3-5 dagar Artikel nr.: 10501
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 10501
3-5 dagar Artikel nr.: 10502
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10502
3-5 dagar Artikel nr.: 10503
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 10503
3-5 dagar Artikel nr.: 10562
Artikel nr.: 10562
3-5 dagar Artikel nr.: 10504
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 10504
3-5 dagar Artikel nr.: 10505
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10505
3-5 dagar Artikel nr.: 10506
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 10506
3-5 dagar Artikel nr.: 10507
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10507
3-5 dagar Artikel nr.: 10508
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10508
3-5 dagar Artikel nr.: 10828
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10828
3-5 dagar Artikel nr.: 2098
Artikel nr.: 2098
Caffè Nurri Espresso
Historien om Nurri Caffé börjar inte som många andra med en liten trumrost i en italiensk småstad. Antonio Nurri gillade faktiskt inte ens espresso som barn eller under sin uppväxt. Han drack bara Caffè Latte, och det som napolitanare. Det är extremt ovanligt, en napolitanare dricker ju espresso och det hela dagen lång. Vare sig det är på morgonen, vid lunchtid eller sent på kvällen.
Espressokulturen i Neapel är unik. Den typiska frasen vänner emellan är "Prendiamo un caffe", låt oss ta en espresso.
Det var först med det nya jobbet på Caffè Izzo som Antonio vågade sig på espresso och gillade det. Under många år tog Antonio hand om affärer utomlands för Izzo. När Nurri väl fick smak för espresso blev nöjet till en fascination. Han slukade snabbt inte bara espresso utan även litteratur på ämnet.
Efter många år på Caffè Izzo flyttade Antonio Nurri till ett annat litet kafferosteri i Neapel. Tillsammans med Carlo Grenci gjorde de kafferosteriet Salimbene känt även i andra europeiska länder.
År 2013 började Antonio Nurri som jurymedlem hos SCA (Specialty Coffee Association). SCA är en ideell organisation som finns representerad i över 100 länder - från odlare och maskintillverkare till rosterier och baristorganisationer. Välkända medlemmar är till exempel Mahlköing, BWT och Probat. Specialty Coffee Association har som mål att förmedla kunskap om kaffe och på så sätt göra det bättre i hela världen.
Efter många år på Salimbene Caffè vågade Antonio sig på att testa vingarna och stå på egna ben när han 2017 grundade två premiumkaffemärken - Nurri Caffè och Ambient & Espresso.