
Fyra insidertips för kaffeälskare:
Moka Efti Extra Bar
Mokaflor Dolce Forte
Arabicaffe Supermiscela
La Tazza D´Oro Gran Miscela
- Artikel nr.: 10203
Fördelar
- Fri frakt över 1100 kr
- Snabb leverans med DHL
- Färskvarugaranti
Testa det bästa espressokaffet - absoluta insidertips
4 x 250g bönor
Arabicaffe Espressokaffe Supermiscela 250g bönor
70% Arabicabönor | 30% Robustabönor
Siciliansk topp-espresso. Långsamt rostad till perfekt rostgrad. Varje råkaffesort har sin egna rostprofil. Därför rostar Arabicaffe varje sort enskilt och skapar först därefter blandningen. Denna exklusiva och delikata skapelse förbinder låg koffeinhalt med fina men intensiva aromer och en härlig doft. Sorten Arabicaffe Supermiscela klassificeras som en "äkta italiensk espresso. Så här dricks espresso i södra Italien.
Mokaflor Dolce Forte 250g bönor
100% Robustabönor
Mycket intressant blandning från traditionsrosteriet Mokaflor i Florens. Enbart de bästa robustabönorna släpps in till denna riktigt balanserade espressosort. Robustabönor från Zaire ger den chokladiga smaken, medan tvättade bönor från Kamerun ansvarar för den kraftiga, kryddiga aromen. Samtidigt är denna sort elegant och rund eftersom bönor från indiska Parchment harmoniserar karaktären. Det är numera allmänt känt att en bra, tjock crema beror på andelen robustabönor. Och eftersom detta är en blandning av 100% robustabönor är creman mycket tjock och tät i konsistensen. Om sockret strös på efteråt stannar det kvar på toppen och väntar tålmodigt på omrörning. Efter extraktionen utvecklas rökiga smaker med inslag av whisky och karamell. Njut av Mokaflor Dolce Forte i en cappuccino. Denna starka blandning passar särskilt bra med mjölk. Kännare provar den ren med socker.
Moka Efti Extra Bar, 250g bönor
70% Arabicabönor | 30% Robustabönor
Denna espresso har sitt ursprung i Berlin på 1920-talet. Blandningen Extra Bar med en god andel robustabönor kan verkligen kallas för ett allroundkaffe. Bönsorterna från Colombia, Brasilien, Etiopien, Indien, Tanzania och Guatemala rostas mellanmörkt. Som espresso är den mycket balanserad med härlig crema och lätt fruktig syra samt aromer av mörk choklad. Dessutom precis tillräckligt kraftig för att använda den som bas i en cappuccino. Den klarar även den längre bryggtiden för en caffè crema i en helautomatisk kaffemaskin.
La Tazza d'oro Gran Miscela, 250g bönor
70% Arabicabönor | 30% Robustabönor
Som namnet redan antyder, en storslagen espressoblandning. I Sardiniens regionhuvudstad Cagliari ser medarbetarna hos La Tazza d'oro till att endast de bästa kaffebönorna når kaffelagret. Tack vare en andel på 70% ädla arabicabönor är Gran Miscela ett espressokaffe som ger en fruktig lätt syra på tungan och härliga chokladiga toner i gommen. Robustabönorna bidrar med en tjock crema och en perfekt bas för cappuccino och latte macchiato.
Bönornas ursprung: Etiopien, Guatemala, Brasilien & Indien
Typ / Beskaffenhet: | Hela bönor |
Enhet: | Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin |
D&S Espresso International GmbH, Liebigstrasse 2-20, 22113 Hamburg, Germany, www.espresso-international.de