8% rabatt på vår kaffesektion med låg syrahalt med koden: FOMO8 - endast fram till 31.07.25
Fri frakt från 1350 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Espresso och kaffe

Vilken espresso söker du?

I denna sektion hittar du vårt kompletta kaffesortiment. Använd filterfunktionen och begränsa urvalet efter dina önskemål. Det kommer definitivt att finnas exakt rätt kaffe för dig.

Vi har ett brett utbud av produkter, från ekologiskt kaffe till certifierat kaffe till exklusiva specialiteter. Vårt huvudfokus ligger på traditionella italienska rosterier. Från 100 % Arabica till 100 % Robusta-kaffe kan du välja mellan 700 olika varianter och förpackningar. Sortera efter olika tillagningsmetoder eller din favoritsmak, efter styrka, pris eller rostningsgrad. Läs mer om Espresso ↓

Espresso & Kaffe
Stänga filter
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
18 från 18
Inga resultat hittades för filtreringen!
Golden Brasil Excelso Dose
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Golden Brasil Espresso Excelso burk
250g | Hela bönor | 09.2026
68,82 kr
(275,28 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10900

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig, maltig, fruktig
Artikel nr.: 10900
Mokaflor Jamaica Blue Mountain 100% Arabica
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Chiaroscuro 100 % Arabica med Jamaica Blue Mountain
250g | Hela bönor | 06.2027
138,80 kr
(555,20 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1243

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1243
5
Probierset Espressokaffee mit Jamaica Blue Mountain
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Provset Espressokaffe med Jamaica Blue Mountain
1kg | Hela bönor
467,15 kr 442,07 kr
(442,07 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10879


Artikel nr.: 10879
Barbera Aromagic Espresso Pods - Utan enskild förpackning
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Barbera Aromagic Espresso Pods - Utan enskild förpackning
20 stycken | ESE pods | 03.2027
80,48 kr
(574,86 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10851


Arom: chokladig
Artikel nr.: 10851
Marziali Gran Crema 250g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Marziali Caffè Espresso Gran Crema
250g | Hela bönor | 11.2026
99,15 kr
(396,60 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1248

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1248
Marziali Caffé Espressokopp
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Marziali Caffé Espressokopp
92,47 kr
(92,47 kr / 1 st.)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 2319


Artikel nr.: 2319
Alps Coffee koffeinfreie Bio Pads, Kaffeepads
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Alps Coffee Koffeinfria Ekologiska Pods
15 stycken | ESE pods | 05.2027
85,15 kr
(851,50 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10069

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10069
Salimbene Superbar 250g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Salimbene Superbar Espresso
250g | Hela bönor | 05.2027
107,31 kr
(429,24 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10936

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig
Artikel nr.: 10936
Salimbene Deliziosa
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Salimbene Deliziosa
250g | Hela bönor | 05.2027
103,81 kr
(415,24 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10939

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig
Artikel nr.: 10939
Marziali Caffè 1922 100% Arabica Espresso 1Kg
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Marziali Caffè Espresso 1922
1kg | Hela bönor | 03.2027
395,42 kr
(395,42 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1241

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1241
Pezzullo Moka Espressokaffee
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffè Pezzullo Moka
250g | Malet | 11.2026
57,15 kr
(228,60 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10977

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: karamell, chokladig, nötig
Artikel nr.: 10977
Toraldo Fuoco Lento
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Toraldo Espresso Fuoco Lento
250g | Malet | 11.2025
57,15 kr
(228,60 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10965

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, honung, nötig
Artikel nr.: 10965
Toraldo Gran Reserve
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Toraldo Gran Reserve
250g | Malet | 05.2027
68,82 kr
(275,28 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10966

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10966
Moka Efti Arabica ESE Pads
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Moka Efti 100% arabica ESE Lungo Pods
30 stycken | ESE pods | 06.2026
127,14 kr
(605,43 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10981

Rostningsgrad: Ljus Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Mild
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 10981
Di Giampaolo Sierra Madre 250g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Di Giampaolo Espresso Sierra Madre
250g | Hela bönor | 07.2026
103,81 kr
(415,24 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 11021

