3-5 dagar Artikel nr.: 10396
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10396
3-5 dagar Artikel nr.: 10168
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10168
8-10
dagar
Längre leveranstider
Om din beställning innehåller produkter med längre leveranstid kommer leveransen för hela beställningen ta längre tid. Artiklar som finns i lager kan inte skickas tidigare.
Artikel nr.: 10272
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 10272
3-5 dagar Artikel nr.: 1437
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1437
3-5 dagar Artikel nr.: 10332
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10332
3-5 dagar Artikel nr.: 1521
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1521
3-5 dagar Artikel nr.: 1506
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1506
3-5 dagar Artikel nr.: 1722
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1722
8-10
dagar
Längre leveranstider
Om din beställning innehåller produkter med längre leveranstid kommer leveransen för hela beställningen ta längre tid. Artiklar som finns i lager kan inte skickas tidigare.
Artikel nr.: 10313
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10313
3-5 dagar Artikel nr.: 10677
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10677
3-5 dagar Artikel nr.: 1852
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1852
3-5 dagar Artikel nr.: 1754
Arom: maltig, fruktig
Artikel nr.: 1754
3-5 dagar Artikel nr.: 1397
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1397
3-5 dagar Artikel nr.: 1755
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1755
3-5 dagar Artikel nr.: 10094
Artikel nr.: 10094
3-5 dagar Artikel nr.: 10120
Arom: maltig, fruktig
Artikel nr.: 10120
3-5 dagar Artikel nr.: 10509
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10509
3-5 dagar Artikel nr.: 10275
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 10275
3-5 dagar Artikel nr.: 10333
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10333
3-5 dagar Artikel nr.: 10330
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10330
3-5 dagar Artikel nr.: 10738
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 10738
3-5 dagar Artikel nr.: 1238
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1238
3-5 dagar Artikel nr.: 11000
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 11000
3-5 dagar Artikel nr.: 10428
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 10428
3-5 dagar Artikel nr.: 10973
Arom: mandel, nötig
Artikel nr.: 10973
3-5 dagar Artikel nr.: 10978
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10978
3-5 dagar Artikel nr.: 10393
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10393
3-5 dagar Artikel nr.: 11003
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 11003
12-14
dagar
Längre leveranstider
Om din beställning innehåller produkter med längre leveranstid kommer leveransen för hela beställningen ta längre tid. Artiklar som finns i lager kan inte skickas tidigare.
Artikel nr.: 1239
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1239
3-5 dagar Artikel nr.: 10739
Arom: chokladig, nötig, maltig
Artikel nr.: 10739
3-5 dagar Artikel nr.: 10924
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10924
3-5 dagar Artikel nr.: 10923
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 10923
3-5 dagar Artikel nr.: 10922
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10922
3-5 dagar Artikel nr.: 11001
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 11001
3-5 dagar Artikel nr.: 11108
Artikel nr.: 11108
3-5 dagar Artikel nr.: 11027
Artikel nr.: 11027
Hur smakar mörkrostat kaffe?
Rostningen av kaffebönorna är ett avgörande steg i processen från odling till kopp. Det är rostningen som ger kaffet dess enastående smak, arom och den mörka färg som vi föreställer oss när vi tänker på kaffebönor. Men det är inte bara färgen, utan framför allt smaken som påverkas. Råa gröna kaffebönor skulle ge ett blaskigt, svagt och knappt drickbart resultat. Under rostningsprocessen sker komplexa kemiska förändringar i kaffebönorna, vilket har ett avgörande inflytande på smak och arom. Ett mörkrostat kaffe ger en kraftigare kaffesmak än ett ljusrostat, vanligtvis framträder chokladiga aromer och den längre rostningstiden eliminerar syror.
Innehåller mörkrostat kaffe mer eller mindre koffein?
När kaffesmaken är kraftigare är det också lätt att tro att ett mörkrostat kaffe skulle innehålla mer koffein, men det stämmer inte. Istället kan värmen under rostningen snarare minska koffeinet lite, vilket gör att ett ljusrostat kaffe kan innehålla mer koffein än ett mörkrostat.
Konsten att skapa ett perfekt mörkrostat kaffe
Att rosta kaffe är ett hantverk som kräver många års erfarenhet och stor kunskap. Rostmästaren behöver många färdigheter, särskilt när det är en blandning som ska skapas, där det ingår olika bönsorter som alla kräver en individuellt anpassad rostning för bästa smak. Rostmästaren måste ha omfattande kunskaper om de kaffesorter som odlas runt om i världen så att han eller hon kan harmonisera egenskaper och mängd på ett perfekt sätt. Det finns inte en perfekt rostning som gäller för alla bönor, utan varje bönsort måste testrostas för att ett optimalt resultat ska kunna uppnås.
Är italienskt kaffe alltid mörkrostat?
I Italien är espresso den dominerande kaffedrycken och en klassisk espresso är mörkrostad för att få fram en lite tyngre, chokladig smak. Men det finns även ljusare rostningar som tar fram en mer fruktig smak. I Italien är kaffekulturen stark och det finns regionala skillnader. Generellt sett sker i norra Italien en ljusare rostning med större andel arabicabönor medan syditalienare vill ha mörkrostat kaffe med en god andel robustabönor. I detta segment lyfter vi dock även fram norditalienska kaffesorter med en mörkare rostning.