
- Blandningsförhållande: 90% Arabica / 10% Robusta
- Arom: chokladig, nötig
- Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
- Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
- Koffeinhalt: Låg
- Förpackningsstorlek: 1kg
- Rostningsgrad: Mörk
- Styrka: Balanserad
- Certifiering: Espresso Italiano
3-5 dagar Artikel nr.: 10168

- Blandningsförhållande: 100% Arabica
- Arom: nötig, blommig
- Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
- Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
- Koffeinhalt: Låg
- Förpackningsstorlek: 1kg
- Region: Norra Italien
- Rostningsgrad: Mörk
- Styrka: Mild
- Certifiering: Espresso Italiano
3-5 dagar Artikel nr.: 10169

- Blandningsförhållande: 60% Arabica / 40% Robusta
- Arom: chokladig, nötig
- Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
- Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
- Koffeinhalt: Hög
- Förpackningsstorlek: 1kg
- Rostningsgrad: Mörk
- Styrka: Intensiv
- Certifiering: Espresso Italiano
3-5 dagar Artikel nr.: 10171

3-5 dagar Artikel nr.: 2766

- Arom: maltig, blommig
- Typ / Beskaffenhet: Malet
- Enhet: Mokabryggare
- Koffeinhalt: Medel
- Förpackningsstorlek: 250g
- Region: Norra Italien
- Rostningsgrad: Mörk
- Styrka: Intensiv
3-5 dagar Artikel nr.: 10176

- Arom: chokladig, nötig
- Typ / Beskaffenhet: Malet
- Enhet: Portafilter
- Koffeinhalt: Medel
- Förpackningsstorlek: 250g
- Region: Norra Italien
- Rostningsgrad: Mörk
- Styrka: Intensiv
3-5 dagar Artikel nr.: 10172

3-5 dagar Artikel nr.: 2768

- Typ av kopp / glas: Espressoglas
- Volym: 60ml
- Logga: Märkeslogga
3-5 dagar Artikel nr.: 2770

- Arom: nötig, maltig
- Typ / Beskaffenhet: Malet
- Enhet: Filter / Fransk press
- Koffeinhalt: Låg
- Förpackningsstorlek: 250g
- Region: Norra Italien
- Rostningsgrad: Mellan
- Styrka: Balanserad
3-5 dagar Artikel nr.: 10175

- Blandningsförhållande: 100% Arabica
- Arom: nötig, blommig
- Typ / Beskaffenhet: Malet
- Enhet: Mokabryggare
- Koffeinhalt: Utan koffein
- Förpackningsstorlek: 250g
- Region: Norra Italien
- Rostningsgrad: Mellan
- Styrka: Mild
- Metod för koffeinborttagning: Schweizisk vattenprocess
3-5 dagar Artikel nr.: 10178

- Typ av kopp / glas: Espressoglas
- Volym: 60ml
- Logga: Märkeslogga
3-5 dagar Artikel nr.: 2771

3-5 dagar Artikel nr.: 2767

3-5 dagar Artikel nr.: 2769

- Blandningsförhållande: 30% Arabica / 70% Robusta
- Arom: chokladig, maltig
- Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
- Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
- Koffeinhalt: Hög
- Förpackningsstorlek: 1kg
- Region: Norra Italien
- Rostningsgrad: Mellan
- Styrka: Intensiv
3-5 dagar Artikel nr.: 10220

- Antal pods / kapslar: 100
- Arom: maltig
- Typ / Beskaffenhet: ESE pods
- Enhet: Podsmaskin
- Koffeinhalt: Medel
- Region: Norra Italien
- Rostningsgrad: Mellan
- Styrka: Intensiv
3-5 dagar Artikel nr.: 10292

- Blandningsförhållande: 70% Arabica / 30% Robusta
- Arom: chokladig, maltig
- Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
- Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
- Koffeinhalt: Medel
- Förpackningsstorlek: 1kg
- Region: Norra Italien
- Rostningsgrad: Mörk
- Styrka: Intensiv
- Certifiering: Espresso Italiano
3-5 dagar Artikel nr.: 10541

- Blandningsförhållande: 90% Arabica / 10% Robusta
- Arom: nötig, blommig
- Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
- Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
- Koffeinhalt: Utan koffein
- Förpackningsstorlek: 500g
- Region: Norra Italien
- Rostningsgrad: Mörk
- Styrka: Mild
- Certifiering: Espresso Italiano
- Metod för koffeinborttagning: Schweizisk vattenprocess
3-5 dagar Artikel nr.: 10603

- Antal pods / kapslar: 10
- Blandningsförhållande: 80% Arabica / 20% Robusta
- Arom: chokladig, maltig
- Typ / Beskaffenhet: Kapslar
- Enhet: Kapselmaskin
- Koffeinhalt: Medel
- Region: Norra Italien
- Rostningsgrad: Mellan
- Styrka: Intensiv
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10291

- Blandningsförhållande: 80% Arabica / 20% Robusta
- Arom: nötig, blommig
- Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
- Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
- Koffeinhalt: Medel
- Förpackningsstorlek: 1kg
- Rostningsgrad: Mellan
- Styrka: Balanserad
- Certifiering: Espresso Italiano
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10290

