Tre utmärkta blends i ett set
Hitta din favoritespresso
och njut av hög kvalitet
3-5 dagar Artikel nr.: 11378
- Artikel nr.: 11378
Fördelar
- Fri frakt över 1350 kr
- Snabb leverans med DHL
- Färskvarugaranti
Espresso Provset Premium Trio
3 x 1000g hela bönor
Detta set erbjuder tre karaktärsfulla espressoblends - perfekt för att upptäcka, jämföra eller ge bort som gåva. Varje blend övertygar med en egen profil och en högkvalitativ sammansättning för espressofantaster som är på jakt efter nya favoriter.
Duemilaquattro – Espresso med Jamaica Blue Mountain
2004 var året då Espresso International grundades. 21 år senare bär vi stolt detta nummer på vår första egna espresso-blend: Duemilaquattro.
Gemensamt framtagen med vår exklusiva partner, premiumrosteriet La Genovese, förenar den allt som vi älskar i en espresso. Huvudrollen spelas av komplexa och fina arabicabönor som vid sin sida har 20% starka men inte på något sätt dominanta robustabönor som sin partner. Detta harmoniska samspel är förädlat med 5% Jamaica Blue Mountain för en len sötma och djup. En härligt färgstark bukett av aromer inbäddade i en fin struktur som kröns av en fin och tät crema.
Medium Roast, klassiskt italiensk, behagligt låg syra.
I början kan man känna toner av mjölkchoklad, hasselnöt och karamell med rostade mandlar. Därefter öppnar sig en fin nyans av torkad frukt med rött äpple och aprikos; lite vanilj och honung avrundar helheten och stannar länge i eftersmaken. En fin ton av Jamaica Blue Mountain ger smakprofilen extra elegans och framhäver sötman.
Kroppen är fyllig, len och balanserad. Ett kaffe med mycket låg syra vars beska toner är behagligt runda och harmoniskt infogade. Som espresso är Duemilaquattro tydlig och klar, med tät textur. Också med mjölk har de chokladiga och nötiga tonerna tillräcklig kraft för att få stå i centrum. I eftersmaken kan man känna karamell, rostade mandlar och en fin honungston, kompletterat av lågmäld frukt - elegant, långvarig och otroligt harmonisk.
Di Giampaolo Caffè Maestrale
Maestrale (Mistral) är en vind som blåser från nordväst i Rhônedalen. Etymologiskt sett härstammar Maestrale från orden master eller masterly. Det är just dessa ord som bäst beskriver Caffè Di Giampaolos espressoblandning.
Di Giampaolo Caffè låter endast de mest kräsna rostmästarna arbeta med Espresso Maestrale. Endast perfekt hantverk kan skapa en sådan unik blandning. Redan vid den första klunken möter gommen en stark och härlig smak av mörk choklad. Detta åtföljs av fruktiga toner av ananas och citrusfrukter som smakförstärkare. Men även lätt peppriga toner kännetecknar den här espresson.
Moka Efti Extra BAR
Den här blandningen från Moka Efti har en god andel robustabönor och kan definitivt kallas för ett allroundkaffe.
Bönornas ursprung: Colombia, Brasilien, Etiopien, Indien, Tanzania, Guatemala.
Som espresso mycket välbalanserad med en vacker crema och fin fruktig syra samt aromer av mörk choklad. Precis tillräckligt stark för att drickas i en cappuccino. Tack vare mellanmörk rostning kan denna fylliga men milda blandning även avnjutas som ett förlängt kaffe i en helautomatisk maskin. Den tål den längre bryggtiden utan att bli vattnig eller bitter. Tvärtom kan du förvänta dig en underbart lång kopp som smakar bra ända till sista klunken.
Kaffets förpackning är klassisk och vacker. Ögat dricker ju trots allt också lite. Designen med orientaliska inslag är en underbar påminnelse om det här kaffets ursprung. Kaffehuset MOKA Efti i Berlin förkroppsligade på 1920-talet denna stil av art deco och arabisk stil.
*Moka Efti finns exklusivt här hos oss, men vi levererar inte denna sort till Schweiz.
| Blandningsförhållande: | 80% Arabica / 20% Robusta |
| Arom: | chokladig, nötig |
| Typ / Beskaffenhet: | Hela bönor |
| Enhet: | Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin |
| Förpackningsstorlek: | 3kg |
| Rostningsgrad: | Mellan |
D&S Espresso International GmbH, Liebigstrasse 2-20, 22113 Hamburg, Germany, www.espresso-international.de
