3-5 dagar Artikel nr.: 1595
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1595
3-5 dagar Artikel nr.: 1596
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1596
3-5 dagar Artikel nr.: 1597
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1597
3-5 dagar Artikel nr.: 1663
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1663
3-5 dagar Artikel nr.: 1602
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1602
3-5 dagar Artikel nr.: 1599
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1599
3-5 dagar Artikel nr.: 1600
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1600
3-5 dagar Artikel nr.: 10851
Arom: chokladig
Artikel nr.: 10851
3-5 dagar Artikel nr.: 10729
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10729
3-5 dagar Artikel nr.: 1739
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1739
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1665
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1665
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1609
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1609
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1950
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1950
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10730
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10730
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1601
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 1601
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1738
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1738
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1943
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1943
Barbera Caffe
Elio Barbera (Enricos son) - Enrico Barbera - Anne Duhre - Justin Bahner
1870 började Domenico Barbera, ursprungligen från Piemonte, att rosta kaffe i en liten maskin i Messinas gränder på Sicilien.
"Magikern", som hans kunder kärleksfullt kallade honom, byggde därefter upp sitt företag. Snart blev efterfrågan större och han behövde skaffa en ny rostningsmaskin. Genom köpet av maskinen med namnet "Tornado" kunde nu familjen Barbera rosta upp till 30 kg per gång.
1903 avled Domenico mycket plötsligt, vilket gjorde att hans son Antonio fick ta över familjeföretaget. Han var lika dedikerad att föra familjetraditionen vidare som för att utveckla rosteriet ytterligare.
Kaffets kvalitet, det finansiella och marknadsföringen var bara några av de områden som behövde prioriteras för att få Barbera Caffè att nå en långvarig framgång.
Hans ansträngningar gav resultat: under mellankrigstiden var "Magikerns" kaffe det mest druckna i södra Italien. 1947 öppnade sedan Antionios son Letterio ett nytt kafferosteri i Neapel. Inte helt utan risk, då det i Neapel redan fanns en framstående kaffekultur och en lång rad av mycket bra och etablerade rosterier. Men villigheten att ta risker betalade sig, för i slutändan blev det som rosteriet där byggde upp en total succé. 1951 kunde Letterio öppna den första filialen i Milano. Med hjälp av sitt nätverk av många försäljare kunde människor snart njuta av det magiska kaffet i hela Italien.
Kontroll av kvaliteten
Under 1950-talet började en era av forskning och utveckling. Nya rostningsmaskiner, kontroll av kvalitet, förbättring av varje produktionsled och utveckling av nya produkter var alla saker som även Barbera måste gå igenom. Efter att Carmelo, Letterios son, kom tillbaka från USA som livsmedelskemist, skapade han Italiens första kaffelaboratorium för att förbättra och utveckla de enskilda produkterna med vetenskapen som grund.
Ett litet steg som gjorde en stor skillnad. I samarbete med det internationella kaffesällskapet var företaget Barbera det första kaffelabbet i Italien som publicerade i prestigefyllda tidskrifter. Även den femte generationen såg till att Barbera växte och blev internationellt känt och älskat.
- 1999 tog Barbera över märket "Tris Caffè".
- 2002 lanserades Barberas första kaffemeny: målet var att skapa 18 olika kreationer med den essentiella ingrediensen, espresso.
- 2003 öppnades det första Café Barbera i Dubai.
Förnybar energi
Det napolitanska rosteriet Caffé Barbera har arbetat med SolarSicily för att öka sin hållbarhet och skapa en grön produktion för alla sina produkter.
Det nya solsystemet har installerats på taket av fabriken nära Neapel. Ett viktigt steg mot hållbarhet för ett företag som redan är ISO 9001 certifierade.
Solsystemet som har valts av Caffè Barbera består av 180 paneler (450W) från märket LONGI. Systemet förväntas generera 125.200 kWh (125,2 MWh) förnybar energi per år, vilket motsvarar 32,05 ton CO2 - eller 1.472 planterade träd. Till detta kommer 49% (61,5 MWh) självkonsumtion, vilket möjliggör export av över 63,71 MWh förnybar energi till elnätet.
Tack vare denna anläggning kan Caffè Barbera täcka hela behovet för sin produktion vilket gör rosteriet till ett miljövänligt företag som använder ren och förnybar energi för att skapa sina oslagbara premiumblandningar.