15% rabatt på Provset Toledo - Våra favoriter från Neapel | 8% rabatt på Kenon Espresso Dark Kream
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Malning för moka

Kaffe för exempelvis Bialetti mokabryggare

Mokamalningen har en grov malningsgrad. Därför är den lämplig att använda i en caffettiera eller för en mokabryggare (t.e.x. Bialetti). För en fransk press (t.e.x. från Bodum) är det också bättre att ha grovmalda bönor. Finmalda bönor kan endast användas av portafiltermaskiner eller helautomatiska kaffemaskiner eftersom de verkar under högt tryck. Begreppet mokamalning har inget med turkisk Mokka att göra. I Italien används begreppet Moka för mokabryggaren exempelvis från Bialetti. 

Läs här hur mokabryggaren ska användas!

Malning för moka
Stänga filter
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 från 2
Inga resultat hittades för filtreringen!
Martella Maximum Class gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Martella Espressokaffe Malet
250g | Malet | 03.2027
94,61 kr
(378,44 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1643

Rostningsgrad: Ljus Styrka: Mild
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1643
Lucaffe Espresso Mr. Exclusive 100% arabica
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Lucaffe Espresso Mr. Exclusive 100% arabica
250g | Malet | 11.2026
101,80 kr
(407,20 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1271

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 1271
Passalacqua Cremador gemahlen Espresso 250g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passalacqua Cremador Espresso
250g | Malet | 06.2027
82,64 kr
(330,56 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1744

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1744
Mrs. Rose espressokaffe mokamalning
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mrs. Rose espressokaffe mokamalning
250g | Malet | 12.2026
101,80 kr
(407,20 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1292

Rostningsgrad: Ljus Styrka: Mild
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1292
illy Moka
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
illy Moka
250g | Malet | 11.2026
94,61 kr
(378,44 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1336

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1336
Passalacqua Cremador gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passalacqua Espresso Cremador
250g | Malet | 06.2027
77,85 kr
(311,40 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1398

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1398
Passalacqua Espresso Harem 250g MOKA gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passalacqua Espresso Harem MOKA
250g | Malet | 06.2027
98,20 kr
(392,80 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1400

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Mild
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1400
Caffe New York Moka Mahlung | 250g Dose
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffe New York Espresso för moka
250g | Malet | 10.2027
130,54 kr
(522,16 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1410

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1410
Passalacqua MEKICO gemahlen Espresso 250g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passalacqua MEXICO Espresso
250g | Malet | 06.2027
82,64 kr
(330,56 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1416

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Mild
Arom: maltig, fruktig
Artikel nr.: 1416
Kimbo Napoletano Espresso, 250g gemahlen, Dose
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Kimbo kaffe Napoli Espresso
250g | Malet | 11.2026
80,24 kr
(320,96 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1456

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig
Artikel nr.: 1456
Passalacqua Mehari gemahlen Espresso 250g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passalacqua Mehari Espresso
250g | Malet | 06.2027
69,46 kr
(277,84 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1522

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1522
Passalacqua Alambra gemahlen Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passalacqua Alambra Espresso
250g | Malet | 06.2027
62,28 kr
(249,12 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1523

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1523
Hausbrandt Sublime Moka
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Hausbrandt Moka
250g | Malet | 03.2027
106,59 kr
(426,36 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1540

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1540
Kimbo Decaf koffeinfritt
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Kimbo Decaf koffeinfritt
250g | Malet | 02.2027
73,05 kr
(292,20 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1546

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig
Artikel nr.: 1546
Barbera maghetto
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Barbera Maghetto Moka
250g | Malet | 02.2027
58,68 kr
(234,72 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1600

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Balanserad
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1600
Passalacqua decaffeinato 250g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passalacqua Koffeinfri
250g | Malet | 12.2026
94,61 kr
(378,44 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1724

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1724
Salimbene Superbar 250g gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Salimbene Superbar
250g | Malet | 01.2027
125,75 kr
(503,00 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1761

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1761
Passalacqua Mexiko Kaffee gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passalacqua MEXICO
250g | Malet | 06.2027
77,85 kr
(311,40 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1816

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Mild
Arom: maltig, fruktig
Artikel nr.: 1816
8
Sant Eustachio koffeinfritt
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Sant Eustachio koffeinfritt
250g | Malet | 02.2027
137,73 kr 126,35 kr
(505,40 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1919

