Rosterivecka La Genovese 10% rabatt till och med 23 maj | 15% rabatt på Espresso Italiano certifierad set
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Jamaica Blue Mountain Espresso Provset

Jamaica Blue Mountain Espresso - edle Kaffeebohnen

Provset med tre espressosorter med Jamaica Blue Mountain

CNY EXTRA Espresso 250g

Andraschko Buena Vista Espresso 250g

Passalacqua Espresso Harem 500g

Denna artikel är inte tillgänglig för tillfället!
Informera mig per e-post så snart artikeln är tillgänglig igen:
Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.
4 rabatt
445,29 kr 464,20 kr
(445,29 kr / 1 kg)
 | inkl. moms plus fraktkostnader

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10554

  • 10554

Fördelar

  • Fri frakt över 1100 kr
  • Snabb leverans med DHL
  • Färskvarugaranti
Jamaica Blue Mountain Provset Totalt 1000 g espressobönor Kaffebönan Jamaica Blue Mountain... mer

Jamaica Blue Mountain Provset

Totalt 1000 g espressobönor

Kaffebönan Jamaica Blue Mountain är en av de dyraste och mest högkvalitativa bönorna i världen. Den har fått sitt namn från sitt odlingsområde - Blue Mountains på Jamaicas kust. År 1728 fick den dåvarande jamaicanska guvernören Sir Nicolas Lawes några arabica-kaffeplantor som han planterade högt upp i bergen. Det visade sig att odlingsförhållandena där var helt perfekta.

Höglandet i St Andrew ligger 2000 meter över havet och har trots höjden temperaturer på 25-30 grader Celsius. Variation på bara 5 grader i temperatur och 10 % i luftfuktighet per år gör klimatet där unikt. Jamaica ligger på norra kanten av den karibiska plattan, som glider direkt under den nordamerikanska plattan utanför kusten. Detta har resulterat i ständiga tektoniska rörelser under miljontals år, vilket berikat öns jord med stora mängder värdefulla mineraler från jordens inre. Dessutom får Jamaicas nordöstra kust upp till 5 000 mm nederbörd per år, vilket leder till en stor mängd dimma på grund av de höga temperaturerna. Dessa förhållanden gör att kaffebären växer mycket långsamt. Tack vare den långa mognadsperioden utvecklar bönorna en ojämförligt mild men extremt smakrik arom.

Att skörda Blue Mountain-kaffebönor är mycket förrädiskt. De branta sluttningarna på Jamaicas kust gör det inte lätt för odlarna att plocka de dyrbara, fullt mogna bären. Endast erfarna kaffeplockare utför därför detta arbete.

Smaken av bönorna är en perfekt sammansättning av lätt sötma, knappt märkbar syra och en fruktig till nötaktig ton. Den intensiva aromen och den mycket långvariga smaken i gommen gör också Jamaica Blue-bönan till något mycket speciellt. Alla 3 espressosorter i provsetet är förädlade med denna högklassiga bönsort.

 

Caffe New York EXTRA 250g

Blandningsförhållande: 100 % arabica varav 5 % Jamaica Blue Mountain-bönor.

Kaffebönorna kommer från de bästa odlingsregionerna i Centralamerika med en tillsats på 5 % av Jamaica Blue Mountain-bönan. Många säger att detta är det perfekta kaffet till frukost. Men funkar även som cappuccino eller espresso när som helst på dagen.

Bedömning: Medelstarkt elegant kaffe, utmärkt crema, medelhög koffeinhalt.

Tips från tillverkaren för tillredning:

Mängd malet kaffe: 8 g per portion 

Vattentemperatur: 92 °C - 93 °C.

Vattenhårdhet: ca 9°d

 

Andraschko Espresso Buena Vista Primèro 250g

Blandningsförhållande: 100 % Arabica - med Jamaica Blue Mountain

Arabicabönorna kommer från de bästa odlingsområdena. Halvtvättade brasilianare, en Panama Boquete med ett tillägg av Jamaica Blue Mountain-bönan. Resten förblir rosteriets välbevarade hemlighet.

Andraschko rostar varje sort separat i en Probat-trumrost. Endast noggrant utvalda arabicabönor används. Bönorna rostas först långsamt och försiktigt, sort för sort, vid temperaturer på mellan 200 och 220 grader innan de kombineras för att skapa denna balanserade blandning.

 

Passalacqua Harem Espresso 500g

Blandningsförhållande: 100 % Arabica / 5 % Jamaica Blue Mountain-bönor.

Passalacqua Harem är den ädlaste blandningen från det napolitanska rosteriet. Harem består av inte mindre än 10 arabica-sorter. Och endast de bästa arabicabönorna får vara med.

Naturligtvis bearbetas varje Arabica-sort separat enligt sin egen rostningsprofil och blandas först därefter med de andra bönorna. Det är bara så som denna underbara blandning kan skapas. En kaffenjutning som inte går att motstå!

 

TIPS: Letar du efter 100 % Jamaica Blue Mountain? Klicka då här

Blandningsförhållande: 100% Arabica
Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
Enhet: Helautomatisk kaffemaskin
Koffeinhalt: Lågt
Region: Centrala Italien
Styrka: Mild
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Tillverkare:

D&S Espresso International GmbH, Liebigstrasse 2-20, 22113 Hamburg, Germany