
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1286
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1286

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1775
Arom: chokladig
Artikel nr.: 1775

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1645
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1645

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1160
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1160

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1089
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1089

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1658
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1658

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1044
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1044

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1634
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1634

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 13370
Artikel nr.: 13370

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1635
Arom: maltig, blommig
Artikel nr.: 1635

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1340
Artikel nr.: 1340

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1692
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1692

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1039
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1039
Kaffe för helautomatiska maskiner
En helautomatisk maskin gör mycket själv, men bönorna måste du välja. Rätt kaffesort är det viktigaste elementet för ett lycket kaffe och en välfungerande maskin. Smaken är subjektiv och det finns inget kaffe som är helt perfekt för alla. Det du väljer efter din smak, tillrett på ditt eget sätt, är det rätta! Att experimentera med smaker, blandningar och intensiteter är därför den vinnande vägen för att alltid ha det perfekta kaffet för varje ögonblick på dagen.
Fördelar och nackdelar med en helautomatisk maskin
Blir du matt av tanken på att justera inställningarna på en kaffekvarn, fylla ett portafilter, tampra med rätt tryck och skumma mjölk för att skapa en cappuccino? Då är en helautomatisk maskin helt rätt för dig.
För låt oss vara ärliga: tanken på att bara behöva trycka på en knapp för ett gott kaffe på morgonen är lockande när man ligger nyvaken i sängen. Bara tanken på doften från den varma drycken är vad som får oss att orka gå upp. Den helautomatiska maskinen är skapt för just det: tryck på en knapp och maskinen sköter resten.
Systemet ska dock inte förväxlas med det också populära kapselsystemet. I en helautomatisk maskin kan man använda hela kaffebönor och få det helt nymalet vid bryggning, medan kapslarna använder färdigförpackat kaffe i enportioner.
De helautomatiska maskinerna strävar efter att ge samma smakupplevelse som i en italiensk espresso-bar: nyrostade och nymalda bönor, varmt vatten, kort extraktionstid, underbar arom och crema.
Det som kan avhålla en från att köpa en automatisk kaffemaskin är inköpspriset och underhållet. Priset är naturligtvis relativt: mer avancerade maskiner kommer att kosta mer, men i allmänhet också leverera ett större utbud av drycker med högre kvalitet. Skumning, mjölkvispning, möjlighet att justera inställningarna, stort utbud av kaffedrycker (cappuccino, americano, ...), koppuppvärmning, detta är bara några av de mycket professionella funktioner som dessa maskiner erbjuder.
Det bästa kaffet för en automatisk kaffemaskin
Efter att du har köpt en helautomatisk kaffemaskin är den första frågan du bör ställa: Är det bättre med kaffebönor eller malet kaffe?
För en optimal smak föredrar finsmakarna utan tvekan hela bönor. Kaffebönorna bevarar färskheten från rostningen och behåller alla värdefulla aromer ända till bryggningen och gör att kaffet får sin perfekta arom.
Malet kaffe förlorar lite av sin arom och färskhet, men har även det sina fördelar. Du slipper väcka familjen tidigt på morgonen med kaffekvarnens buller, utan kan enkelt och smidigt dosera det färdigmalda kaffet rätt ner i den helautomatiska maskinen.
Undvik för oljiga bönor
För oljiga bönor kan orsaka problem för en helautomatisk maskin. Kvarnen kan då bli igensatt av klibbiga kafferester och sluta fungera. Därför kan det vara klokt att undvika de allra mörkrostade bönorna. Det är också en bra idé att rengöra maskinen ofta.
I vårt sortiment har vi de bästa kaffebönorna för kaffemaskinen. Beroende på smak finns det många sorter att välja mellan. Vi letar ständigt efter kaffeblandningar av högsta kvalitet, och lyfter gärna fram de märken som inte finns på snabbköpshyllan, men som är regionala berömdheter i Italien. Det är produkter med en stark tradition och identitet, som bär på smaker som har gjort den italienska espresson berömd över hela världen.