Rostningsgrad: Ljus Styrka: Mild
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1919
Hardy Zanzibar Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
HARDY Zanzibar Ekologisk Espresso
250g | Malet | 02.2026
118,56 kr
(474,24 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1935

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 1935
Moka Efti Kaffee Nonplusultra Dose - 250g gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Moka Efti Nonplusultra
250g | Malet | 04.2027
106,59 kr
(426,36 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10108

Rostningsgrad: Ljus Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10108
Moka Efti Espresso ohne Koffein - 250g Dose
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Moka Efti Decaffeinato koffeinfri
250g | Malet | 02.2027
106,59 kr
(426,36 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10129

Rostningsgrad: Ljus Styrka: Balanserad
Arom: maltig, blommig
Artikel nr.: 10129
8
Essse Caffè Moka
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Essse Caffè Moka
250g | Malet | 11.2026
94,61 kr 86,83 kr
(347,32 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10176

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: maltig, blommig
Artikel nr.: 10176
Essse Caffè koffeinfri Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Essse Caffè koffeinfri Espresso
250g | Malet | 11.2026
101,80 kr
(407,20 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10178

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 10178
Quarta Caffè Barocco | Espresso gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Quarta Caffè Barocco Espresso
250g | Malet | 03.2026
107,67 kr
(430,68 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10280

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 10280
Quarta Caffè Rossa Espresso | 250g gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Quarta Caffè Rosso Espresso
250g | Malet | 03.2026
61,08 kr
(244,32 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10278

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10278
Quarta Caffè Espresso Dosacaffè
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Quarta Caffè Espresso Dosacaffè
250g | Malet | 01.2026
130,54 kr
(522,16 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10279

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10279
Kimbo Espresso Napoli
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Kimbo Espresso Napoli
250g | Malet | 04.2027
58,68 kr
(234,72 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10358

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig
Artikel nr.: 10358
Quarta Caffè Avo Oro Moka gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Quarta Caffè Avio Oro Moka
250g | Malet | 03.2026
71,74 kr
(286,96 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10429

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10429
Quarta Espresso Kaffee Stuoia gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Quarta Caffè Espresso Stuoia Famiglia
250g | Malet | 02.2026
70,66 kr
(282,64 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10430

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 10430
Barbaro Espresso Arabica gemahlen 100g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Barbaro Arabica Moka-malet
100g | Malet | 12.2026
46,71 kr
(467,10 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10472

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Mild
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 10472
Barbaro Espresso Nocciola gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Barbaro Moka Nocciola
125g | Malet | 12.2026
46,71 kr
(373,68 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10473

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Balanserad
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 10473
Barbaro Moka Cioccolato gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Barbaro Moka Cioccolato
125g | Malet | 12.2026
46,71 kr
(373,68 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10474

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Mild
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10474
La Genovese Espresso Tradizione 250g gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
La Genovese Tradizione Moka
250g | Malet | 03.2027
89,82 kr
(359,28 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10963

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10963
Sant Eustachio Moka
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Sant Eustachio Moka
250g | Malet | 03.2027
118,56 kr
(474,24 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1918

Rostningsgrad: Ljus Styrka: Mild
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1918
Borbone Crema Classica gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Borbone Crema Classica malet
250g | Malet | 09.2026
58,68 kr
(234,72 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11052

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 11052
1 från 2

 

Vilket är det bästa mokakaffet?

Det bästa kaffet är mokakaffe! En åsikt som delas bland människor som gillar de starka, unika och välsmakande tonerna som bara en hemgjord kopp från mokabryggaren kan ge.

Det går enkelt och snabbt att tillreda: den pålitliga följeslagaren vid varje uppvaknande eller i stunder av trevlig samvaro med familj och vänner. Mokabryggaren bär på en personlig historia för var och en av oss.

Det kan vara dess unika smaktoner, dess arom eller till och med det klassiska och omisskännliga ljudet av kaffepannan som bubblar. Det bästa kaffet är för många det som smakar som hemma.

Viktigt är att välja rätt kvalitetskaffe bland de många olika kaffeblandningar som finns på marknaden. Vi vill ju att dörrarna ska öppnas till en värld av ofattbara aromer, kvalitet, smaker och färger.

Vi för vår del har alltid varit engagerade i att främja nya, unika och framför allt högkvalitativa kaffeblandningar.

 

Perfekt mokakaffe: hur gör man det?

