NYHET: 10% för att lära känna Segafredo Impronte | 15% på nya Provset Settanta med 70% Arabica-sorter
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Espresso med låg syra

Vi alla älskar espresso - koncentrerad, komplex och med en fin crema

Säurearmer Kaffee Naturligtvis behöver en välbalanserad espresso också en delikat, kittlande, syrlig ton, men helst blommig, vinös, fruktig eller bärig. Vad vi inte vill ha är bitande, frätande och sura toner. Det samma gäller för de bittra noterna. Nyanser av rostat bröd, mörk choklad, nötiga aromer, sirap, karamell och malt är välkomna, medan stickande, grova eller stränga aromer är oönskade. Detta resulterar i en obehaglig espresso med en bränd, kådaliknande eller mycket rökig smak. Men vilka är förutsättningarna för att förvandla bra råkaffe till en espresso som du blir förälskad i? 

Vi har sammanställt ett urval av den bästa espresson med låg syrahalt för dig. Alla kaffesorter får också högsta poäng med låg bitterhet. De flesta sorter med låg syrahalt kommer från södra Italien. Allt finns representerat, från billigt till exklusivt. Se fram emot en aromexplosion i gommen.

Läs mer ↓

Kaffe med låg syra
Stänga filter
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
från till
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 från 3
Inga resultat hittades för filtreringen!
5
Provset 80/20 Napoli Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Provset 80/20 Napoli Espresso
2kg | Hela bönor
703,27 kr 667,74 kr
(333,87 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11011

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Artikel nr.: 11011
La Genovese Caffè Oro - Espresso Italiano
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
La Genovese Caffè Oro - Espresso Italiano
1kg | Hela bönor | 02.2026
292,83 kr
(292,83 kr / 1 kg)

8-10 dagar Längre leveranstider
Om din beställning innehåller produkter med längre leveranstid kommer leveransen för hela beställningen ta längre tid. Artiklar som finns i lager kan inte skickas tidigare.
Artikel nr.: 10223

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10223
10
NY
Segafredo Impronte Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Segafredo Impronte Ekologisk Espresso
1kg | Hela bönor | 02.2026
305,08 kr 274,45 kr
(274,45 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1897

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, karamell
Artikel nr.: 1897
Di Giampaolo Espresso Maestrale - Espresso Italiano
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Di Giampaolo Espresso Maestrale - Espresso Italiano
1kg | Hela bönor | 01.2026
349,19 kr
(349,19 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10592

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10592
Toraldo Bluette Kaffee 1000g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Toraldo Linea No. 40 - Bluette
1kg | Hela bönor | 03.2026
268,32 kr
(268,32 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1855

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1855
Filicori Zecchini Espresso Blend - Espresso Italiano
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Filicori Zecchini Espresso Blend - Espresso Italiano
1kg | Hela bönor | 11.2026
317,33 kr
(317,33 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10417

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Artikel nr.: 10417
8
Essse Masini Espresso Italiano
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Essse Caffè Miscela Masini - Espresso Italiano
1kg | Hela bönor | 08.2025
390,84 kr 358,99 kr
(358,99 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10168

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10168
10
Moka Efti Espresso Virgoroso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Moka Efti Vigoroso
1kg | Hela bönor | 03.2026
268,32 kr 241,37 kr
(241,37 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10978

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10978
Barbaro Espresso Nero
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffe Barbaro Espresso Nero
1kg | Hela bönor | 12.2025
207,06 kr
(207,06 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10396

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10396
10
Moka Efti Extra Bar 1000g Espresso Kaffee
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Moka Efti Extra Bar Espresso
1kg | Hela bönor | 02.2026
292,83 kr 263,42 kr
(263,42 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10103

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10103
Alunni Luigina Espresso Kaffee 1kg
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffè Alunni Espresso Luigina
1kg | Hela bönor | 03.2026
268,32 kr
(268,32 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10738

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Balanserad
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 10738
Di Giampaolo Espresso Scirocco 1000g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Di Giampaolo Espresso Scirocco
1kg | Hela bönor | 12.2025
312,43 kr
(312,43 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10594

