Så smakar Apulien: 9 % på Quarta Grancaffè | Kenon il Cremino 17 % billigare!
Fri frakt från 1350 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Espresso och kaffe

Vilken espresso söker du?

I denna sektion hittar du vårt kompletta kaffesortiment. Använd filterfunktionen och begränsa urvalet efter dina önskemål. Det kommer definitivt att finnas exakt rätt kaffe för dig.

Vi har ett brett utbud av produkter, från ekologiskt kaffe till certifierat kaffe till exklusiva specialiteter. Vårt huvudfokus ligger på traditionella italienska rosterier. Från 100 % Arabica till 100 % Robusta-kaffe kan du välja mellan 700 olika varianter och förpackningar. Sortera efter olika tillagningsmetoder eller din favoritsmak, efter styrka, pris eller rostningsgrad. Läs mer om Espresso ↓

Espresso & Kaffe
Stänga filter
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 från 18
Inga resultat hittades för filtreringen!
Hausbrandt Nonnetti 1000g Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Hausbrandt Nonnetti Espresso
1kg | Hela bönor | 04.2027
315,68 kr
(315,68 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1012

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv, Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1012
Hausbrandt Gourmet
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Hausbrandt Gourmet
1kg | Hela bönor | 02.2027
401,00 kr
(401,00 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1014

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1014
Hausbrandt Nonnetti 500g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Hausbrandt espressokaffe Nonnetti
500g | Hela bönor | 01.2027
169,42 kr
(338,84 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1015

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1015
Carroux 500g Espressokaffee
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Carroux Espressobönor
500g | Hela bönor | 06.2027
213,30 kr
(426,60 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1018

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1018
Caffè Mauro Premium kaffebönor
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffè Mauro Premium kaffebönor
1kg | Hela bönor | 12.2026
303,49 kr
(303,49 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1050

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 1050
Caffe Mauro Espresso de Luxe
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffe Mauro Espresso de Luxe
1kg | Hela bönor | 05.2027
327,87 kr
(327,87 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1051

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Balanserad
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1051
Mauro Vending Value
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mauro Vending Value
1kg | Hela bönor | 02.2027
242,55 kr
(242,55 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1052

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1052
Nannini Kaffee Classica / Tradizione Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Nannini Kaffe Classica Tradizione
500g | Hela bönor | 10.2026
169,42 kr
(338,84 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1054

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1054
Nannini Caffè Espresso Ducale
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Nannini Caffè Espresso Ducale
1kg | Hela bönor | 01.2027
303,49 kr
(303,49 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1055

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 1055
Nannini Kaffee Decaffeinto ohne Koffein
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Nannini Espressokaffe koffeinfritt
500g | Hela bönor | 10.2026
193,80 kr
(387,60 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1056

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1056
Passalacqua Ibis Redibis Kaffee 1000g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passalacqua Ibis Redibis Espresso
1kg | Hela bönor | 06.2027
266,93 kr
(266,93 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1520

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1520
Lucaffe Classic Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Lucaffe Classic Espresso
1kg | Hela bönor | 03.2027
327,87 kr
(327,87 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1094

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1094
Lucaffe Classico Espresso gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Lucaffe Espresso Classico
250g | Hela bönor | 07.2027
96,29 kr
(385,16 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1095

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1095
Toraldo Bluette Kaffee 1000g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Toraldo Linea No. 40 - Bluette
1kg | Hela bönor | 06.2027
266,93 kr
(266,93 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1855

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1855
Hausbrandt Espresso Trieste
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Hausbrandt Espresso Trieste
1kg | Hela bönor | 04.2027
340,06 kr
(340,06 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1127

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1127
Carroux Kaffee Crema 500g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Carroux Kaffe Crema
500g | Hela bönor | 04.2027
213,30 kr
(426,60 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1106

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 1106
Musetti Santos Espresso 1000g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Musetti Santos 100% Arabica
1kg | Hela bönor | 03.2027
376,62 kr
(376,62 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1894

Rostningsgrad: Ljus Styrka: Mild
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1894
Carroux Koffeinfri Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Carroux Koffeinfri Espresso
500g | Hela bönor | 06.2027
218,17 kr
(436,34 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1105

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig, blommig
Artikel nr.: 1105
Hausbrandt Kaffee superbar
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Hausbrandt Superbar Espressokaffe
1kg | Hela bönor | 03.2027
352,25 kr
(352,25 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1108

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1108
Mocambo Gran Bar Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mocambo Gran Bar Espresso
1kg | Hela bönor | 06.2027
340,06 kr
(340,06 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1140

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1140
Mocambo Suprema Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mocambo Suprema Espressokaffe
1kg | Hela bönor | 06.2027
322,99 kr
(322,99 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1141