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 11021
La Genovese Altura Decafffeinato
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
La Genovese Altura Mexico Bio Koffeinfri
250g | Hela bönor | 03.2027
127,14 kr
(508,56 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 11025


Arom: chokladig, nötig, fruktig
Artikel nr.: 11025
Diemme Mediteraneo
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Diemme Mediterraneo Espresso
1kg | Hela bönor | 03.2025
267,11 kr
(267,11 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 11028

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig, fruktig
Artikel nr.: 11028
Passaparola Espresso Risveglio
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passaparola Espresso Risveglio
250g | Hela bönor | 04.2027
92,15 kr
(368,60 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 13971

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 13971
Passaparola Espresso Segreto
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passaparola Espresso Segreto
250g | Hela bönor | 04.2027
87,48 kr
(349,92 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 15211

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 15211
10
Espresso Probierset Geheimtipp
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Espresso Provset Insidertips
1kg | Hela bönor
373,26 kr 335,93 kr
(335,93 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 11067


Artikel nr.: 11067
Toraldo 250g gemahlen Crema di Napoli eingeschweißt
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Toraldo Crema di Napoli
250g | Malet | 03.2027
72,32 kr
(289,28 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 16678

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 16678
18 från 18



Espresso - Beskrivning av den italienska klassikern.

Espresso – Liten och aromatisk 

En espresso – i Italien: un caffè – är en liten kopp med en aromatisk dryck som för njutningens ögonblick får omgivningen att stanna upp för en kort stund. Smaken är underbar och intensiv och kan inte jämföras med något annat. Vad är en perfekt espresso och varför smakar den så fantastiskt? Är det en speciell böna eller är det själva tillredningssättet som gör det? Det är faktiskt en blandning av allt som gör den så oemotståndlig.

Varför heter det espresso?

Ursprung
Espresso-Quintessenz-italienischer-Kaffeekultur Att dricka espresso blev populärt runt 1900 i Milano, Italien och började därifrån sitt segertåg till andra länder i världen.
Ordet espresso härleds från det italienska ordet espressamente , vilket betyder uttryckligen (för någon). Namnet kommer från att espresso är en dryck som tillreds färskt uttryckligen för en gäst på dennes begäran. Det andra ordet som ingår är pressione, vilket betyder tryck. Denna del av ordet indikerar att espresso tillreds under tryck. Det antas ofta att ordet har något att göra med express, alltså snabb tillredning eller liknande, men denna härledning av namnet är felaktig. Därför är också stavningen expresso felaktig.

Hur rostas en espresso?

Böna och rostning
De bönor som används är i regel en blandning av robusta- och arabicabönor, den typiska blandningen består av 80% robusta- och 20% arabicabönor. Detta blandningsförhållande ger typiska espressokaffebönor. Den klassiska rostningen för en espresso är mörk, vilket ger en tung kropp och rostaromer i smaken. Idag finns det även ljusare rostningar på marknaden, som har en lättare kropp och en mer fruktig arom, oftast med en högre andel arabicabönor, upp till 100%. Ju längre norrut i Italien kafferosteriet ligger, desto oftare hittar man ljusa rostningar och hög andel arabicabönor. Ju längre söderut, desto mörkare är espressobönorna rostade och andelen robusta är oftast betydligt högre – upp till 100%. Att köpa kaffe online erbjuder möjligheten att få ett mångsidigt urval av sorter, som alla har sina egna historier och smaker. I kaffeshopen finns den optimala sorten för alla smaker och tillredningsmetoder.

Serveringsform

Espresso serveras i en förvärmd kopp med en kapacitet på 40 ml. I koppen finns 25 – 30 ml espresso inklusive crema.

En espresso dricks ofta med socker och serveras tillsammans med ett litet glas vatten.


Hur kan espresso tillredas?

Det finns olika möjligheter för tillredning. Oavsett vilken metod som används för att tillreda espresso är en fin crema ett måste för en god espresso. Det är kvalitetstecknet på en lyckad espresso. Creman är ett tätt, gyllenbrunt skum som består av oljor, koldioxid och proteiner. För att den ska bildas krävs minst ett tryck på 6 bar. Baserat på cremans beskaffenhet kan man dra slutsatser om bönans rostfärskhet samt extraktionen.



