3-5 dagar Artikel nr.: 10965
Arom: chokladig, honung, nötig
Artikel nr.: 10965
3-5 dagar Artikel nr.: 10966
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10966
3-5 dagar Artikel nr.: 1918
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1918
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1109
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1109
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1255
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1255
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1391
Artikel nr.: 1391
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1400
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1400
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1540
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1540
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1592
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1592
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1760
Arom: maltig, fruktig
Artikel nr.: 1760
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1761
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1761
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1762
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1762
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1919
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1919
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1950
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1950
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10429
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10429
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10474
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10474
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10534
Arom: maltig, fruktig
Artikel nr.: 10534
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10476
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10476
Så här brygger du det perfekta mokakaffet:
En liten guide för espresso från mokabryggaren
Vatten: Fyll nederdelen av bryggaren med kallt vatten. Vattennivån skall nå precis under ventilen i sidan på bryggarens nedre del.
Kaffe: Fyll filtret helt med (färsk-)malet espressokaffe utan att pressa ned det.
Malningsgrad: För gott mokakaffe från mokabryggaren är kombinationen av kaffesort och korrekt malningsgrad avgörande. Antingen har du en egen kaffekvarn med vilken du kan mala kaffebönor lagom grovt eller så väljer du redan malet espressokaffe i mokamalning.
- Ställ mokabryggaren på spishällen.
- Använd nästan full effekt.
- Efter några minuter börjar kaffet stiga upp.
- Lyft bort bryggaren från spishällen innan kaffet kokar upp på riktigt. (Det är viktigt för att extrahera endast goda ingredienser i kaffepulvret.)
- När du hör ett gurglande ljud är det ett tecken att den övre delen är fyllt med utsökt kaffe.
- Nu är bryggningen färdig.
- Rör om kaffet innan du serverar det i en kopp.
Rengöring av mokabryggaren: Skölj mokabryggaren med varmt vatten och låt den torka ordentligt innan du skruvar ihop den igen.
Det är förresten inte så att en patina av smuts förbättrar kaffet. Tyvärr finns detta rykte fortfarande.
Men det är sant att mokabryggaren bör rengöras med milda och parfymfria rengöringsmedel.