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1141
Mocambo Brasilia
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mocambo Brasilia
250g | Hela bönor | 03.2027
84,10 kr
(336,40 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1139

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1139
8
Mokaflor Rosso Kaffee 1000g Beutel
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mokaflor Rosso Espressokaffe
1kg | Hela bönor | 03.2027
327,87 kr 302,27 kr
(302,27 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1147

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1147
Mokaflor Rosso Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mokaflor Rosso Espressokaffe
250g | Hela bönor | 01.2027
96,29 kr
(385,16 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1148

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1148
Mokaflor Oro Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mokaflor Oro Espresso
250g | Hela bönor | 01.2027
96,29 kr
(385,16 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1146

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1146
Martella Maximum Class Espressokaffee 250 g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Martella Maximum Class Espressokaffe
250g | Hela bönor | 03.2027
96,29 kr
(385,16 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1151

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1151
Martella Maximum Class
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Martella Caffè Maximum Class Espresso
1kg | Hela bönor | 06.2027
340,06 kr
(340,06 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1150

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1150
Nannini Espresso Araldica 1000g Bohne
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Nannini kaffe Espresso Araldica
1kg | Hela bönor | 01.2027
309,59 kr
(309,59 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1252

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1252
Pellini Aroma Oro Espressokaffe
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Pellini Aroma Oro Espressokaffe
1kg | Hela bönor | 07.2026
303,49 kr
(303,49 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1693

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig
Artikel nr.: 1693
Lucaffe Mr. Exclusiv
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Lucaffe Mr. Exclusiv
1kg | Hela bönor | 05.2027
364,44 kr
(364,44 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1270

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 1270
Lucaffe Espresso Mr. Exclusive 100% arabica
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Lucaffe Espresso Mr. Exclusive 100% arabica
250g | Malet | 02.2027
103,60 kr
(414,40 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1271

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 1271
Lucaffe Mr. Exclusiv
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Lucaffe Mr. Exclusiv
250g | Hela bönor | 01.2027
103,60 kr
(414,40 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1272

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 1272
Mocambo Gran Bar Kaffebönor
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mocambo Gran Bar Kaffebönor
250g | Hela bönor | 05.2027
96,29 kr
(385,16 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1140a

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1140a
Passalacqua Cremador gemahlen Espresso 250g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passalacqua Cremador Espresso
250g | Malet | 06.2027
84,10 kr
(336,40 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1744

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1744
Mokamo Kaffee Espresso Dolce weiss
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
mokaMO Dolce Espresso
1kg | Hela bönor | 04.2027
315,68 kr
(315,68 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1294

Rostningsgrad: Ljus Styrka: Mild
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1294
Lucaffe Espresso GUDFADERN
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Lucaffe Espresso GUDFADERN
1kg | Hela bönor | 04.2027
242,55 kr
(242,55 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1303

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1303
7 från 18



Espresso - Beskrivning av den italienska klassikern.

Espresso – Liten och aromatisk 

En espresso – i Italien: un caffè – är en liten kopp med en aromatisk dryck som för njutningens ögonblick får omgivningen att stanna upp för en kort stund. Smaken är underbar och intensiv och kan inte jämföras med något annat. Vad är en perfekt espresso och varför smakar den så fantastiskt? Är det en speciell böna eller är det själva tillredningssättet som gör det? Det är faktiskt en blandning av allt som gör den så oemotståndlig.

Varför heter det espresso?

Ursprung
Espresso-Quintessenz-italienischer-Kaffeekultur Att dricka espresso blev populärt runt 1900 i Milano, Italien och började därifrån sitt segertåg till andra länder i världen.
Ordet espresso härleds från det italienska ordet espressamente , vilket betyder uttryckligen (för någon). Namnet kommer från att espresso är en dryck som tillreds färskt uttryckligen för en gäst på dennes begäran. Det andra ordet som ingår är pressione, vilket betyder tryck. Denna del av ordet indikerar att espresso tillreds under tryck. Det antas ofta att ordet har något att göra med express, alltså snabb tillredning eller liknande, men denna härledning av namnet är felaktig. Därför är också stavningen expresso felaktig.

Hur rostas en espresso?

Böna och rostning
De bönor som används är i regel en blandning av robusta- och arabicabönor, den typiska blandningen består av 80% robusta- och 20% arabicabönor. Detta blandningsförhållande ger typiska espressokaffebönor. Den klassiska rostningen för en espresso är mörk, vilket ger en tung kropp och rostaromer i smaken. Idag finns det även ljusare rostningar på marknaden, som har en lättare kropp och en mer fruktig arom, oftast med en högre andel arabicabönor, upp till 100%. Ju längre norrut i Italien kafferosteriet ligger, desto oftare hittar man ljusa rostningar och hög andel arabicabönor. Ju längre söderut, desto mörkare är espressobönorna rostade och andelen robusta är oftast betydligt högre – upp till 100%. Att köpa kaffe online erbjuder möjligheten att få ett mångsidigt urval av sorter, som alla har sina egna historier och smaker. I kaffeshopen finns den optimala sorten för alla smaker och tillredningsmetoder.