Tillreda espresso hemma

zu-Hause-Espresso-zubereitenAtt tillreda en god och smakrik espresso hemma är möjligt. Det finns olika metoder för detta, som skiljer sig åt i inköpspriset för den nödvändiga utrustningen, den optimala malningsgraden, samt smaken på det färdiga espressokaffet.

Innan tillredning måste först ett passande espressokaffe köpas i en kaffebutik. När man köper kaffe online är urvalet stort och mångsidigt. Förutom rostningens intensitet är även odlingen av bönorna samt rättvisa priser för kaffeodlarna viktiga parametrar att tänka på. Här är Fairtrade kaffe och ekologiskt kaffe möjliga val. 

Espressokaffe bör om möjligt malas precis före tillredningen så att det behåller sin arom. I en helautomatisk maskin är detta steg integrerat i apparaten. Vid tillredning i en espressomaskin med portafilter eller mokabryggare behövs en separat kaffekvarn.

Vissa säger att det är lätt att köpa espresso men desto svårare att tillreda den. 

Stämmer detta påstående? Nej! 

Tillredning av espressokaffe är ingen trollkonst, utan en njutningsfull och aromatisk upplevelse.




Espressotillredning: Steg-för-steg guide

Inledning

Espresso är en god och koncentrerad kaffevariant som har sina rötter i den italienska kaffekulturen. Följande guide hjälper dig att tillreda den perfekta espresson.

Nödvändiga redskap

  • Espressomaskin eller mokabryggare
  • Nymalda espressobönor
  • Tamper
  • Våg (valfritt, för exakta mängder)
  • Koppar
  • Vatten

Steg 1: Välj bönor

- Välj högkvalitativa espressobönor. Var uppmärksam på rostningen – perfekta espressobönor är ofta mörkrostade och bör vara färska.
 

Steg 2: Mal bönorna

 - Mal bönorna precis före tillredningen. För en espresso bör du ställa in en fin malningsgrad som liknar socker.

   Du behöver ungefär 18-20 gram kaffe för en dubbel espresso.
 

Steg 3: Förbered vatten

 - Fyll espressomaskinens vattentank med färskt, filtrerat vatten och se till att maskinen är klar för användning.
 

Steg 4: Dosera kaffepulver

 - Väg det nymalna kaffepulvret (18-20 gram) och lägg det i espressomaskinens portafilter.
 

Steg 5: Tampa kaffepulvret

 - Använd en tamper för att packa kaffepulvret jämnt och med relativt högt tryck (ca 15-20 kg).

    Se till att ytan är jämn och att inget kaffepulver hamnar utanför filtret.

 

Steg 6: Sätt in filterhållaren

 - Sätt in portafiltret i maskinen och vrid den tills den sitter säkert. Ställ koppen under maskinens utlopp.
 

Steg 7: Extrahera espresso

 - Starta maskinen för att extrahera espresson.

   Den idealiska extraktionstiden för en dubbel espresso ligger mellan 25 och 30 sekunder.

   Se till att en jämn, mörk crema bildas.
 

Steg 8: Servera och njut

 - Så snart espresson är klar, servera den direkt i en förvärmd kopp.

   Du kan njuta av den som ren espresso eller använda den som bas för andra kaffespecialiteter som cappuccino eller latte macchiato.

 

LÄSTIPS: BARISTA Toni delar med sig av sina tips för den perfekta espressotillredningen

Tips för den perfekta espresson

  • Experimentera med olika bönor och rostningsgrader.
  • Var uppmärksam på vattentemperaturen (idealt är 90-96 °C).
  • Rengör espressomaskinen regelbundet för optimal smak.
  • Håll redskapen noggrant rena.

Slutsats

Tillredningen av espresso kräver lite övning, men med denna steg-för-steg guide kommer du att kunna skapa aromatisk espresso som kommer att imponera på dig och dina gäster. Ha roligt medan du experimenterar!

 


 

Hur gör man en espresso i en espressomaskin?

siebtraegermaschinePortafiltermaskin

Med lite övning kan du med en espressomaskin skapa en espresso lika god som den under din senaste Italiensemester. 

