätter de dyrbara bönorna för många tester i varje skede av produktionscykeln.
Julius Meinls blandningar är produkter av högsta kvalitet där intensiteten i rostningen spelar en viktig roll. Ljus rostning för filterkaffe, mellanrostning för typiskt wienerkaffe eller mörk rostning för espressokaffe.
Ett perfekt Meinl-kaffe för alla
Bönor, ESE-pods, kapslar eller malet kaffe. Julius Meinl erbjuder ett brett utbud av kaffe och kaffesystem för alla behov och önskemål. Alltid för kräsna smaklökar som föredrar ett mycket gott och högkvalitativt kaffe. Varje blandning är noggrant förseglad i en påse med en elegant design som symboliserar filosofin för kaffet som den innehåller.
Julius Meinls stora värld
Som vi har sett är Julius Meinl alltså ett fint och nyanserat kaffe. Vi har bara skrapat på ytan här, utbudet av blandningar och kaffebönor är verkligen stort. Meinl-kaffen rostas särskilt fint och noggrant och kännetecknas av en otrolig mångfald av smaker. Varje blandning, varje urval av bönor, även om de är olika, förenas av viljan att servera kvalitetskaffe, inspirerat av den rika historia av kärlek, innovation och passion som kännetecknar ett av Europas mest eleganta, sofistikerade och läckraste kaffesorter: Wienkaffe.
Det är ingen tillfällighet att Julius Meinl Coffee har varit ambassadör för Wiens kaffekultur sedan 1862.
Kaffekännare uppskattar Julius Meinl eftersom traditionen av legendariskt wienerkaffe lever vidare i varje kopp.