Serveringsform

Espresso serveras i en förvärmd kopp med en kapacitet på 40 ml. I koppen finns 25 – 30 ml espresso inklusive crema.

En espresso dricks ofta med socker och serveras tillsammans med ett litet glas vatten.


Hur kan espresso tillredas?

Det finns olika möjligheter för tillredning. Oavsett vilken metod som används för att tillreda espresso är en fin crema ett måste för en god espresso. Det är kvalitetstecknet på en lyckad espresso. Creman är ett tätt, gyllenbrunt skum som består av oljor, koldioxid och proteiner. För att den ska bildas krävs minst ett tryck på 6 bar. Baserat på cremans beskaffenhet kan man dra slutsatser om bönans rostfärskhet samt extraktionen.



Tillreda espresso hemma

zu-Hause-Espresso-zubereitenAtt tillreda en god och smakrik espresso hemma är möjligt. Det finns olika metoder för detta, som skiljer sig åt i inköpspriset för den nödvändiga utrustningen, den optimala malningsgraden, samt smaken på det färdiga espressokaffet.

Innan tillredning måste först ett passande espressokaffe köpas i en kaffebutik. När man köper kaffe online är urvalet stort och mångsidigt. Förutom rostningens intensitet är även odlingen av bönorna samt rättvisa priser för kaffeodlarna viktiga parametrar att tänka på. Här är Fairtrade kaffe och ekologiskt kaffe möjliga val. 

Espressokaffe bör om möjligt malas precis före tillredningen så att det behåller sin arom. I en helautomatisk maskin är detta steg integrerat i apparaten. Vid tillredning i en espressomaskin med portafilter eller mokabryggare behövs en separat kaffekvarn.

Vissa säger att det är lätt att köpa espresso men desto svårare att tillreda den. 

Stämmer detta påstående? Nej! 

Tillredning av espressokaffe är ingen trollkonst, utan en njutningsfull och aromatisk upplevelse.




Espressotillredning: Steg-för-steg guide

Inledning

Espresso är en god och koncentrerad kaffevariant som har sina rötter i den italienska kaffekulturen. Följande guide hjälper dig att tillreda den perfekta espresson.

Nödvändiga redskap

  • Espressomaskin eller mokabryggare
  • Nymalda espressobönor
  • Tamper
  • Våg (valfritt, för exakta mängder)
  • Koppar
  • Vatten

Steg 1: Välj bönor

- Välj högkvalitativa espressobönor. Var uppmärksam på rostningen – perfekta espressobönor är ofta mörkrostade och bör vara färska.
 

Steg 2: Mal bönorna

 - Mal bönorna precis före tillredningen. För en espresso bör du ställa in en fin malningsgrad som liknar socker.

   Du behöver ungefär 18-20 gram kaffe för en dubbel espresso.
 

Steg 3: Förbered vatten

 - Fyll espressomaskinens vattentank med färskt, filtrerat vatten och se till att maskinen är klar för användning.
 

Steg 4: Dosera kaffepulver

 - Väg det nymalna kaffepulvret (18-20 gram) och lägg det i espressomaskinens portafilter.
 

Steg 5: Tampa kaffepulvret

 - Använd en tamper för att packa kaffepulvret jämnt och med relativt högt tryck (ca 15-20 kg).

    Se till att ytan är jämn och att inget kaffepulver hamnar utanför filtret.

 

Steg 6: Sätt in filterhållaren

 - Sätt in portafiltret i maskinen och vrid den tills den sitter säkert. Ställ koppen under maskinens utlopp.
 

Steg 7: Extrahera espresso

 - Starta maskinen för att extrahera espresson.

   Den idealiska extraktionstiden för en dubbel espresso ligger mellan 25 och 30 sekunder.

   Se till att en jämn, mörk crema bildas.
 

Steg 8: Servera och njut

 - Så snart espresson är klar, servera den direkt i en förvärmd kopp.

   Du kan njuta av den som ren espresso eller använda den som bas för andra kaffespecialiteter som cappuccino eller latte macchiato.

 

LÄSTIPS: BARISTA Toni delar med sig av sina tips för den perfekta espressotillredningen

Tips för den perfekta espresson

  • Experimentera med olika bönor och rostningsgrader.
  • Var uppmärksam på vattentemperaturen (idealt är 90-96 °C).
  • Rengör espressomaskinen regelbundet för optimal smak.
  • Håll redskapen noggrant rena.

