3-5 dagar Artikel nr.: 1307
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 1307
3-5 dagar Artikel nr.: 10355
Arom: chokladig
Artikel nr.: 10355
3-5 dagar Artikel nr.: 10838
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10838
3-5 dagar Artikel nr.: 1138
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1138
3-5 dagar Artikel nr.: 10676
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 10676
3-5 dagar Artikel nr.: 10675
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 10675
3-5 dagar Artikel nr.: 10526
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 10526
3-5 dagar Artikel nr.: 10525
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 10525
3-5 dagar Artikel nr.: 10559
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10559
3-5 dagar Artikel nr.: 10558
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10558
3-5 dagar Artikel nr.: 10527
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10527
3-5 dagar Artikel nr.: 10522
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 10522
3-5 dagar Artikel nr.: 10342
Arom: nötig
Artikel nr.: 10342
3-5 dagar Artikel nr.: 10269
Arom: maltig, blommig
Artikel nr.: 10269
3-5 dagar Artikel nr.: 10246
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10246
3-5 dagar Artikel nr.: 10243
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 10243
3-5 dagar Artikel nr.: 10232
Arom: maltig, fruktig
Artikel nr.: 10232
3-5 dagar Artikel nr.: 10211
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10211
3-5 dagar Artikel nr.: 10213
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 10213
3-5 dagar Artikel nr.: 10206
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10206
3-5 dagar Artikel nr.: 10156
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 10156
3-5 dagar Artikel nr.: 10155
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 10155
3-5 dagar Artikel nr.: 10142
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 10142
3-5 dagar Artikel nr.: 10126
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 10126
3-5 dagar Artikel nr.: 10137
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 10137
3-5 dagar Artikel nr.: 10138
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 10138
3-5 dagar Artikel nr.: 10140
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 10140
3-5 dagar Artikel nr.: 10132
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10132
3-5 dagar Artikel nr.: 10133
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10133
3-5 dagar Artikel nr.: 10134
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 10134
3-5 dagar Artikel nr.: 10130
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10130
3-5 dagar Artikel nr.: 10834
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10834
3-5 dagar Artikel nr.: 10043
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10043
3-5 dagar Artikel nr.: 1437
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1437
3-5 dagar Artikel nr.: 1571
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1571
3-5 dagar Artikel nr.: 1141
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1141
Tyskt kaffe: kreativitet och hantverk
Tyskt kaffe har skaffat sig en allt starkare position på kaffemarknaden. Det är ingen överraskning, då de alltid varit stora beundrare och innovatörer när det gäller kaffedrycken.
När det kommer till att dricka kaffe är tyskarna världsledande. Kaffekonsumtionen i Tyskland överstiger till och med den i USA och Italien, tvåa respektive trea på listan. För tyskarna är kaffe ett av de ögonblick som hela dagen kretsar kring. Utmärkt som pausdryck, som efterrätt, som tillbehör.
I Tyskland har man, jämfört med i Italien, en mindre traditionalistisk syn på kaffe, utan låter kreativiteten flöda. Det finns några klassiska tyska fantasifulla recept som verkligen retar aptiten. Kombinationer som man inte trodde var möjliga imponerar med sin helhet. Grädde, sprit och kakao är bara några av de ingredienser som används för att förklä det tyska kaffet till en dessert som förvånar gästerna och glädjer gommen.
Pharisäer Kaffee
Ett kaffe som tillsätts med rom och garneras med vispad grädde och ett strössel av kakao. Det är just innehållet av rom som har gett drycken dess märkliga namn: det sägs att det i en by i Nordfriesland fanns en särskilt "trångsynt" predikant som inte tillät alkohol. För att gömma rommen, kom medborgarna på ett trick: under en fest blandade de i alkohol i sitt kaffe och täckte det med grädde för att förhindra att lukten spreds. Drycken som serverades predikanten bestod däremot naturligtvis bara av kaffe och vispgrädde. Fungerade det? Inte riktigt. Kaffets namn härstammar faktiskt från utropet av ilska och förvåning när "förklädnaden" upptäcktes av prästen, som sa "Åh, ni fariséer!" Kort sagt är Pharisäer Kaffee ett perfekt alternativ till varm choklad eller en vinterdryck, men det kan också drickas kallt.
