Espresso med låg syrahalt i ett provset bestående av tre sorter
Mokaflor Dolce Forte
Quarta Caffè Famiglia
Nurri Caffe 100% Napoletano
- Artikel nr.: 10726
Fördelar
- Fri frakt över 1100 kr
- Snabb leverans med DHL
- Färskvarugaranti
Provset Espresso med låg syra
Totalt 1000g espressobönor
En väl tillredd espresso är en god sak. De flesta föredrar en blandning med låg syra. Men det är inte alla sorter som passar. Även mycket ädla och dyra bönor kan ha en hög syrahalt. Detta beror på att de verkligen lyfter fram de stickande, fruktiga och blommiga noterna, och det är helt avsiktligt. Detta ger särskilt filterkaffe en fyllig arom och en balans som ger smakrikedom.
Om ett kaffe har låg syrahalt beror för övrigt mycket mer på typen av rostning än på typen av kaffeböna. Under rostningen ökar syrahalten först, vilket innebär att milt rostade sorter har en högre syrahalt. Men om rostningen tar längre tid förlorar kaffet syra, upp till 50% av det ursprungliga innehållet. På så sätt kan rostaren själv bestämma syrahalten.
Slutsats: Rostningsprocessen är avgörande för kaffebönans syrahalt.
Ju mörkare bönorna rostas, desto mindre syra innehåller de.
För alla som älskar kaffe men föredrar det utan syra har vi här det bästa provsetet.
Den består av tre espressosorter med mycket låg syrahalt. Mörk och stark men inte alls bitter.
Mokaflor Dolce Forte espressokaffe 250g
Blandningsförhållande: 100% robustabönor
Dolce Forte är en mycket intressant blandning. Endast de bästa robustabönorna ingår i den här välbalanserade blandningen. Bönor från Zaire i Kongo ger den chokladaktiga smaken, medan tvättade bönor från Kamerun ger den starka, kryddiga aromen. Samtidigt är denna sort elegant och rund, eftersom bönor från Parchment i Indien harmoniserar karaktären. Men framför allt kommer du att uppleva en espresso med extremt låg syrahalt med detta mästerverk. Innehållet av 100% robusta ger en extremt tjock och jämn crema som håller länge i koppen.
Njut av Mokaflor Dolce Forte som espresso eller cappuccino.
Denna starka blandning lämpas sig extra bra för drycker med mjölk. Konnässörer dricker den dock gärna ren med socker.
Quarta Caffè Espresso Famiglia 500 g
Blandningsförhållande: 40% arabicabönor / 60% robustabönor
Endast noggrant utvalda arabica- och robustabönor används för Famiglia. Bönorna rostas först långsamt och försiktigt, sort för sort, i temperaturer mellan 200 och 220 grader innan de kombineras till en balanserad blandning. Den noggranna rostningen garanterar att syrorna i den råa bönan nästan helt elimineras. Det bevisas av bönornas oljiga, silkeslena glans, eftersom den kaffeolja som finns i bönorna kommer upp till ytan. Famiglia består till 60% av robusta och är ett mycket fylligt espressokaffe med toner av karamell och lakrits. Dessutom ger robustabönorna en utmärkt crema.
Njut av Quarta Famiglia ren som espresso eller som bas till en mjölkvariant.
Nurri Caffè 100% Napoletano Espresso 250g
Blandningsförhållande: 50% arabicabönor / 50% robustabönor
Klassisk, elegant och kryddig. Med denna sort skapade Antonio Nurri en napolitansk espresso helt i sin egen stil.
I smaken märks starka aromer av mörk choklad och mandel i kombination med fina toner av vilda bär. Med 100% Napoletano från Nurri får du en espresso med låg syrahalt som är svår att slå.
Njut av den här espresson som en äkta napolitanare - i ren espresso. Tack vare den starka smaken kan den också användas för alla mjölkvarianter.
En speciell egenskap hos Nurri Caffè-påsarna är det integrerade zip-låset som gör att bönorna kan hållas fräscha ännu längre.
Typ / Beskaffenhet: | Hela bönor |
Förpackningsstorlek: | 1kg |
D&S Espresso International GmbH, Liebigstrasse 2-20, 22113 Hamburg, Germany