Espresso med låg syrahalt i ett provset bestående av tre sorter med 250 g vardera
Mokaflor Dolce Forte
Dinzler Espresso Roma
Nurri Caffe 100 % Napoletano
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10604
- Artikel nr.: 10604
Fördelar
- Fri frakt över 1100 kr
- Snabb leverans med DHL
- Färskvarugaranti
Provningspaket Espresso med låg syra
3 x 250g espressobönor
En väl tillredd espresso är en bra sak. De flesta föredrar en blandning med låg syrahalt. Men det är inte alla sorter som är syrefattiga. Även mycket ädla och dyra bönor kan ha en hög syrahalt. Detta beror på att en lätt eller medelhög rostning verkligen lyfter fram de stickande, fruktigt-blommiga noterna, och det är helt avsiktligt. Detta ger särskilt filterkaffe en fyllig arom och en balans som ger smakrikedom. Att detta åtföljs av en hög till medelhög syra är oundvikligt. Men eftersom det också finns många djupa kaffeälskare som inte tål eller helt enkelt inte gillar uttalad syra i koppen, har vi nu den perfekta uppsättningen. Den består av tre espressosorter med mycket låg syrahalt. Mörk, stark men inte bitter.
Mokaflor Dolce Forte espressokaffe
Med Dolce Forte har en mycket intressant blandning skapats. Endast de bästa Robusta-bönorna får plats i den här välbalanserade blandningen. Bönor från Zaire i Kongo ger den chokladiga smaken, medan tvättade bönor från Kamerun ger den starka, kryddiga aromen. Samtidigt är denna sort elegant och rund, eftersom bönor från Parchment i Indien harmoniserar karaktären. Men framför allt kommer du att uppleva en espresso med extremt låg syrahalt med detta mästerverk. Innehållet av 100% Robusta ger en extremt tjock och jämn crema som håller länge i koppen.
Njut av Mokaflor Dolce Forte som espresso eller cappuccino.
Särskilt denna starka blandning tål mjölk mycket bra. Konnässörer dricker den ren med socker.
Dinzler Espresso Roma
Dinzler's Roma har låg syrahalt, är stark och kryddig som ingen annan. Trots sitt sydtyska ursprung rostas den klassiskt i södra Italien och utvecklar på så sätt sin fulla Robusta-kraft.
Mycket intensiv i smaken och kännetecknas av toner av rostade nötter och choklad. Det som utmärker det här kaffet, liksom alla andra kaffesorter från Dinzler Coffee Roasting Company, är den aluminiumfria förpackningen. På grund av den obefintliga flerskiktningen kan påsarna återvinnas till 100 %.
Denna överlägsna Robusta-espresso är en perfekt bas för cappuccino. Men om du vill kan du naturligtvis också njuta av den direkt som espresso.
Nurri Caffè 100% Napoletano Espresso
Blandningsförhållande: 50% Arabica-bönor / 50% Robusta-bönor
Klassisk, elegant och kryddig. Med denna sort skapade Antonio Nurri ett napolitanskt espressokaffe helt i sin egen stil.
I smaken visar den starka aromer av mörk choklad och mandel i kombination med fina toner av vilda bär. Med 100 % Napoletano från Nurri får du en espresso med låg syrahalt var balans är svår att överträffa. Njut av den här espresson som en äkta napolitanare - ren. Tack vare den starka smaken kan den också användas för alla mjölkvarianter.
En speciell egenskap hos Nurri Caffè-påsarna är det integrerade zip-låset som gör att bönorna kan hållas fräscha ännu längre.
I undantagsfall förbehåller vi oss rätten att ersätta en sort med en likvärdig espresso.
Typ / Beskaffenhet: | Hela bönor |
Enhet: | Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin |
Förpackningsstorlek: | 750g |
Rostningsgrad: | Mellan |
Lågt syrainnehåll: | Ja |
Styrka: | Balanserad |
D&S Espresso International GmbH, Liebigstrasse 2-20, 22113 Hamburg, Germany