3-5 dagar Artikel nr.: 10041
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10041
3-5 dagar Artikel nr.: 10838
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10838
3-5 dagar Artikel nr.: 10767
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10767
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10771
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10771
Traditionell rostningsprocess med passion och temperament
MariaSoles gedigna handarbete innebär att samla de bästa höglandsbönorna med olka ursprung från Sydamerika och Afrika för att bearbeta dem i en mycket speciell rostningsprocess.
Företaget maria non vuole har en 100-årig rostningstradition att luta sig mot. Det handlar om att långsamt rosta espressokaffe över en vedeld. Varje bönsort rostas separat för att optimera varje bönas potential. Rostningen över vedeld ger kaffet speciella egenskaper som industriellt framställt kaffe aldrig kan ha.
Låt dig förföras och upplev en unik upplevelse: en traditionell metod som ger ett autentiskt espressokaffe i sin ursprungliga form.
Vad som gör MariaSole espresso så speciell:
- MariaSole rostas i små partier, påse för påse.
- MariaSole rostas över vedeld.
- Endast utvalda premiumbönor från de bästa odlingsområdena i världen används.
- Bönorna filtreras och sållas flera gånger.
- MariaSole rostar de råa bönorna individuellt, beroende på typ och sort. Först därefter blandas de!
Tack vare den längre rostningen vid lägre temperaturer innehåller espresson betydligt mindre koffein än många andra espressosorter. På grund av rostningen över vedeld är espresson lite oljig - en viktig kvalitetsegenskap! Ju oljigare bönan är, desto tjockare och fastare blir creman. Den långa rostningsprocessen med låga temperaturer minskar bildandet av tanniner och bitterämnen avsevärt. Detta resulterar i en mild njutning och är därför skonsam för magen och dess syrabalans.