Rosterivecka – 10% rabatt på allt från Mocambo | 10% på Provset Guldmedaljstrio
Fri frakt från 1350 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Jamaica Blue Mountain Espresso Provset

| 1kg | Hela bönor
NY
Jamaica Blue Mountain Espresso Probierset |   250g Dose gelb Passaparola Leggenda, 500g Beutel gelb Passalacqua Harem, 250g Beutel rot Andraschko Buena Vista Primèro

Provset med tre kaffesorter med Jamaica Blue Mountain

Andraschko Buena Vista Primèro Espresso

Passaparola Espresso Leggenda

Passalacqua Harem Espresso

Denna artikel är inte tillgänglig för tillfället!
Informera mig per e-post så snart artikeln är tillgänglig igen:
Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.
5 rabatt
456,76 kr 480,99 kr
(456,76 kr / 1 kg)
 | inkl. moms plus fraktkostnader

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 11366

  • 11366

Fördelar

  • Fri frakt över 1350 kr
  • Snabb leverans med DHL
  • Färskvarugaranti
Jamaica Blue Mountain Espresso Provset 2 x 250g, 1 x 500g hela bönor En av världens dyraste... mer

Jamaica Blue Mountain Espresso Provset

2 x 250g, 1 x 500g hela bönor

En av världens dyraste och mest högkvalitativa espressobönor är Jamaica Blue Mountain-bönan. Den odlas uteslutande i Blue Mountains vid Jamaicas kust. Det var Jamaicas guvernör Sir Nicolas Lawes som år 1728 fick några Arabica-kaffeplantor i gåva och planterade dem högt uppe i de jamaicanska bergen. Ingen kunde då ana att odlingsförhållandena där var de absolut bästa.

Odlingsområdet i höglandet St. Andrew ligger på över 2000 meters höjd över havet och har jämna temperaturer på 25–30 grader Celsius. Variationer på endast 10 % i luftfuktighet och 5 grader i temperatur under hela året gör klimatet perfekt för odling av Jamaica Blue Mountain-bönor.
Genom miljontals år av tektonisk aktivitet kring ön Jamaica har jorden berikats med stora mängder värdefulla mineraler från jordens inre. Dessutom faller det upp till 5000 mm nederbörd per år i St. Andrew, på öns nordkust, vilket tillsammans med den konstanta värmen skapar mycket dimma. Under dessa förhållanden växer kaffebären mycket långsamt och utvecklar under mognadsprocessen en oemotståndligt mild men samtidigt otroligt smakrik arom.

Skörden av Blue Mountain-bönorna är särskilt utmanande. Att plocka de värdefulla, mogna kaffebären på Jamaicas branta sluttningar är ett arbete som endast de mest erfarna kaffeplockarna klarar av.

Smakmässigt erbjuder bönorna en perfekt harmoni av mild sötma, knappt märkbar syra och en fruktig till nötaktig ton. Tillsammans med den intensiva doften och den långvariga eftersmaken i gommen blir Jamaica Blue-bönan något alldeles extra.

Alla tre espressoblandningar i detta provpaket har förädlats med denna högklassiga bönvariant.

 

Passaparola Espresso Leggenda

Passaparola Espresso Leggenda – „legenden“ – står för utsökt kaffenjutning, inspirerad av den napolitanska espressokulturen. Rostad med passion, förenar denna ädla blandning förstklassiga bönor från de bästa odlingsområdena i världen.

Leggenda består av 100% högkvalitativa arabicabönor, varav 5% är den sällsynta Jamaica Blue Mountain. Bönorna kommer från Syd- och Centralamerika, Afrika, Asien och Indien och rostas skonsamt mörkt för att utveckla sitt fulla arom. Resultatet är en espresso av extraordinär elegans och djup.

Leggenda imponerar med sin harmoniska smakprofil. Toner av Macadamia ger en mjuk nötighet, medan den fina sötman från tonkabönan skapar ett elegant djup. Inslag av blommig honung avrundar aromen och gör varje kopp till en speciell upplevelse.

Den rena arabica-blandningen ger en fin, gyllenbrun crema och en sammetslen känsla i munnen. Med sin milda syra och balanserade intensitet passar Leggenda perfekt som ren espresso, men även för cappuccino eller latte macchiato.

 

Andraschko Espresso Buena Vista Primèro

Arabicabönorna kommer från de bästa odlingsområdena. Semi washed Brazils, en Panama Boquete med ett tillägg av Jamaica Blue Mountain (förmodligen de bästa och dyraste kaffebönorna). Resten är Andraschkos hemlighet.

Andraschko Kaffeemanufaktur rostar varje sort separat i Probat-trumrostaren. Endast noggrant utvalda arabicabönor används. Bönorna rostas först långsamt och försiktigt, sort för sort, vid temperaturer mellan 200 och 220 grader innan de kombineras för att skapa denna balanserade blandning.

  

Passalacqua Harem Espresso

Passalacqua Harem är det napolitanska rosteriets allra ädlaste blandning. Bara arabicabönor av bästa sort kvalificerar sig för Passalacquas blend. Harem består av 10 arabica-sorter, varav en är den världsberöma Jamaica Blue Mountain-bönan.

Självklart rostas varje sort separat efter sin egna rostningsprofil och blandas först därefter med de andra bönorna. Bara så kan ett kaffe på denna nivå uppstå. 

En kaffenjutning som inte går att motstå!

Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
Enhet: Portafilter
Förpackningsstorlek: 1kg
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Tillverkare:

D&S Espresso International GmbH, Liebigstrasse 2-20, 22113 Hamburg, Germany, www.espresso-international.de