Våra bästa 100% Arabica-sorter med 15% i en uppsättning | Veckans deal: 10% rabatt på Di Giampaolo Maestrale
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Alessi Pulcina Mokabryggare 6 koppar

En riktig blickfångare - Design meets Taste
Mokabryggare av aluminium / svart
Design: Michele De Lucchi 2015

1051,22 kr
inkl. moms plus fraktkostnader

3-5 dagar Artikel nr.: 7001b

  • 7001b
  • 8003299388097

Fördelar

  • Fri frakt över 1100 kr
  • Snabb leverans med DHL
  • Färskvarugaranti
Alessi Pulcina Mokabryggare Den skapades 2015 av Michele De Lucchi och är enligt oss redan nu... mer

Alessi Pulcina Mokabryggare

Den skapades 2015 av Michele De Lucchi och är enligt oss redan nu en designklassiker. För 6 koppar 30 cl.

Vad påminner denna ovanliga espressobryggare dig om? Designen är baserad på en kyckling (italienska: pulcino). Kan du se den lilla näbben på pipen? Den är så väl utformad och tillverkad att den förhindrar att det droppar när man häller. 

Men även metoden att brygga kaffe i en mokabryggare har undersökts och analyserats på ett helt nytt sätt. Hur kan processen fulländas genom kannans form och design? I samarbete med illy Caffe gjordes undersökningar av dynamiken i värmeflödet. Resultaten togs upp och implementerades av Alessis utvecklingsavdelning.

Illy Caffe använde sina resultat för att utforma den perfekta formen på själva vattenkokaren (mokabryggarens bas). Tack vare den speciella utformningen av pannans insida avbryter Alessi Pulcina kaffeflödet i exakt rätt ögonblick. På så sätt undviks den vulkaniska fasen - det sista momentet i extraktionen som lämnar en bränd, bitter eftersmak.

Resulatet är att espressokaffets smak förbättras och förstärks när endast det bästa av kaffet når koppen. Den fylliga, runda smaken kan avnjutas till fullo. Mokabryggare PULCINA är praktisk, funktionell och kräver inga specialkunskaper. Kaffet tillreds på exakt samma sätt som i en traditionell mokabryggare.

Denna espressobryggare kan användas på gasspis, elektrisk spis och glaskeramikhäll. Den kan dock inte användas på induktionshällar.

Material:

Mokabryggare: Aluminium
Handtagg och knopp: Termoplastisk harts
Gummitätning: Silikon

Aluminium har en utmärkt värmeledningsförmåga. Det ger också espresson en karakteristisk smak, som skapas genom att ett tunt lager kaffe avsätts på espressokannans innerväggar. Rengör därför aldrig med diskmedel.

 EAN: 8003299388097
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Tillverkare:

ALESSI S.P.A., Via Privata Alessi, 6, 28887 Crusinallo (Vb), Italy