Att göra perfekt kaffe med en mokakanna är förvisso en barnlek, men det finns många små knep som kan hjälpa dig att få ut mesta möjliga av din kaffebryggare utan att behöva anstränga dig särskilt mycket.

Låt oss gå igenom grunderna och se vad receptet för ett perfekt mokakaffe är.

Först och främst måste vi hälla i vattnet: ventilen i behållaren, som många känner till, fungerar just som en guide för att tillföra rätt mängd vatten och den nivån får aldrig överskridas. Det beror på att det till synes tomma utrymmet i tanken i själva verket är fyllt med luft, som expanderar när den värms upp av spisvärmen. Luftens expansion pressar vattnet upp genom trattfiltrets botten.

Om förhållandet mellan vatten och luft är fel kan det därför förstöra kvaliteten på vår dryck och göra det svårt för kaffet att rinna ut.

 

Vilket vatten ska man välja? Är kranvatten bra eller är vatten på flaska att föredra?

Båda är bra, även om färskt vatten med låg mineralhalt är att föredra. Man ska inte välja vatten som är för kalkhaltigt och man ska inte heller, tvärtemot vad många gör, använda varmt vatten.

Det är lufttrycket som för upp vattnet, inte det varma vattnet som kokar. Lite kallt vatten kan också tillsättas i extraktionskammaren (den övre delen, där det färdiga kaffet hamnar) i en omfattning av högst 1 eller 2 teskedar. Detta hjälper de första dropparna att inte brännas vid kontakt med kaffebryggarens heta metall.

Trattfiltret kan fyllas på efter behov, beroende på hur ”starkt” det utvunna kaffet ska vara. Genom att jämna till ytan på kaffepulvret i filtret, antingen med fingret eller med skaftet på en tesked, får man ett kaffe som är lätt och mjukt i smaken. En liten hög med malet kaffe som sticker upp ur filtret garanterar ett fylligare resultat. Det viktiga är alltid att undvika att krossa kaffepulvret, eftersom detta kan äventyra kaffets produktion eller ge det en obehaglig bränd smak.

Om du sedan vill vara säker på att lägga rätt mängd kaffepulver i trattfiltret, kommer den mest praktiska hjälpen från Quarta Caffè, med sin praktiska Dosacaffè.

Ett annat populärt knep bland dem som bara inte vill vänta är spisvärmen: Mer värme ger mindre väntan. Tyvärr riskerar även detta beslut att bränna vårt kaffe, ta bort den tid som behövs för att kaffebryggaren ska kunna utföra sin funktion ordentligt och överhetta vattnet i behållaren.

Det är istället alltid bäst att hålla en måttlig låga under hela tillredningen, också för att kaffebryggning är en ritual som bör firas lika mycket som ögonblicket då man dricker.

 

Kaffe: när är det klart? När kommer den sista droppen dryck ut?

Kaffet ska tas bort från spisen när kaffepannan börjar med sitt typiska bubblande ljud. Detta ögonblick är det mest efterlängtade, på grund av doften som sprider sig genom rummet och för att det typiska ljudet automatiskt förknippas med nöjet att dricka det.

När kaffekanna har tagits bort från spisen är det nödvändigt att röra om det extraherade kaffet med en tesked innan det hälls i koppar ... et Voilà: det perfekta mokakaffet kan serveras.

  

Några extra tips för oklanderligt mokakaffe

Många vet det redan: kaffekannan ska bara rengöras med varmt vatten, på sin höjd kan du använda ett milt rengöringsmedel. Om du använder tvål eller aggressiva rengöringsmedel kan det påverka slutresultatet av kaffet negativt.

Ett annat tips är att inte stänga locket på kaffekannan när du extraherar kaffe. Ett väldoserat och ordentligt bryggt kaffe kommer inte att stänka på spisen. Det är dock fortfarande viktigt att ständigt övervaka extraktionen.

Om du verkligen inte litar på kaffebryggaren kan du placera en liten sked upp och ner på skorstenen (munstycket där kaffet kommer ut). På så sätt pressas vätskan nedåt, medan ångan får fritt utlopp från kaffebryggaren.

Slutligen, för de mer äventyrliga, som vill skapa en hemlagad crema, för att imponera på sina gäster och för att behandla sig själva som på kaféet, kan lite socker blandas i de första dropparna kaffe som kommer ut ur kaffekannan.

