3-5 dagar Artikel nr.: 1397
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1397
3-5 dagar Artikel nr.: 1399
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1399
3-5 dagar Artikel nr.: 1395
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1395
3-5 dagar Artikel nr.: 1722
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1722
3-5 dagar Artikel nr.: 1521
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1521
3-5 dagar Artikel nr.: 1520
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1520
3-5 dagar Artikel nr.: 1503
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1503
3-5 dagar Artikel nr.: 10120
Arom: maltig, fruktig
Artikel nr.: 10120
3-5 dagar Artikel nr.: 1394
Arom: maltig, fruktig
Artikel nr.: 1394
3-5 dagar Artikel nr.: 1723
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1723
3-5 dagar Artikel nr.: 10214
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10214
3-5 dagar Artikel nr.: 10532
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10532
3-5 dagar Artikel nr.: 10530
Artikel nr.: 10530
3-5 dagar Artikel nr.: 10533
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10533
3-5 dagar Artikel nr.: 1416
Arom: maltig, fruktig
Artikel nr.: 1416
3-5 dagar Artikel nr.: 1744
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1744
3-5 dagar Artikel nr.: 1400
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1400
3-5 dagar Artikel nr.: 1724
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1724
3-5 dagar Artikel nr.: 1396
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1396
3-5 dagar Artikel nr.: 1398
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1398
3-5 dagar Artikel nr.: 1523
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1523
3-5 dagar Artikel nr.: 1816
Arom: maltig, fruktig
Artikel nr.: 1816
3-5 dagar Artikel nr.: 1522
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1522
3-5 dagar Artikel nr.: 1907
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1907
3-5 dagar Artikel nr.: 10734
Artikel nr.: 10734
3-5 dagar Artikel nr.: 10735
Artikel nr.: 10735
3-5 dagar Artikel nr.: 10736
Arom: maltig
Artikel nr.: 10736
3-5 dagar Artikel nr.: 10053
Arom: chokladig, nötig, maltig
Artikel nr.: 10053
3-5 dagar Artikel nr.: 10054
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10054
3-5 dagar Artikel nr.: 10467
Arom: chokladig
Artikel nr.: 10467
3-5 dagar Artikel nr.: 10468
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10468
3-5 dagar Artikel nr.: 10294
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10294
3-5 dagar Artikel nr.: 10295
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10295
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10531
Artikel nr.: 10531
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10534
Arom: maltig, fruktig
Artikel nr.: 10534
Passalacqua Caffè
Passalacqua föddes ur en passion för kaffe som finns inneboende hos förmodligen alla italienare.
I över 70 år har det välkända napolitanska företaget valt ut de bästa kaffebönorna och rostat dem enligt traditionella recept och rostningstekniker.
Genom åren har Passalacquas smak och arom lyckats övertyga kräsna italienska smaklökar och därefter även internationella kaffekännare.
Resultatet av denna rostningskonst hittar man på barer i Napoli och över hela världen där syditaliensk espressokultur uppskattas.
Början på historien
Precis som många andra framgångsrika företagshistorier har även märket Passalacqua ett ödmjukt, småskaligt ursprung.
Efter andra världskriget bestämde sig den napolitanska småföretagaren Samuele Passalacqua för att investera alla sina besparingar i en liten kafferost. Hans största önskan var att skapa sin egen espressoblandning - en blandning som skulle återskapa smaken av hans allra första, underbara och oförglömliga kopp kaffe. En blandning som återupplivar den känslan med varje ny kopp.
Neapel och Passalacqua
För att uppnå detta mål studerade Samuele alla hemligheter bakom napolitansk rostningskost. För honom var detta lika mycket konst som vetenskap. Från rostning och malning till förvandlingen till en utsökt dryck; inte en enda detalj fick lämnas åt slumpen.
Än idag, mer än 70 år senare, bygger Passalacquas framgång på denna passion och respekt för kvalitet. Samuele Passalacqua har byggt upp ett rosteri som, som ett litet lokalt familjeföretag, kan räknas som en av kaffevärldens jättar.
Under dessa 70 år har företaget aldrig velat lämna Neapel. En plats som har präglat företagets historia och framgång.
