3-5 dagar Artikel nr.: 1007
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1007
3-5 dagar Artikel nr.: 1008
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1008
3-5 dagar Artikel nr.: 1474
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1474
3-5 dagar Artikel nr.: 1006
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1006
3-5 dagar Artikel nr.: 1455
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1455
3-5 dagar Artikel nr.: 1004
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1004
3-5 dagar Artikel nr.: 1005
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1005
3-5 dagar Artikel nr.: 1001
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1001
3-5 dagar Artikel nr.: 1003
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1003
3-5 dagar Artikel nr.: 1960
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1960
3-5 dagar Artikel nr.: 1959
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1959
3-5 dagar Artikel nr.: 1118b
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1118b
3-5 dagar Artikel nr.: 1118
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1118
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1002
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1002
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1410
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1410
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 2159
Artikel nr.: 2159
Caffe New York - uppskattad över hela världen som en gourmet-espresso
Caffè New York föddes för nästan 100 år sedan och har ända sedan början haft en unik karaktär. Men låt inte namnet lura dig här: Caffè New York är 100% italienskt.
Det var i början av 1930-talet som Ugo Incerpi, ägare till baren New York, köpte en maskin för kafferostning med syftet att kunna erbjuda en exceptionell produkt till sin utvalda kundkrets som kom till den toskanska kurorten Pistoia för att slappna av och få spabehandlingar. Och resultatet? Kaffet var så utmärkt att ryktet spred sig på nolltid och till och med gäster från Florens kom dit på söndagar för att njuta av "Sor Ugos" kaffe.
På 50/60-talet lyckades Incerpis svärson Oscar Onori expandera enmansföretaget, och från och med då distribuerades Caffe New York till barer och restauranger i hela Toscana. Företaget blev faktiskt det mest sålda i regionen. Det var också vid denna tid som "Primeros", en särskilt delikat blandning som visar på det äkta italienska espresskaffets kraft, skapades.
Framgångsresan har fortsatt fram till idag. Nu dricker tusentals människor världen över espresso från Caffe New York - inte bara i Toscana, utan även i Japan, Frankrike, Kanada, Sydafrika och Sverige (kanske är du en av dem?). Trots tuff konkurrens har Caffe New York vunnit stor uppskattning runt om i världen.
Caffè americano? Caffè New York!
Caffè New York har alltid uppskattat och tagit inspiration av sorter som kommer från Amerika. Ändå är deras blandningar utan tvekan mer lämpade för espressokoppen.
Under sin långa historia har det toskanska rosteriet specialiserat sig på att skapa blandningar med bönor som är noggrant utvalda från plantager i Guatemala, Costa Rica och Brasilien. En filosofi med respekt för råvarorna och en vilja att få ut det bästa från plantan som växer där.
New York-sortimentet är uppbyggt just kring denna idé om skydd och respekt för den långa traditionen av central- och sydamerikansk kaffeodling.
Redan förpackningen avslöjar att Caffè New York menar allvar: varje förpackning är ett mästerverk av färger och vintagegrafik som fångar ögat och fantasin. Blandningarna är förseglade i ett skyddat mikroklimat vilket bevarar färskheten under längre tid.
Produkter från Caffè New York
Företaget har även Nespresso-kompatibla kapslar och malet kaffe i sitt sortiment, även i koffeinfri version, för att tillgodose moderna behov. Bland deras blandningar finns allt från de stora klassikerna Extra och XXXX till olika single-origins, ekologiskt och rättvisemärkt kaffe. Deras kaffesorter förpackade i burkar ger inte bara en väldoftande upplevelse tack vare det återförslutbara locket, utan också en praktisk behållare som kan återanvändas.
Caffè New York är ett äkta ”Made in Italy”-varumärke, en ikon för italiensk rostning som har lyckats utmärka sig genom sin ursprungliga karaktär och som uppskattas i Italien och runt om i världen.
Detta bekräftas också av de många utmärkelser som rosteriet har erhållit.