3-5 dagar Artikel nr.: 1907
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1907
3-5 dagar Artikel nr.: 1960
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1960
3-5 dagar Artikel nr.: 1963
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1963
3-5 dagar Artikel nr.: 10172
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10172
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1539
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1539
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1959
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1959
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10178
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 10178
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10431
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10431
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10598
Artikel nr.: 10598
Malet kaffe för portafilter
Att få ha en espressomaskin med portafilter hemma är troligtvis en dröm för väldigt många. En skinande ögonsten i köket som dessutom alltid är redo att tillsammans med dig leverera ett underbart espressokaffe.
En portafiltermaskin har dock inte mycket gemensamt med en modern helautomatisk maskin, som är skapad specifikt för att förenkla arbetet genom en automatiserad process för en så konstans nivå som möjligt i smak och konsistens. Nej, en kaffemaskin med portafilter kräver tid, uppmärksamhet och omsorg och det finns inga garantier för en konstant kvalitet. Den här maskinen lämnar det viktigaste åt det mänskliga ögat och erfarenheten hos baristan.
Extraktionen är nyckeln
När du väljer kaffe till din espressomaskin bör du alltid ta hänsyn till extraktionsprocessen. Ju finare en malning är, desto mer kontakt har vattnet med kaffet. Vid kortare bryggtid under högt tryck, som är fallet i en espressomaskin, behövs därför en fin malning för att vattnet ska extraheras tillräckligt.
Extrationen under högt tryck - som i ett portafilter når en topp på 12, ibland till och med 14 bar, i motsats till 9 hos en helautomatisk maskin - måste möta motståndet hos ett finmalet, kompakt kaffepulver. Bara på så sätt berikas vattnet snabbt och korrekt med kaffeextrakt och förvandlas till en riktig espresso.
En blandning med för grov malning skulle däremot låta vattnet filtrera utan att ge det rätt smakintensitet och, vad ännu värre är, utan att den fantastiska crema som vi är vana att se på vårt espressokaffe kan utvecklas.
En finmalning är nyckeln till att få den täta och balanserade espresso som förväntas av den italienska traditionen.
Finmalet kaffe för espresso
För den som har en espressomaskin med portafilter och söker malet kaffe har vi här sammanställt vårt utbud av kaffe för just detta ändamål. De har två saker gemensamt: hög kvalitet och en fin malningsgrad. I övrigt har de varierande ursprung och erbjuder helt olika smaker.
Det finns koffeinfria sorter gjorda på arabicabönor, men även blandningar med större robustainnehåll som definitivt ger koffeinkicken när du behöver den.
Vissa av rosterierna är välkända världen över, medan andra är mindre familjerosterier. Men vi väljer ut vårt sortiment enbart baserat på kvalitet och det råkar ofta vara sorter som inte finns på hyllan i snabbköpet. Hos dessa rosterier lämnas inget åt slumpen, passion och kunskap går före allt annat.