Flerfaldigt prisbelönt och såååå prisvärt | 50% Robusta - 10% rabatt - Roman Crema King
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Mokabryggare

Våra mokabryggare & espressokannor

Här hittar du våra mokabryggare och andra tillredare som french press. Mokabryggaren skapades redan på 1930-talet av den italienska uppfinnaren Alfonso Bialetti och räknas alltjämt som det klassiska sättet att tillreda en espresso på. I en mokabryggare, som ställs direkt på spisen, pressas det kokande vattnet genom det malda kaffet från botten till toppen. Detta ger ett underbart aromatiskt espressokaffe om det hanteras på rätt sätt. En fin mokabryggare får varje kaffeentusiasts hjärta att slå snabbare. Än idag produceras Bialettis Moka Express i nästan exakt samma design som 1933 och skapar underbar espresso på några minuter.

Stänga filter
  •  
  •  
Inga resultat hittades för filtreringen!
Alessi Herkocher Pulcina 6 Tassen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Alessi Pulcina Mokabryggare 6 koppar
1114,12 kr

3-5 dagar Artikel nr.: 7001b


Artikel nr.: 7001b
JoeFrex Aufbrühkanne
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
JoeFrex - Drip Kettle med lock för filterbryggning
336,74 kr
(336,74 kr / 1 st.)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 9198


Artikel nr.: 9198
Aufbrühkanne von ConceptArt aus Kupfer
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Drip Kettle koppar med lock för bryggkaffe (JoeFrex)
436,89 kr

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 9082


Artikel nr.: 9082

Mokabryggaren (även känd som italiensk kaffebryggare)

Traditionell, historisk och utmärkt vid varje tillfälle. I nästan ett århundrade har mokabryggaren varit ett av varumärkena för Made in Italy. En symbol för en kulinarisk konst som har tagit sig runt hela världen, särskilt på grund av sin kvalitet, hållbarhet och tidlösa stil som uppfyller alla krav och nöjen.

Den förekommer i många filmer, antingen som huvudperson eller som observatör i scener av sällsynt intensitet, och nämns i otaliga böcker, sånger, avhandlingar eller enkla inlägg på sociala medier. Under åren som gått sedan den geniala idén föddes har mokabryggaren blivit ett av de få kökstillbehör som finns i varje italienskt hushåll, och vem vet, kanske till och med runt om i världen.

Sedan den skapades 1933, tack vare Alfonso Bialettis briljanta idé (ägare och grundare av det italienska varumärket med samma namn), har mer än 100 miljoner enheter sålts - nästan dubbelt så många som hela Italiens befolkning. I Spanien och Portugal är den känd som ”napolitana”, vilket associerar den till den stora staden som föddes i skuggan av Vesuvius, eller ”cafeteira de fuego”. Och om du promenerar längs 53rd Avenue i New York och bestämmer dig för att besöka det berömda Museum of Modern Art (MoMA), kanske du stöter på en av de berömda italienska kaffebryggarna som visas i den permanenta samlingen.

 

Från Jemen till Alfonso Bialettis genialitet

Mokabryggaren har fått sitt namn från en stad i Mellanöstern, närmare bestämt Jemen, som var en av de tidigaste och mest kända kaffehandelsplatserna, särskilt känd för sin arabica-sort.

Även om det finns bevis för dess existens i verk av upplysningsfilosofen Voltaire på 1700-talet, tog det ytterligare två århundraden och idén från en italiensk entreprenör att skapa den första riktiga mokabryggaren. Det sägs att Alfonso Bialetti inspirerades av en av de dagliga sysslorna i hemmet: att tvätta.

Faktum är att Bialetti blev inspirerad av att se sin fru använda deras gamla tvättmaskin, en så kallad ”lisciveuse”; den hade en slags panna (där kläder, vatten och tvättmedel placerades) med ett rör vars övre ände var perforerad. När vattnet kokade steg det upp genom röret, svalnade och föll ner igen, varvid tvättmedlet löstes upp och kunde fördelas bättre på kläderna.

Proceduren för att tillreda kaffe med en mokabryggare är mycket lik: Efter att ha fyllt vattenbehållaren upp till säkerhetsventilen sätter du i filtret som är fyllt med malet kaffe (du hittar ett brett utbud i vår e-shop). Kaffebryggarens övre del har också ett filter i sin nedre del, som är fastskruvat på basen. Det är trycket som orsakas av den ökande temperaturen på vattnet på spisen som skapar den rika och intensiva dryck vi njuter av varje dag.