
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1457
Arom: nötig
Artikel nr.: 1457

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1546
Arom: chokladig
Artikel nr.: 1546

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1578
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1578

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1600
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1600

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1895
Arom: maltig, fruktig
Artikel nr.: 1895

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1760
Arom: maltig, fruktig
Artikel nr.: 1760

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1762
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1762

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1851
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1851

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1934
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1934

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1950
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1950

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10534
Arom: maltig, fruktig
Artikel nr.: 10534

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10720
Artikel nr.: 10720

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10721
Artikel nr.: 10721

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10860
Artikel nr.: 10860

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1245
Arom: chokladig, blommig, fruktig
Artikel nr.: 1245

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10476
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10476

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10977
Arom: karamell, chokladig, nötig
Artikel nr.: 10977

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10964
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10964

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10965
Arom: chokladig, honung, nötig
Artikel nr.: 10965

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10966
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10966

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1918
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1918
Vilket är det bästa mokakaffet?
Det bästa kaffet är mokakaffe! En åsikt som delas bland människor som gillar de starka, unika och välsmakande tonerna som bara en hemgjord kopp från mokabryggaren kan ge.
Det går enkelt och snabbt att tillreda: den pålitliga följeslagaren vid varje uppvaknande eller i stunder av trevlig samvaro med familj och vänner. Mokabryggaren bär på en personlig historia för var och en av oss.
Det kan vara dess unika smaktoner, dess arom eller till och med det klassiska och omisskännliga ljudet av kaffepannan som bubblar. Det bästa kaffet är för många det som smakar som hemma.
Viktigt är att välja rätt kvalitetskaffe bland de många olika kaffeblandningar som finns på marknaden. Vi vill ju att dörrarna ska öppnas till en värld av ofattbara aromer, kvalitet, smaker och färger.
Vi för vår del har alltid varit engagerade i att främja nya, unika och framför allt högkvalitativa kaffeblandningar.
Perfekt mokakaffe: hur gör man det?
Att göra perfekt kaffe med en mokakanna är förvisso en barnlek, men det finns många små knep som kan hjälpa dig att få ut mesta möjliga av din kaffebryggare utan att behöva anstränga dig särskilt mycket.
Låt oss gå igenom grunderna och se vad receptet för ett perfekt mokakaffe är.
Först och främst måste vi hälla i vattnet: ventilen i behållaren, som många känner till, fungerar just som en guide för att tillföra rätt mängd vatten och den nivån får aldrig överskridas. Det beror på att det till synes tomma utrymmet i tanken i själva verket är fyllt med luft, som expanderar när den värms upp av spisvärmen. Luftens expansion pressar vattnet upp genom trattfiltrets botten.
Om förhållandet mellan vatten och luft är fel kan det därför förstöra kvaliteten på vår dryck och göra det svårt för kaffet att rinna ut.
Vilket vatten ska man välja? Är kranvatten bra eller är vatten på flaska att föredra?
Båda är bra, även om färskt vatten med låg mineralhalt är att föredra. Man ska inte välja vatten som är för kalkhaltigt och man ska inte heller, tvärtemot vad många gör, använda varmt vatten.
Det är lufttrycket som för upp vattnet, inte det varma vattnet som kokar. Lite kallt vatten kan också tillsättas i extraktionskammaren (den övre delen, där det färdiga kaffet hamnar) i en omfattning av högst 1 eller 2 teskedar. Detta hjälper de första dropparna att inte brännas vid kontakt med kaffebryggarens heta metall.
Trattfiltret kan fyllas på efter behov, beroende på hur ”starkt” det utvunna kaffet ska vara. Genom att jämna till ytan på kaffepulvret i filtret, antingen med fingret eller med skaftet på en tesked, får man ett kaffe som är lätt och mjukt i smaken. En liten hög med malet kaffe som sticker upp ur filtret garanterar ett fylligare resultat. Det viktiga är alltid att undvika att krossa kaffepulvret, eftersom detta kan äventyra kaffets produktion eller ge det en obehaglig bränd smak.
Om du sedan vill vara säker på att lägga rätt mängd kaffepulver i trattfiltret, kommer den mest praktiska hjälpen från Quarta Caffè, med sin praktiska Dosacaffè.
Ett annat populärt knep bland dem som bara inte vill vänta är spisvärmen: Mer värme ger mindre väntan. Tyvärr riskerar även detta beslut att bränna vårt kaffe, ta bort den tid som behövs för att kaffebryggaren ska kunna utföra sin funktion ordentligt och överhetta vattnet i behållaren.