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10594
Filicori Zecchini Forte - Espresso Italiano
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Filicori Zecchini Forte - Espresso Italiano
1kg | Hela bönor | 12.2026
366,34 kr
(366,34 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10416

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 10416
Golden Brasil Espresso Black
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Golden Brasil BLACK
1kg | Hela bönor | 03.2026
280,57 kr
(280,57 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10740

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10740
16
Borbone Miscela Blu 1000g Espresso Kaffee - ganze Bohne
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffe Borbone Miscela BLU Bar
1kg | Hela bönor | 03.2026
231,57 kr 194,81 kr
(194,81 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10093

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 10093
Moka Efti Domus 1000g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Moka Efti Domus Espresso
1kg | Hela bönor | 02.2026
305,08 kr
(305,08 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10154

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nejlika, kanel, nötig, fruktig
Artikel nr.: 10154
Carroux Espresso Kaffee Bohnen 1kg
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Carroux Caffee Espresso
1kg | Hela bönor | 04.2026
334,48 kr
(334,48 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1437

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1437
Hardy Universo 1000g Bohne
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
HARDY Universo
1kg | Hela bönor | 01.2026
243,82 kr
(243,82 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1926

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1926
6
Passalacqua Espresso Bar Cremador
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passalacqua Cremador Espresso
1kg | Hela bönor | 06.2026
280,57 kr 263,42 kr
(263,42 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1397

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1397
Lollo Caffè Nero Espresso Kaffee
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Lollo Caffè Nero Espresso
1kg | Hela bönor | 12.2025
194,81 kr
(194,81 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10330

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10330
Arditi Pura Follia 1Kg
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Arditi Caffè Pura Follia Espresso
1kg | Hela bönor | 03.2026
263,42 kr
(263,42 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10251

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig, fruktig
Artikel nr.: 10251
La Genovese Espresso Coloniale
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
La Genovese Caffè Coloniale
1kg | Hela bönor | 03.2026
231,57 kr
(231,57 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10236

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10236
Quarta Caffè Espresso Argento
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Quarta Caffè Espresso Argento
1kg | Hela bönor | 04.2025
268,32 kr
(268,32 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10275

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 10275
Caffè Trucillo Espresso Gran Bar
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffè Trucillo Espresso Gran Bar
1kg | Hela bönor | 10.2025
349,19 kr
(349,19 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10699

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10699
10
Marziali Caffè Orobar
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Marziali Caffè Orobar
1kg | Hela bönor | 11.2025
390,84 kr 351,64 kr
(351,64 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1237

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, blommig, fruktig
Artikel nr.: 1237
Udinese Espresso Elite
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Udinese Caffè Élite
1kg | Hela bönor | 03.2026
275,67 kr
(275,67 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10359

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10359
Lollo Caffe Gran Bar Cuvee
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Lollo Caffe Gran Bar Cuvee
1kg | Hela bönor | 12.2025
231,57 kr
(231,57 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10332

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10332
Marziali Caffè Gran Crema 1Kg
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Marziali Caffè Espresso Gran Crema
1kg | Hela bönor | 11.2025
285,48 kr
(285,48 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1239

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1239
Alunni Tradizione Espresso Kaffee
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffè Alunni Espresso Tradizione
1kg | Hela bönor | 03.2026
226,67 kr
(226,67 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10739

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig, maltig
Artikel nr.: 10739
Oro Caffè Italian Style
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Oro Caffe Italian Style Espresso
1kg | Hela bönor | 03.2026
265,87 kr
(265,87 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10319

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 10319
5
Probierset Säurearme Espressokaffees
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Espressokaffe smakprovset med låg syra
1,5kg | Hela bönor
449,65 kr 425,15 kr
(283,43 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10601


Artikel nr.: 10601
Oro Caffe Espresso La Torretta
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Oro Caffe Espresso La Torretta
1kg | Hela bönor | 01.2026
243,82 kr
(243,82 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10783

Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10783
Mondicaffè EM
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mondicaffè EM
1kg | Hela bönor | 11.2024
329,58 kr
(329,58 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10752

