3-5 dagar Artikel nr.: 1242
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1242
3-5 dagar Artikel nr.: 1243
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1243
3-5 dagar Artikel nr.: 10732
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10732
3-5 dagar Artikel nr.: 10268
Arom: maltig, blommig
Artikel nr.: 10268
3-5 dagar Artikel nr.: 10130
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10130
3-5 dagar Artikel nr.: 1506
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1506
6-8
dagar
Längre leveranstider
Om din beställning innehåller produkter med längre leveranstid kommer leveransen för hela beställningen ta längre tid. Artiklar som finns i lager kan inte skickas tidigare.
Artikel nr.: 1542
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1542
3-5 dagar Artikel nr.: 1483
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 1483
3-5 dagar Artikel nr.: 1671
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1671
3-5 dagar Artikel nr.: 1722
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1722
3-5 dagar Artikel nr.: 1580
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1580
3-5 dagar Artikel nr.: 1014
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1014
3-5 dagar Artikel nr.: 1582
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1582
3-5 dagar Artikel nr.: 1579
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1579
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10144
Artikel nr.: 10144
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1733
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1733
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1569
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1569
Speciellt kaffe
Om du är en riktigt inbiten kaffeälskare är du också antagligen intresserad av att testa ett annorlunda kaffe. Men vilken sort ska man välja?
Det finns många kaffesorter fulla med aromer som du inte visste fanns. Historien bakom kaffesmaken är komplex och unik. Det börjar redan i marken där busken växer, går via odlarens händer, ut till sjöss eller med flyg, rostas och mals i ankomstlandet, förpackas och lagras innan det till slut kommer fram till baristan. Varje steg sätter sitt spår på smaken och den långa resan gör att inget kaffe är det andra likt. Varje böna och tillredningsmetod kan dölja ett litet universum av skillnader, som tar sig uttryck i nya aromer.
Kort sagt: allt kaffe är speciellt, men vissa är lite mer speciella. Någonting under resans gång har gjorts lite annorlunda, med en annan filosofi eller med andra förutsättningar. Från jorden, till bearbetningen, till växten och till människorna. Kaffespecialiteter skiljer sig alla från varandra och erbjuder en upplevelse och smak som du aldrig tidigare har provat. I denna kategori har vi samlat de kaffen som verkligen sticker ut. Om du vill veta mer om hur, följer här en lista på speciellt kaffe:
"Tre Forze!": Kaffe enligt siciliansk tradition
Kaffet "Tre Forze!" följer den sicialianska traditionen. Genom att titta ett steg bakåt har rostarna hos Tre Forze! återskapat de gamla teknikerna för kafferostning och återupplivat den härliga rustika aromen av bönor rostade på olivträ.
Olivträet, som växer vid foten av Etna på lavajord, är rikt på värdefulla mineraler som under rostningen ger bönorna en unik smak, som en vanlig rostning aldrig skulle kunna ge. Rostningen sker långsamt och vid en konstant temperatur, så att kaffet kan absorbera träets arom, för att få ett rent och kvalitetsmässigt resultat.
Kaffet som kommer från denna sicilianska metod är en dryck med kompakt och krämig konsistens, med en rustik och kryddig smak. Både arabica- och robustabönor används i optimala blandningsförhållanden. Kaffet från Tre Forze! är runt, saftigt och innehåller relativt lite koffein. En upplevelse av sann njutning och avkoppling. Ett speciellt italienskt kaffe som definitivt bör provas.
Espressokaffet "Orang Utan" från Speicherstadt Kaffee
Ett kaffe med ett roligt namn, men som skapades för ett seriöst uppdrag: Speicherstadt Orang Utan är produkten av en verkligt hållbar och proaktiv leveranskedja för bevarande av miljön och respekt för landet och dess invånare.
Orang Utan är en kaffespecialitet eftersom den skapades för att visa att det är möjligt att uppskatta ett gott kaffe även utan att förstöra den tropiska regnskogen, ett territorium som alltmer testas av monokulturer.
Symbolen för detta företag är urangutangen, för att visa solidaritet i deras hotade livsmiljö. Men det är inte bara skogen som gynnas av detta initiativ: även odlarna belönas för sina ansträngningar att odla de värdefulla bären i ett klimat som präglas av respekt för territoriet.
Det dubbla stödet till detta initiativ tar sig uttryck i att varje kilo kaffe ger en donation för att bevara naturarvet och stödja arbetet för de odlare som arbetar med att odla kaffe i harmoni med naturen.
När du dricker kaffet Orang Utan väljer du inte bara att på ett direkt sätt bidra till att skapa en rättvis och medveten leveranskedja, utan du kan också känna de naturliga smakerna från kaffebönorna som odlats i det fuktiga klimatet och den rika jorden som omger skogen, vilket ger denna blandning en djup och sockrig smak, ett mycket speciellt kaffe.
Jamaica Blue Mountain
En av de mest utsökta, raffinerade och läckra kaffespecialiteterna: Bönorna från Jamaica Blue Mountain är unika och mycket dyra. En viktig upplevelse för alla som betraktar sig som kaffekännare eller älskare; dessa bönor odlas endast mellan topparna i Jamaicas Blue Mountain.
På över 2300 meter över havet finns det cirka 6000 hektar plantager. Detta är den enda plats där denna kaffesort kan födas och växa.
Hemligheten bakom dess unika egenskaper ligger i dimman som omsluter dessa bergstoppar och som, genom att skugga solen, saktar ner tillväxten av Coffea-plantan. Under mer än 10 månaders långsam odling berikas bönorna med unika smaker och aromer. Slutresultatet är verkligen en söt sensorisk upplevelse rik på smaknyanser.
Solino - 100% etiopiskt kaffe
Precis som Orang Utan-kaffet är det för sina ställningstaganden och hållbara arbetssätt som Solino finns med som ett speciellt kaffe. Det är tack vare Etiopien som vi idag kan njuta av arabicakaffe. Det var där som växten och dess bär först upptäcktes. Men tyvärr är kaffeodling inte alltid en rättvis affär och odlarna får ofta inte tillräckt betalt. Därför erbjuder Solino ett kaffe som skiljer sig från alla andra.
Det här är det bästa etiopiska arabicakaffet som odlas, bearbetas, rostas, mals och förpackas i sitt ursprungsland av de människor som från generation till generation har arbetat med att odla Coffea Arabica under många år.
Solino sysslar dock inte med välgörenhet, utan med rättvis handel. Syftet är att främja den sociala och kulturella utvecklingen i Etiopien genom det ekonomiska oberoende som endast ett rättvist betalt arbete kan ge.
Solino-kaffet är dessutom inte bara rättvist, utan också gott: så gott som det kan bli, ett kaffe som produceras av händer som känner till landet och marken där bönorna odlas, en riktig kaffespecialitet.
Monsunkaffe
Monsunkaffet fick ursprungligen inte sin speciella smak i jorden eller i ett genialt rosteri, utan det skedde på gamla handelsfartyg, en följd av salthalten i den luft som bönorna utsattes för för att undvika bildandet av obehaglig mögel.
Idag är detta kaffe ett förstahandsval för experter som vet hur man uppskattar en lätt syrlig smak som påminner om luften som kommer från havet.
Monsunkaffet är ett speciellt, unikt och exotiskt kaffe på grund av den naturliga behandling som det utsätts för under 3 eller 4 månader, innan det bearbetas vidare. Under denna period absorberar bönorna fukt och salt från luften så att de sväller och får den speciella gula färgen.