3-5 dagar Artikel nr.: 10525
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 10525
3-5 dagar Artikel nr.: 10524
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 10524
3-5 dagar Artikel nr.: 10528
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10528
3-5 dagar Artikel nr.: 10559
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10559
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10522
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 10522
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10526
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 10526
Sydtyskt traditionellt hantverk sedan 1950
Begreppet "tyskt hantverk" gäller verkligen kafferosteriet Dinzler. Oavsett om det gäller själva kaffet, presentationen eller hela konceptet - Dinzler står för mycket hög kvalitet och fulländade produkter.
- Men låt oss gå tillbaka lite i tiden...
Det är slutet av 1940-talet. En ny dryck håller på att etablera sig i hela Tyskland. Kaffe.
Kaffebönor har funnits i Tyskland och Europa i flera århundraden, men den fina konsten att rosta espresso fulländades först i samband med industrialiseringen.
Kafferosteriet Dinzler var ett av de första tyska rosterierna som importerade råkaffebönor i stora mängder, vilket gjorde kaffe tillgängligt för alla. Innan dess var rostade kaffebönor endast en lyxvara för överklassen.
År 1950 började företagets grundare Otto Dinzler använda en trumrost för rostning av bönorna. Han sålde sedan dessa till grannar och vänner i samhället. Responsen var så positiv att Dinzler bestämde sig för att ta sin passion vidare och öppna ett riktigt rosteri i sin hemstad Bischofswiesen.
1962 tog sonen Klaus över och 1966 omvandlades faderns verksamhet officiellt till det första kafferosteriet i södra Bayern - Dinzler Kaffeerösterei.
Sonens mål var att höja företaget till en ännu högre nivå. Endast de allra bästa råbönorna skulle nu användas för de olika sorterna och dessutom skulle hela rostningsprocessen fulländas. Konceptet bar frukt och Dinzler var ett av de första rosterierna i södra Tyskland som började samarbeta med restauranger som WMF och Franke.
Genom detta lärde Klaus Dinzler under årens lopp känna företrädaren Franz Richter. Tillsammans utvecklade de nya kaffe- och espressosorter. På så sätt skapades en av de första rostade espressosorterna i Tyskland och även Dinzlers klassiker - il Gustoso Espresso.
År 1997 tog familjen Richter slutligen över företaget. Den grundläggande strukturen och filosofin förblev densamma, med endast några få ändringar och byte av lokaler. Senast byggdes den nya rostningsanläggningen och huvudkontoret i Irschenberg. År 2018 tillkom den nya ottobyggnaden, uppkallad efter grundaren av kafferosteriet DINZLER, som bjuder in besökare till regelbundna kulinariska och kulturella evenemang.