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10752
Valentino Caffè Supremo
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Valentino Caffè Supremo Espresso
1kg | Hela bönor | 01.2025
341,84 kr
(341,84 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10854

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Balanserad
Arom: nötig, maltig, blommig
Artikel nr.: 10854
Passalacqua Espresso Miscela Napoli
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passalacqua Espresso Miscela Napoli Gran Caffe
1kg | Hela bönor | 06.2026
324,68 kr
(324,68 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1722

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1722
Borbone Miscela Rosso 1000g Espresso Kaffee - ganze Bohne
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffe Borbone Miscela RED
1kg | Hela bönor | 10.2025
219,31 kr
(219,31 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10094

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Artikel nr.: 10094
1 från 3

 

Det är en självklarhet - vi vill inte ha någon frätande syra och obehaglig bitterhet i kaffet

saerearmen-kaffee-bitteDetta är avgörande för utfallet:

  • Ett klokt urval och sammansättning av råkaffesorter
    Varje kaffesort har sin egen smak. Genom att blanda olika typer av kaffe kan man få fram det bästa från olika bönor i en god blandning. Och redan när man väljer sorter kan man se till att det är kaffebönor med låg syrahalt. Det går att jämföra med en cuvée vin. Rostmästaren vet hur man skapar en distinkt men balanserad sort. Det är därför de flesta kaffeälskare dricker så kallade blandningar, snarare än bönor med ett enda ursprung, som ofta saknar den komplexitet i arom och smak som en bra blandning kan ha.
  • Blandningsförhållandet mellan arabica- och robustabönor
    Det är numera allmänt känt att ett högt innehåll av arabicabönor inte är synonymt med hög kvalitet. Det finns nämligen lika många dåliga arabicabönor som det finns robustabönor av hög kvalitet. Det är just samspelet mellan dessa två som är den djupare hemligheten bakom ett bra espressokaffe. Kanske kan man jämföra det med bröd: man märker inte nödvändigtvis att det finns salt i det, men man märker när det saknas.

  • Rostningen
    Rostningens tid spelar en mycket avgörande roll. Särskilt i södra Italien rostar man bönorna längre (20-28 minuter) men vid lägre temperatur. Det är just detta som gör att klorogensyran (som är den vanligaste syran i kaffe) minimeras. I Neapel går man så långt att vissa bönor lämnar rostningen glänsande djupt svarta, nästan oljiga eftersom att den långa rostningstiden gör att den kaffeolja som finns i bönorna läcker ut. Detta är inte ens kvalitetsbrist, utan faktiskt önskvärt.


milch-kuh




Vilket kaffe har minst syra?

Logo_3

Kaffe med mjölk har minst syra. Kaffe har ett pH-värde på ca 4,5 och mjölk på ca 6,6. Beroende på hur mycket mjölk som tillsätts ökar pH-värdet i motsvarande grad. Ju högre pH-värde en vätska har, desto mer basisk och mindre sur är den.

Kaffesorterna Arabica och Robusta har olika syrahalt. Skillnaden är dock mycket liten om man jämför med det inflytande som rostningen har på syrahalten: om ett kaffe har låg syrahalt beror mycket mer på typen av rostning än på kaffebönsorten. Under rostningen ökar syrahalten först, vilket gör att milt rostade sorter har en högre syrahalt. Om rostningen tar längre tid förlorar kaffet sedan syra, upp till 50% av det ursprungliga innehållet. På detta sätt kan rostningen bestämma syranivån.

Rostningsprocessen är avgörande för kaffebönans syrahalt.

[1] Ju mörkare bönorna är rostade, desto mindre syra innehåller de.

Varmluftsprocess och trumrostning

Varmluftsprocessen används av stora rosterier som Tchibo. I denna industriella process värms upp till ett halvt ton gröna kaffebönor till cirka 600 °C i endast två minuter och kyls sedan omedelbart med vatten eller luft. En nackdel med denna process är att alla typer av bönor rostas samtidigt. Detta innebär att små bönor i vissa fall redan är förkolnade, medan stora bönor inte blir genomrostade alls.