Det klassiska receptet innehåller
- En stor kopp med minst 80 ml kaffedryck (t.ex. 3 vanliga espressokoppar eller en kaffebryggare för två personer), kall eller varm
- 40 ml rom - Socker, 2 teskedar per kopp
- Vispad grädde efter smak
- Kakaopulver
Tillredningen är snabb och enkel: häll upp det varma kaffet och socker efter din smak. Tillsätt först rom och sedan grädde och kakao så snart drycken har nått önskad temperatur. Grädden överlever inte särskilt länge i kaffet, så servera och drick helst omedelbart!
Eiskaffee: kaffet du redan älskade utan att veta om det!
Kaffe och glass, en vinnande kombination som alla känner till och säkert har njutit av minst en gång i sitt liv. Eiskaffee är enkelt och utsökt och kräver egentligen ingen större presentation.
Det finns många varianter, som bara begränsas av skaparens kreativitet, men här vill vi gå igenom det klassiska receptet som görs i Tyskland.
För att få ditt Eiskaffee behöver du:
- 80 ml kallt kaffe eller rumstempererat
- Ett högt glas för servering
- Glass med vaniljsmak
- Kakao, vispad grädde och kex eller liknande efter önskemål
Det finns nästan inget behov av att förklara receptet. Allt du behöver göra är att vänta på att kaffet ska nå den perfekta temperaturen, sedan hälla det över glassen i glaset och slutligen bara garnera med grädde, kex och kakao. Var försiktig så att du inte gör det vanliga misstaget att inte vänta på att kaffet svalnar, då får du istället en kaffeglasspaj. Ordningen är också viktig: kaffet måste hällas över glassen för att underlätta föreningen av ingredienserna och smakerna.
Det här är två av de mest typiska och klassiska recepten. Självklart är de mycket öppna för variationer: Sambuca i stället för rom, hasselnötsglass i stället för vanilj, fantasin får fritt spelrum.
Det konstanta är alltid smaken: söt, välsmakande, salt, fantasifull. Perfekt för vintereftermiddagar såväl som för en uppfriskande och kreativ apéritif en varm sommarkväll. Det finns alltid ett perfekt tillfälle att prova ett kaffe som skiljer sig lite från den klassiska italienska espresson.
Men vad finns det för tyska kaffemärken?
Tyskarna är inte bara stora kaffekonsumenter, utan även stora kaffeproducenter. Det finns många lokala varumärken som specialiserat sig på rostning. Var och en av dessa har sin egen filosofi och skapar ett unikt tyskt kaffe.
De största och mest använda kaffemärkena är Tchibo, Jacobs och Dallamyr. De bedriver storskaliga produktioner på industriell nivå och går att finna i alla livsmedelsbutiker i Tyskland.
Tyskt specialkaffe
Det tyska kaffet representeras naturligtvis inte bara av de stora varumärkena. Det finns många små rosterier som gör skillnad med sitt hantverkskunnande och sin noggranna uppmärksamhet på alla detaljer i den komplexa processen att välja ut, bearbeta och rosta kaffebönorna.
Det är företag som är lika små som de är värdefulla, som förlitar sig på erfarenhet och passion för att skapa riktigt speciella kaffeblandningar, med en kvalitet och smak som är omöjlig att hitta på hyllorna i en livsmedelsbutik.
Några av dessa rosterier finns i detta avsnitt: Andraschko, Elbgold, Carroux, Speicherstadt, för att bara nämna några. Det är hantverkare som tar kaffet på allvar. För dem är det inte bara en enkel dryck, utan en viktig del av vårt liv och varje led i produktionen måste här hålla högsta nivå.