Lite kaffe och mycket socker, allt ska vispas kraftigt tills det får konsistensen av ett skum. En alternativ metod för att ge koppen en riktig touch av smak och professionalism och ett mycket mer effektivt sätt att söta drycken. Var dock försiktig så att du inte överdriver: med den här typen av vispat socker är det mycket lätt att tillsätta mer socker än du egentligen vill ha.

 

Hur förvarar man kaffe?

Tricket till utmärkt mokakaffe är först och främst att ha ... ett utmärkt kaffe.

Den italienska traditionen är en av de rikaste och mest kända för bearbetning och tillredning av kaffe, men vi bör inte underskatta det kaffe som tillagas enligt lika gamla tekniker utanför Italien.

Det finns så många olika sorters blandningar, som varierar beroende på land och breddgrad för odling av bönor, klimat, skördemetod, bearbetning, rostning, arabica- och robusta-andelar och mycket mer.

Oavsett vad det är måste kaffets aromer i alla fall skyddas. Det är välkänt: luft är kaffets värsta fiende. Därför bör kaffeblandningen förvaras i en sluten miljö, skyddad från ljus, helst i en metallburk, vilket rekommenderas av de stora italienska rosterierna.

Aluminiumburken förseglar kaffet samtidigt som den skyddar dess egenskaper. Den kan återanvändas tusentals gånger, tål fukt och värme bra (även om det är bättre att inte utsätta kaffet för dessa ämnen ändå) och är vacker att visa upp i köket.

Många föredrar att förvara kaffe i kylskåpet, andra avråder starkt från det. Risken är att det samlar på sig fukt, bland annat på grund av den kondens som uppstår varje gång kaffet tas ut ur kylskåpet. Det kan även vara svårt att undvika att kaffet tar åt sig oönskad smak från övriga kylvaror.

 

Det perfekta kaffet till din mokabryggare

Det finns inget sådant som det absolut bästa mokakaffet för allt och alla. Det finns många smaker och knep som man kan ta till sig för att varje dag lära sig att skapa en dryck som blir allt bättre, allt ädlare, allt mer raffinerad och anpassad till ens egna personliga smak.

Kaffe är en viktig del av dagen och bör behandlas med samma hänsyn som en god tallrik spaghetti, till exempel: skulle du någonsin kasta pastan i vattnet innan det kokar? Nej, absolut inte! Så varför förstöra en kopp kaffe med några grova misstag av lättja?

Att förnya kärleken till mokakaffe är en gest av omsorg om sig själv och om råvaran. Lägg till detta rådet att prova nya smaker och nya kvaliteter, kanske mer exotiska och aromatiska. Du kanske upptäcker vilket ditt idealiska mokakaffe verkligen är!

Prova, experimentera och prova igen, och under tiden: njut av ditt kaffe!

 

Sammanfattning: Så här brygger du det perfekta mokakaffet:

En liten guide för espresso från mokabryggaren

Luisa-Quarta-1_1bK9I2iNpEV6bDVatten: Fyll nederdelen av bryggaren med kallt vatten. Vattennivån skall nå precis under ventilen i sidan på bryggarens nedre del.

Kaffe: Fyll filtret helt med (färsk-)malet espressokaffe utan att pressa ned det.

Malningsgrad: För gott mokakaffe från mokabryggaren är kombinationen av kaffesort och korrekt malningsgrad avgörande. Antingen har du en egen kaffekvarn med vilken du kan mala kaffebönor lagom grovt eller så väljer du redan malet espressokaffe i mokamalning.

  • Ställ mokabryggaren på spishällen.
  • Använd medelhög värme.
  • Efter några minuter börjar kaffet stiga upp.
  • Lyft bort bryggaren från spishällen innan kaffet kokar upp på riktigt. (Det är viktigt för att extrahera endast goda ingredienser i kaffepulvret.)
  • När du hör ett gurglande ljud är det ett tecken att den övre delen är fyllt med utsökt kaffe.
  • Nu är bryggningen färdig.
  • Rör om kaffet innan du serverar det i en kopp.

 

Rengöring av mokabryggaren: Skölj mokabryggaren med varmt vatten och låt den torka ordentligt innan du skruvar ihop den igen.
Det är förresten inte så att en patina av smuts förbättrar kaffet. Tyvärr finns detta rykte fortfarande.

Men det är sant att mokabryggaren bör rengöras med milda och parfymfria rengöringsmedel.