Bohnen-Trommelroestverfahren

Fördelen för rosteriet är kostnaden, eftersom man med processen kan rosta enorma mängder på kort tid och den rostade bönan knappt förlorar någon vikt.

Premiumrosterier använder sig av trumrostning

Vid trumrostning värms råkaffet upp till endast 200 °C i 20-30 minuter. En erfaren rostare måste vara närvarande under denna process, som avgör om rostningen kräver en annan temperatur eller mer tid baserat på doften och även specifika ljud.

Han känner till den exakta rostningsprofilen för varje sort och får på så sätt ut det bästa av varje böna. Detta är det enda sättet att utveckla de mycket speciella egenskaperna hos ett single-origin-kaffe. Först därefter blandar rostmästaren de separat rostade bönorna till en perfekt blandning.

Hos dessa rostare står kaffets kvalitet i fokus. Detta kräver mer tid och ansträngning, men resultatet är också mer välsmakande. 


Vilket kaffe är snällt för magen?

Karboxylsyra-5-hydroxytryptamid (CHT) stimulerar syraproduktionen i magsäcken [2]. Magsyran är mer än 1000 gånger starkare än syran i kaffe, eftersom pH-värdet anges i steg om tio. Därför spelar syran i kaffe ingen större roll i jämförelse. Kaffe som är mörkare rostat eller har fått koffeinet borttaget innehåller lite CHT och är därför mer lämpligt för känsliga personer.

Espresso innehåller mindre syra och även mindre karboxylsyra-5-hydroxitryptamid på grund av den korta bryggningstiden.

Har koffeinfritt kaffe mindre syra?

kaffee-saeurearm_I koffeinfritt kaffe har inte bara koffeinet avlägsnats, utan också i stor utsträckning karboxylsyran 5-hydroxytryptamid (CHT). Eftersom CHT stimulerar produktionen av magsyra och koffeinfritt kaffe innehåller lite CHT tolererar vissa människor koffeinfritt kaffe bättre.



Vad gör att ett kaffe får mindre syra?

Rostning
Rostningen är avgörande för både syran och CHT-innehållet.
  
Bönan eller blandningen
Blandningen av bönor kan väljas så att främst bönor med låg syrahalt används.
 
Tillredningsmetod
Den skonsammaste metoden är beredning i portafiltret, eftersom espressokakan bara flyger igenom en kort stund. På så sätt kan de aromatiska ämnena extraheras, men de bittra och sura ämnena stannar till stor del kvar i espressomjölet.
 

 

Används kemiska processer för att ta bort syra från kaffe?

Nej, i stället för att använda kemiska lösningsmedel avlägsnas syran av rostningen.

Varför gillar vissa människor att dricka kaffe med låg syrahalt?

Halsbränna kan ha många orsaker, t.ex. stress, patologiska förutsättningar osv. Om du dricker för mycket kaffe eller har en mycket känslig mage kan reflux uppstå. Det är inte syran i kaffet som stressar magen. Forskarna tror snarare att karboxylsyran-5-hydroxytryptamid är den utlösande faktorn för magsmärtorna. Detta ämne avlägsnas inte bara till stor del vid rostning utan även vid koffeinfritt kaffe.

Om man tar bort syran helt och hållet förlorar man förresten också smaken. Om man neutraliserar ett kaffe och höjer pH-värdet till 7 blir det praktiskt taget odrickbart eftersom det smakar som aska. Kaffe upplevs som gott mellan pH 4,5 och 5,2.

Vid långvarig rostning minskar syran, men det finns fortfarande tillräckligt med syra för att smaken ska förtrolla dig.

 

 

[1] Vgl Joon-Kwan Moon, Hyui Sun Yoo and Takayuki Shibamoto, Role of Roasting Conditions in the Level of Chlorogenic Acid Content in Coffee Beans: Correlation with Coffee Acidity, 2009, in J. Agric. Food Chem. 2009, 57, 5369

[2] Vgl Rubach, M. J. and V. Somoza 2012. Impact of Coffee on Gastric Acid Secretion. Coffee: Emerging Health Effects and Disease Prevention. Y.-F. Chu, Wiley-Blackwell: 275-291.