
3-5 dagar Artikel nr.: 2744
Artikel nr.: 2744

3-5 dagar Artikel nr.: 2799
Artikel nr.: 2799

3-5 dagar Artikel nr.: 2792
Artikel nr.: 2792

3-5 dagar Artikel nr.: 2798
Artikel nr.: 2798

3-5 dagar Artikel nr.: 2797
Artikel nr.: 2797

3-5 dagar Artikel nr.: 2795
Artikel nr.: 2795

3-5 dagar Artikel nr.: 2794
Artikel nr.: 2794

3-5 dagar Artikel nr.: 2793
Artikel nr.: 2793

3-5 dagar Artikel nr.: 2796
Artikel nr.: 2796

3-5 dagar Artikel nr.: 2791
Artikel nr.: 2791

3-5 dagar Artikel nr.: 2969
Artikel nr.: 2969

3-5 dagar Artikel nr.: 2925
Artikel nr.: 2925

3-5 dagar Artikel nr.: 2016
Artikel nr.: 2016

3-5 dagar Artikel nr.: 2320
Artikel nr.: 2320

3-5 dagar Artikel nr.: 2452
Artikel nr.: 2452

3-5 dagar Artikel nr.: 2596
Artikel nr.: 2596

3-5 dagar Artikel nr.: 2034
Artikel nr.: 2034

3-5 dagar Artikel nr.: 20004
Artikel nr.: 20004

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 2350
Artikel nr.: 2350

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 2432
Artikel nr.: 2432

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 2924
Artikel nr.: 2924

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 2962
Artikel nr.: 2962
Cappuccinokoppar: Hemligheten bakom en god start på dagen
Man kan dela in espressoälskare i två kategorier: De som helst börjar dagen med den starka, kraftiga smaken av en riktigt bra espresso, och de som istället vill njuta av sin espresso med skummad mjölk - i en cappuccino.
Som du kanske redan känner till, är många italienare måna om tradition. Trots en stark kärlek till denna utsökta dryck gjord på espresso och mjölk unnar man sig bara lyxen av en god cappuccino fram till mitt på dagen.
Detta beror på att den allra mest grundläggande komponenten ofta saknas i privata kök i Italien: Cappuccinokoppar!
Rätt kopp för rätt kaffe är grunden för en lyckad tillredning. Nyckeln till framgång, så att säga.
Koppar och cappuccino: En gammal historia
Italien är landet där cappuccino är populärast, men denna drycks historia är okänd för många.
Cappuccino uppfanns för nästan 400 år sedan i nordöstra Italien, troligen i Trieste. Man vet inte om namnet anspelar på dryckens färg, som påminner om kapucinernas prästrock, eller om det kommer från en wienersoldats utrop när han såg en kaffe drickas med mjölk och helt enkelt sa ”Kapuziner”, tyskt ord för kaffe med mjölk.
Andra röster, mer trovärdiga men mindre underhållande, menar att den kom till på önskan av österrikiska soldater som helst drack sitt kaffe så som det dracks hemma, och att cappuccino därigenom uppfanns av misstag.
Wienerkaffet garnerades ursprungligen med grädde och kryddor som inte fanns tillgängliga i italienska restauranger. För att lösa problemet efter bästa förmåga använde soldaterna mjölk. Den österrikiska idéen förfinades de kommande åren med hjälp av italiensk uppfinningsrikedom. Mjölken hettades upp och skummades. För att uppnå den perfekta smakupplevelsen mättes och justerades blandningsförhållandet mellan skummad het mjölk och espresso noggrant. En ny sorts kopp uppfanns särskilt för att rymma precis den rätta mängden ingredienser utan att förlora för mycket värme.
Så uppfanns den cappuccino som vi känner till och älskar idag.
Hemligheten bakom en bra cappuccino? En fråga om proportioner!
En cappuccino är inte bara kaffe utblandat med mjölk. Cappuccino är resultatet av en noggrann studie. Regeln, enligt det klassiska receptet, är att mängden dryck ska vara 25 ml espressokaffe och 125 ml mjölk. Endast denna balans gör det möjligt att få till den söta och långvariga krämigheten.
Men ingen regel utan undantag. Självklart anpassar kaffedrickare världen över detta strikta blandningsförhållande. En stark och kraftig espresso med hög andel Robusta-bönor kräver en större mängd varm mjölk och skum för att återställa balansen i cappuccinon. När det kommer till smak finns inga regler. Nuförtiden anpassar man storleken på cappuccinokopparna efter det varierande blandningsförhållandet.
Ett viktigt kriterium för en bra cappuccino är alltid koppen. Tjockaste möjliga porslin, vitt, klassisk brunt, dekorerat eller färgat. Varje kopp är utformad för att hålla rätt volym (120 till 180 ml) och för att hålla värmen så länge som möjligt. Vackra cappuccinokoppar får alla kaffedrickares hjärtan att slå starkare.
Om du hellre dricker ren espresso, se vår sida för espressokoppar.
Te och tillbehör.
Tedrickare kan spana in våra glaskoppar och färgade koppar. De lämpar sig utmärkt för te. Om du är på jakt efter en present eller ett trevligt extra redskap, kolla in våra tillbehör!
En snygg cappuccinokopp gör varje cappuccino ännu bättre. Så köp en cappuccinokopp från ditt favoritrosteri idag.