Passalacquas kaffekvalitet
För att kunna erbjuda ett brett sortiment av premiumkaffe väljer Passalacqua noggrant ut bönor från 14 olika länder i världen. Colombia, Brasilien, Etiopien och Vietnam är bara några av odlingsländerna. Varje plantage har sin egen, unika jord och sitt unika klimat, vilket påverkar bönornas smak och arom. På det sättet definierar de utvalda råa kaffebönorna smaknyanserna i varje enskild Passalacqua-blandning.
Varje steg i kedjan övervakas noggrant. Kaffebönorna plockas för hand för att välja ut endast de mognaste bönorna. Därefter läggs de sköljda och torkade bönorna i jute-säckar (tillverkade av naturligt växtfiber).
Passalacqua - den napolitanska traditionens väktare
Historien om Passalacqua började år 1948 med en liten rostningsmängd. Den första maskinen rymde bara 5 kg kaffebönor - ett litet familjeföretag, med andra ord.
Idag, efter många år av arbete och tålamod kan Passalacqua titta tillbaka stolt på sitt förflutna med sina 3460 kg i timmen. Rosteriet i Casavatore nära Neapel köper bara de bästa kaffebönorna, som sedan rostas och processas på napolitanskt vis.
Familjeföretaget Passalacqua
Familjeföretaget Passalacqua är nu i tredje generationen och rostarna kallar sig själva helst för "små konstnärer". Att rosta ett sådant underbart kaffe är ju ett litet konstverk. Endast arabica- och robustabönor av högsta klass från de bästa odlingstrakterna används.
Men minst lika viktig är hanteringen av bönorna. För att få en perfekt blandning behandlar Passalacqua varje bön-sort individuellt efter dess unika rostprofil och blandar därefter blandningen efter det hemliga receptet.
Den perfekta njutningen på morgonen
Vi på Passalacqua vet mycket väl hur viktig den första morgonkoppen hemma är. Den kan se till så att du får en perfekt start på dagen. Därför är det en sed, framför allt i Italien, att ingen morgon får vara utan den. Det bästa är att använda färskmalda bönor för morgonkaffet.
Om det inte går att mala kaffet själv är det viktigt att åtminstone se till så att de förmalda bönorna är väl förpackade. Därför gör vi även de bästa blandningarna för hemmabruk och förpackar dem enligt noggrannaste metoder för att bevara kaffets arom och smak så länge som möjligt.
Italiens bästa espresso
"Italiens bästa kaffe", som tidningarna kallar det, finns tillgängligt i inte mindre än 15 olika blandningar. Från den söta Mexico till den fylliga Cremador till den delikata och lätta Harem: Varje kaffeblandning har sin egen historia och väldefinierade egenskaper.
Framtagna för att tillfredsställa även de kräsnaste av kaffekonnässörer.
Passalacquas rostning
Men den riktiga hemligheten med Passalacqua Caffè ligger i rostningen. Det är en lång och komplex process indelad i tre faser som syftar till att förvandla de gröna, råa bönorna till mahognybruna bönor med intensiv arom.
De rostas långsamt i en låg temperatur, och därefter låter man bönorna vila för att frambringa alla deras organoleptiska egenskaper och smaknyanser.
Genom denna process lyckas Passalacqua frigöra den intensiva smaken och de komplexa aromer och noter som gör deras kaffe så unikt.
Att dricka Passalacqua-kaffe är som en liten paus, en kort stunds lugn där endast smaken spelar roll och ingenting annat.
En video säger mer än 1000 ord om Passalacqua
Hur länge håller Passalacquas kaffe?
Passalacqua håller för närvarande på att ändra bästföredatum från 24 månader till 30 månader. Bästföredatumet beräknas inte efter det exakta rostningsdatumet, alltså: Rostningsdatum + 30 månader, utan på halvårsbasis: Rostningsdatum = slutet på det aktuella halvåret (då kaffet rostades) och sedan 24 månader plus.
Exempel på beräkning av bästföredatum.
Rostningsdatum: 01/01/2019
Bästföredatum på förpackningen: 01/06/2021
Rostningsdatum: 01/03/2019
Bästföredatum på förpackningen: 01/06/2021
För konsumenten är det tyvärr inte möjligt att beräkna det exakta produktionsdatumet.
Mehari har bästföredatum 06/21 eftersom den rostades i juni. Däremot har Miscela Napoli bästföredatum 12/21 eftersom den rostades i juli.