3-5 dagar Artikel nr.: 10268
Arom: maltig, blommig
Artikel nr.: 10268
3-5 dagar Artikel nr.: 10675
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 10675
3-5 dagar Artikel nr.: 10243
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 10243
3-5 dagar Artikel nr.: 10269
Arom: maltig, blommig
Artikel nr.: 10269
3-5 dagar Artikel nr.: 10676
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 10676
3-5 dagar Artikel nr.: 10244
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 10244
3-5 dagar Artikel nr.: 10246
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10246
3-5 dagar Artikel nr.: 10371
Artikel nr.: 10371
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10245
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10245
Andraschko Kaffeemanufaktur
På jakt efter det perfekta kaffet sedan 1979
Andraschko är ett relativt nytt rosteri som grundades först 2006. Men de två grundarnas kaffepassion började redan 1979, när Elisabeth och Willy Andraschko öppnade ett wienerkafé i Berlin.
I dag serverar Andraschko inte längre kaffe, utan rostar det själva. Mycket har hänt sedan 2006. Då var Andraschko fortfarande mycket litet och okänt utanför Berlins gränser. Idag är detta specialkafferosteri känt även utanför Tysklands gränser.
Andraschkos håller nära kontakt med de bönder som odlar råkaffet. Affären sker genom direkt handel, så att kaffebönderna får rättvist betalt för sitt arbete.
Det högsta målet för Andraschko Kaffeemanufaktur är att skapa den bästa blandningen. Den viktigaste faktoren för detta är att få tag i råkaffebönor av högsta kvalitet. Så snart det gröna kaffet anländer till Berlin börjar fasen med att smaka, testa och söka efter den bästa kombinationen.
Perfekt rostat?
Andraschkos kaffe rostas i en liten 50-kilos och en 120-kilos Probat-trumrost. Dessa rostningsmaskiner har varit bland de bästa och ledande på världsmarknaden i över 150 år.
Att få fram alla fantastiska aromer och smakrika hemligheter ur råa, gröna kaffebönor - det är Andraschkos yrke. Hantverksmässig noggrannhet i rostningsprocessen är framgångsmodellen och vad som fört Andraschko till den fina position de idag har i kaffevärlden.
Målet är att framställa ett kaffe med en unik karaktär genom samspelet mellan teknisk kunskap, erfarenhet och sensibilitet.