Med en espressomaskin med portafilter är bland annat mängden kaffepulver viktig. Hur många gram espresso som ska användas i portafiltret är här den avgörande frågan. Cirka 7 g malet espressokaffe för en enkel espresso anses vara riktlinjen. Pulvret pressas med en så kallad tamper. För tillredningen bör maskinen ha ett tryck på minst 9 bar. Detta tryck är nödvändigt för den vackra creman som får dig att drömma om Bella Italia. Under bryggningen bör 25 – 30 ml espresso produceras i koppen inom 25 – 30 sekunder.

Tillredningen kräver lite övning och är, jämfört med den i en helautomatisk maskin eller en mokabryggare, förknippad med en något högre tidsåtgång. Dock tillåter denna tillredningsform fler variationsmöjligheter när det gäller smak och intensitet hos espresson

Äger du en espressomaskin och söker passande bönor?
Ta en titt på vårt urval av rosterier ➽ Kaffe för portafilter


 

God espresso i en helautomatisk maskin?

vollautomat-fuer-kaffeeHelautomatisk maskin
En helautomatisk maskin kan tillreda olika kaffevarianter. Den har ett integrerat system som kan mala kaffebönorna. Därför behövs ingen extra kaffekvarn för en helautomatisk maskin. Vattnet värms upp till den nödvändiga temperaturen i maskinen med hjälp av en genomströmningsvärmare och sedan tillreds ditt kaffe. En helautomatisk maskin pressar det nymalna kaffepulvret helautomatiskt i maskinen. Under bryggningsprocessen arbetar den också med tryck. Maskinerna uppnår ett tryck på mellan 7,5 och 9 bar. 

Med helautomatiska maskiner kan även variationer tillredas med en knapptryckning, t.ex. med mjölkskum. Övning behövs inte för att lyckas med en helautomatisk maskin, eftersom allt fungerar med en knapptryckning. 

En annan fördel med helautomatiska maskiner är möjligheten att ställa in olika malningsgrader och styrkor för att anpassa kaffet perfekt till den personliga smaken. Genom den skonsamma tillredningen bevaras den fulla aromen från de nymalna bönorna, vilket ger en intensiv och smakrik kaffeupplevelse.

Har du en helautomatisk maskin och söker rätt bönor?
Ta en titt på vårt sortiment av 
Kaffebönor för helautomatiska maskiner 

 


 

Vem känner inte till den: espresso från mokabryggare


mokka-kanneMokabryggare
De små kannorna av rostfritt stål eller aluminium utgör ett kostnadseffektivt alternativ för att tillreda espressokaffe hemma. Med hjälp av denna kanna kan espresso tillredas utan maskin. Kannan uppfanns 1933 av Alfons Bialetti, som gav den namnet Moka-kanna. Idag kallas den övervägande för mokabryggare. Begreppet Moka har inget att göra med tillredningen av det turkiska eller grekiska mocka-kaffet. Därav stavningen med ett "k".

Vatten fylls i den nedre delen av kannan upp till strax under säkerhetsventilen. För tillredningen fylls grovmalet kaffepulver i insatsen och trycks sedan inte ned. Den lilla kannan kan placeras på en spisplatta eller gasspis. Med hjälp av ångan som bildas av det kokande vattnet skapas ett tryck som transporterar espresson genom stigröret. Trycket i dessa små kannor är dock med 1,5 bar för lågt för att en crema ska bildas.

Därför betraktas slutprodukten av denna tillredningsform ofta inte som espresso, eftersom den karakteristiska creman saknas. Det finns dock numera mokabryggare på marknaden som har en cremaventil, med vars hjälp espresson får en crema.

Ta en titt på vårt urval av ➽ Malet kaffe för mokabryggare


 

Baristakaffe hemma

Göra espresso som en barista? Med rätt kaffebönor, kunskap och några knep är det möjligt. Var och en av tillredningsformerna har sina för- och nackdelar. Vilken metod som är rätt beror på den personliga smaken. När det gäller den faktiska bryggtiden skiljer sig tillredningsformerna knappt åt. De kräver alla mellan 25 och 30 sekunder. 

Oavsett vilken metod som används för att tillreda espresso kan man med den skapa olika drycker genom att tillsätta ytterligare ingredienser. 

Vill du veta mer om de olika tillredningsmetoderna? Ta då en titt här i vårt avsnitt med Kaffekunskap.