500g bönor
90% Arabica-bönor
Avkoffeinerat i koldioxidprocess
3-5 dagar Artikel nr.: 10299
- Artikel nr.: 10299
- EAN: 4007460021602
Fördelar
- Fri frakt över 1100 kr
- Snabb leverans med DHL
- Färskvarugaranti
Alps Coffee koffeinfritt ekologiskt kaffe
Ekologisk och Fairtrade, 500g bönor
Blandningsförhållande: 90% Arabicabönor / 10% Robustabönor
IT BIO 006
Alps Coffee Espresso Bio Decaffeinato Fairtrade består av 90 % Arabica- och 10 % Robusta-bönor, övertygar med sin fylliga smak och kommer uteslutande från utvalda producenter i Centralamerika och Sydasien, från ekologisk och rättvis odling.
Under avkoffeineringen tas koffeinet bort försiktigt medan bönorna fortfarande är råa med hjälp av CO2-processen, den enda erkända ekologiska processen.
Tack vare den traditionella långvariga rostningen är kaffet särskilt milt och extremt aromatiskt. En lätt, fin syra ger maximal njutning.
Lär dig mer om avkoffeinering
Källa: Artikel från Coffeetimes utgåva 12 Höst/vinter 2017/18 från Schreyögg-rostningen
De som inte tål koffein behöver inte alls sluta dricka kaffe. Det är väl känt att koffeinfritt kaffe ofta kritiseras, men ofta är kritiken orättvis. Med rätt bönor, lämplig avkoffeineringsmetod och efter den skonsamma långtidsrostningsprocessen från kafferosteriet Schreyögg får även koffeinfritt kaffe en underbar arom och en balanserad smak.
Det finns olika metoder för att avkoffeinera kaffe, varav de tre viktigaste presenteras här:
Den kemiska processen
I denna process utsätts bönorna först för ånga i cirka 30 minuter och extraheras sedan i diklormetan eller etylacetat i tio timmar. Slutligen hälls extraktionsmedlet/lösningsmedlet av och rester avlägsnas genom en torkning som pågår i tio timmar. Detta är särskilt viktigt när det gäller diklometan eftersom det misstänks vara cancerframkallande.
Vattenprocessen
I denna process, som utvecklades av Swiss Water Decaffeinated Coffee Company i slutet av 1970-talet, behandlas bönorna med varmt vatten tills allt koffein och andra fasta beståndsdelar har lösts upp.
Koldioxidprocessen
Kaffebönor som förbehandlats med ånga spolas med superkritisk flytande koldioxid vid ett tryck på 73-300 bar, vilket löser upp koffeinet. CO2:n får avdunsta och lämnar kvar det rena koffeinet. CO2:n komprimeras sedan igen, kondenseras och återanvänds.
Avkoffeineringsprocessen på Schreyögg Coffee Roasters
För att garantera den höga kvaliteten på den ekologiska espresson genomgår det naturligt utvunna gröna kaffet koldioxidprocessen vid Schreyöggs kafferosteri. I denna process extraheras koffeinet från det gröna kaffet med koldioxid i en tryckkammare med tillsats av klart vatten. Efter att det gröna kaffet torkats till sin ursprungliga fukthalt förädlas det - precis som vanligt grönt kaffe - genom en skonsam trumrostning. De beståndsdelar som ger smak och arom bevaras nästan helt och hållet under avkoffeineringsprocessen. Även om denna process är mycket tids- och energikrävande, bevarar den kaffearomen genom att man helt undviker att använda kemiska lösningsmedel.
EAN: 4007460021602
Blandningsförhållande: | 90% Arabica / 10% Robusta |
Arom: | chokladig, blommig |
Typ / Beskaffenhet: | Hela bönor |
Enhet: | Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin |
Koffeinhalt: | Utan koffein |
Packungsgröße: | 500g |
Region: | Norra Italien |
Rostningsgrad: | Mellan |
Styrka: | Mild |
Zertifizierung: | Bio, Fair Trade |
Metod för koffeinborttagning: | CO² - koffeineringprocess |
Schreyögg Srl, Torrefazione caffè, Via Cutraun - Rablà, I-39020 Parcines, Italy