Det är istället alltid bäst att hålla en måttlig låga under hela tillredningen, också för att kaffebryggning är en ritual som bör firas lika mycket som ögonblicket då man dricker.
Kaffe: när är det klart? När kommer den sista droppen dryck ut?
Kaffet ska tas bort från spisen när kaffepannan börjar med sitt typiska bubblande ljud. Detta ögonblick är det mest efterlängtade, på grund av doften som sprider sig genom rummet och för att det typiska ljudet automatiskt förknippas med nöjet att dricka det.
När kaffekanna har tagits bort från spisen är det nödvändigt att röra om det extraherade kaffet med en tesked innan det hälls i koppar ... et Voilà: det perfekta mokakaffet kan serveras.
Några extra tips för oklanderligt mokakaffe
Många vet det redan: kaffekannan ska bara rengöras med varmt vatten, på sin höjd kan du använda ett milt rengöringsmedel. Om du använder tvål eller aggressiva rengöringsmedel kan det påverka slutresultatet av kaffet negativt.
Ett annat tips är att inte stänga locket på kaffekannan när du extraherar kaffe. Ett väldoserat och ordentligt bryggt kaffe kommer inte att stänka på spisen. Det är dock fortfarande viktigt att ständigt övervaka extraktionen.
Om du verkligen inte litar på kaffebryggaren kan du placera en liten sked upp och ner på skorstenen (munstycket där kaffet kommer ut). På så sätt pressas vätskan nedåt, medan ångan får fritt utlopp från kaffebryggaren.
Slutligen, för de mer äventyrliga, som vill skapa en hemlagad crema, för att imponera på sina gäster och för att behandla sig själva som på kaféet, kan lite socker blandas i de första dropparna kaffe som kommer ut ur kaffekannan.
Lite kaffe och mycket socker, allt ska vispas kraftigt tills det får konsistensen av ett skum. En alternativ metod för att ge koppen en riktig touch av smak och professionalism och ett mycket mer effektivt sätt att söta drycken. Var dock försiktig så att du inte överdriver: med den här typen av vispat socker är det mycket lätt att tillsätta mer socker än du egentligen vill ha.
Hur förvarar man kaffe?
Tricket till utmärkt mokakaffe är först och främst att ha ... ett utmärkt kaffe.
Den italienska traditionen är en av de rikaste och mest kända för bearbetning och tillredning av kaffe, men vi bör inte underskatta det kaffe som tillagas enligt lika gamla tekniker utanför Italien.
Det finns så många olika sorters blandningar, som varierar beroende på land och breddgrad för odling av bönor, klimat, skördemetod, bearbetning, rostning, arabica- och robusta-andelar och mycket mer.
Oavsett vad det är måste kaffets aromer i alla fall skyddas. Det är välkänt: luft är kaffets värsta fiende. Därför bör kaffeblandningen förvaras i en sluten miljö, skyddad från ljus, helst i en metallburk, vilket rekommenderas av de stora italienska rosterierna.
Aluminiumburken förseglar kaffet samtidigt som den skyddar dess egenskaper. Den kan återanvändas tusentals gånger, tål fukt och värme bra (även om det är bättre att inte utsätta kaffet för dessa ämnen ändå) och är vacker att visa upp i köket.
Många föredrar att förvara kaffe i kylskåpet, andra avråder starkt från det. Risken är att det samlar på sig fukt, bland annat på grund av den kondens som uppstår varje gång kaffet tas ut ur kylskåpet. Det kan även vara svårt att undvika att kaffet tar åt sig oönskad smak från övriga kylvaror.
Det perfekta kaffet till din mokabryggare
Det finns inget sådant som det absolut bästa mokakaffet för allt och alla. Det finns många smaker och knep som man kan ta till sig för att varje dag lära sig att skapa en dryck som blir allt bättre, allt ädlare, allt mer raffinerad och anpassad till ens egna personliga smak.
Kaffe är en viktig del av dagen och bör behandlas med samma hänsyn som en god tallrik spaghetti, till exempel: skulle du någonsin kasta pastan i vattnet innan det kokar? Nej, absolut inte! Så varför förstöra en kopp kaffe med några grova misstag av lättja?
Att förnya kärleken till mokakaffe är en gest av omsorg om sig själv och om råvaran. Lägg till detta rådet att prova nya smaker och nya kvaliteter, kanske mer exotiska och aromatiska. Du kanske upptäcker vilket ditt idealiska mokakaffe verkligen är!
Prova, experimentera och prova igen, och under tiden: njut av ditt kaffe!
Sammanfattning: Så här brygger du det perfekta mokakaffet:
En liten guide för espresso från mokabryggaren
Vatten: Fyll nederdelen av bryggaren med kallt vatten. Vattennivån skall nå precis under ventilen i sidan på bryggarens nedre del.
Kaffe: Fyll filtret helt med (färsk-)malet espressokaffe utan att pressa ned det.
Malningsgrad: För gott mokakaffe från mokabryggaren är kombinationen av kaffesort och korrekt malningsgrad avgörande. Antingen har du en egen kaffekvarn med vilken du kan mala kaffebönor lagom grovt eller så väljer du redan malet espressokaffe i mokamalning.
- Ställ mokabryggaren på spishällen.
- Använd medelhög värme.
- Efter några minuter börjar kaffet stiga upp.
- Lyft bort bryggaren från spishällen innan kaffet kokar upp på riktigt. (Det är viktigt för att extrahera endast goda ingredienser i kaffepulvret.)
- När du hör ett gurglande ljud är det ett tecken att den övre delen är fyllt med utsökt kaffe.
- Nu är bryggningen färdig.
- Rör om kaffet innan du serverar det i en kopp.
Rengöring av mokabryggaren: Skölj mokabryggaren med varmt vatten och låt den torka ordentligt innan du skruvar ihop den igen.
Det är förresten inte så att en patina av smuts förbättrar kaffet. Tyvärr finns detta rykte fortfarande.
Men det är sant att mokabryggaren bör rengöras med milda och parfymfria rengöringsmedel.