Slutsats

Tillredningen av espresso kräver lite övning, men med denna steg-för-steg guide kommer du att kunna skapa aromatisk espresso som kommer att imponera på dig och dina gäster. Ha roligt medan du experimenterar!

 


 

Hur gör man en espresso i en espressomaskin?

siebtraegermaschinePortafiltermaskin

Med lite övning kan du med en espressomaskin skapa en espresso lika god som den under din senaste Italiensemester. 

Med en espressomaskin med portafilter är bland annat mängden kaffepulver viktig. Hur många gram espresso som ska användas i portafiltret är här den avgörande frågan. Cirka 7 g malet espressokaffe för en enkel espresso anses vara riktlinjen. Pulvret pressas med en så kallad tamper. För tillredningen bör maskinen ha ett tryck på minst 9 bar. Detta tryck är nödvändigt för den vackra creman som får dig att drömma om Bella Italia. Under bryggningen bör 25 – 30 ml espresso produceras i koppen inom 25 – 30 sekunder.

Tillredningen kräver lite övning och är, jämfört med den i en helautomatisk maskin eller en mokabryggare, förknippad med en något högre tidsåtgång. Dock tillåter denna tillredningsform fler variationsmöjligheter när det gäller smak och intensitet hos espresson

Äger du en espressomaskin och söker passande bönor?
Ta en titt på vårt urval av rosterier ➽ Kaffe för portafilter


 

God espresso i en helautomatisk maskin?

vollautomat-fuer-kaffeeHelautomatisk maskin
En helautomatisk maskin kan tillreda olika kaffevarianter. Den har ett integrerat system som kan mala kaffebönorna. Därför behövs ingen extra kaffekvarn för en helautomatisk maskin. Vattnet värms upp till den nödvändiga temperaturen i maskinen med hjälp av en genomströmningsvärmare och sedan tillreds ditt kaffe. En helautomatisk maskin pressar det nymalna kaffepulvret helautomatiskt i maskinen. Under bryggningsprocessen arbetar den också med tryck. Maskinerna uppnår ett tryck på mellan 7,5 och 9 bar. 

Med helautomatiska maskiner kan även variationer tillredas med en knapptryckning, t.ex. med mjölkskum. Övning behövs inte för att lyckas med en helautomatisk maskin, eftersom allt fungerar med en knapptryckning. 

En annan fördel med helautomatiska maskiner är möjligheten att ställa in olika malningsgrader och styrkor för att anpassa kaffet perfekt till den personliga smaken. Genom den skonsamma tillredningen bevaras den fulla aromen från de nymalna bönorna, vilket ger en intensiv och smakrik kaffeupplevelse.

Har du en helautomatisk maskin och söker rätt bönor?
Ta en titt på vårt sortiment av 
Kaffebönor för helautomatiska maskiner 

 


 

Vem känner inte till den: espresso från mokabryggare


mokka-kanneMokabryggare
De små kannorna av rostfritt stål eller aluminium utgör ett kostnadseffektivt alternativ för att tillreda espressokaffe hemma. Med hjälp av denna kanna kan espresso tillredas utan maskin. Kannan uppfanns 1933 av Alfons Bialetti, som gav den namnet Moka-kanna. Idag kallas den övervägande för mokabryggare. Begreppet Moka har inget att göra med tillredningen av det turkiska eller grekiska mocka-kaffet. Därav stavningen med ett "k".

Vatten fylls i den nedre delen av kannan upp till strax under säkerhetsventilen. För tillredningen fylls grovmalet kaffepulver i insatsen och trycks sedan inte ned. Den lilla kannan kan placeras på en spisplatta eller gasspis. Med hjälp av ångan som bildas av det kokande vattnet skapas ett tryck som transporterar espresson genom stigröret. Trycket i dessa små kannor är dock med 1,5 bar för lågt för att en crema ska bildas.

Därför betraktas slutprodukten av denna tillredningsform ofta inte som espresso, eftersom den karakteristiska creman saknas. Det finns dock numera mokabryggare på marknaden som har en cremaventil, med vars hjälp espresson får en crema.

Ta en titt på vårt urval av ➽ Malet kaffe för mokabryggare


 

Baristakaffe hemma

Göra espresso som en barista? Med rätt kaffebönor, kunskap och några knep är det möjligt. Var och en av tillredningsformerna har sina för- och nackdelar. Vilken metod som är rätt beror på den personliga smaken. När det gäller den faktiska bryggtiden skiljer sig tillredningsformerna knappt åt. De kräver alla mellan 25 och 30 sekunder. 

Oavsett vilken metod som används för att tillreda espresso kan man med den skapa olika drycker genom att tillsätta ytterligare ingredienser. 

Vill du veta mer om de olika tillredningsmetoderna? Ta då en titt här i vårt avsnitt med Kaffekunskap.