- Antal pods / kapslar: 10
- Blandningsförhållande: 100% Arabica
- Arom: chokladig
- Typ / Beskaffenhet: Kapslar
- Enhet: Kapselmaskin
- Koffeinhalt: Låg
- Region: Norra Italien
- Rostningsgrad: Mörk
- Styrka: Mild, Intensiv
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10786

- Blandningsförhållande: 10% Arabica / 90% Robusta
- Arom: nötig
- Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
- Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
- Koffeinhalt: Medel
- Förpackningsstorlek: 1kg
- Rostningsgrad: Mörk
- Lågt syrainnehåll: Ja
- Styrka: Intensiv
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10809

- Blandningsförhållande: 20% Arabica / 80% Robusta
- Arom: chokladig
- Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
- Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
- Koffeinhalt: Medel
- Förpackningsstorlek: 1kg
- Rostningsgrad: Mörk
- Styrka: Balanserad
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10830
Essse Caffés historia är familjen Segafredos historia.
Robert Mormina - Justin Bahner - Anne Duhre - Pietro Buscaroli (brorson till Francesco Segafredo)
Essse - Allt började i Bologna
Du känner väl till namnet Segafredo? Det är namnet på en italiensk familj från staden Bassano del Grappa. I början av 1930-talet bestämmer sig Gaspare Segafredo för att öppna ett kafferosteri i Bologna, 90 km bort. I den moderna staden är Via Galliera rätt plats för den unge mannen att förverkliga sina idéer på. Han grundar då kafferosteriet Gaspare Segafredo S.p.a.. Tyvärr tvingas han snart på grund av ekonomiska sanktioner att stänga rosteriet 1936. Det är också svåra politiska tider i Italien. Men omedelbart efter krigsslutet återupptar han produktionen. Kaffe är den stora passionen, så stor att det är det enda han vill syssla med.
År 1943 dör Gaspare Segafredo alldeles för tidigt och hans son Giampiero Segafredo måste vid bara 19 års ålder ta över rosteriet. Men han gör det så innovativt och med så stort mod att Segafredo Caffè redan på 1960-talet blir Italiens ledande rosteri för HORECA-sektorn (hotell-gastronomi-catering). Han har en stor förmåga att motivera sina anställda och få dem att alltid ge sitt bästa. Han får motta många priser och utmärkelser för sitt enastående espressokaffe, vilket gör honom alltmer populär. År 1967 fick Segafredo Spa som första rosteri i Italien utmärkelsen Premio Dionisio d'Oro i Rom för särskilt rättvisa och kompetenta affärer. (Tillsammans med San Pellegrino, för övrigt).
Traumatisk upplevelse
Men ödet slår till igen. 1972, vid 48 års ålder, dör Giampiero Segafredo i en bilolycka. Hans son Francesco är bara 20 år ung vid den tidpunkten. Och det är inte det enda som sker: bara två år senare kidnappas Francesco och släpps först fem dagar senare efter att ha betalat en stor lösensumma. Bakgrunden och händelserna är än idag ett mysterium och leder till många spekulationer. Vi vill dock inte ge dem något utrymme här. Vad som är säkert är dock att det var två traumatiska upplevelser för den unge mannen som nu plötsligt måste driva en hel kaffedynasti på egen hand.
Företaget Zanetti Spa, som sedan tidigare redan hade affärsförbindelser med Segafredo, hjälpte till en början till för att rosteriet skulle kunna drivas vidare. Men familjerna kan inte komma överens om varumärkets långsiktiga inriktning. För att beskriva det enkelt: Zanetti ville ha kvantitet och Segafredo ville ha kvalitet. Familjen Segafredo säljer slutligen sitt varumärke till Zanetti-koncernen 1977.
År 1979 fortsätter familjen Segafredo sin egen framgångssaga och grundar rosteriet ESSSE Caffe.
3 S för Essse Caffé
Det finns en anledning bakom att Essse skrivs med tre S. Dessa tre S står för Scienza (vetenskap), Sapienza (kunskap) och Specializzazione (specialisering): Tre värden som sammanfattar företagets filosofi. Den bygger på årtionden av erfarenhet av kafferostning och att ständigt vara på jakt efter nya innovationer. Därför har Essse Caffè ända från början använt sig av den vetenskapliga expertisen från jordbruksfakulteterna vid universiteten i Bologna, Cesena och Foggia, vilka företaget än idag samarbetar med. Den konsekvent höga kvaliteten på kaffeblandningarna och strävan efter en allt bättre organoleptisk kvalitet ger resultat.
Under mer än trettio års verksamhet har företaget skaffat sig ett väldigt gott rykte inom kaffevärlden. Med stor kunskap om urvalet av gröna kaffebönor, rostningsprocessen, förpackningen och kaffetillredning producerar Essse ständigt kaffe av hög kvalitet.
I dag är Essse Caffè ett framgångsrikt varumärke som inte bara är känt i Italien, utan i hela världen.
Vårt besök hos Essse Caffè
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |