Mocambo Rosterivecka - 10% rabatt på allt! | Spara 10% på Oro Duo Provset - prisbelönt kaffe
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Espresso och kaffe

Vilken espresso söker du?

I denna sektion hittar du vårt kompletta kaffesortiment. Använd filterfunktionen och begränsa urvalet efter dina önskemål. Det kommer definitivt att finnas exakt rätt kaffe för dig.

Vi har ett brett utbud av produkter, från ekologiskt kaffe till certifierat kaffe till exklusiva specialiteter. Vårt huvudfokus ligger på traditionella italienska rosterier. Från 100 % Arabica till 100 % Robusta-kaffe kan du välja mellan 700 olika varianter och förpackningar. Sortera efter olika tillagningsmetoder eller din favoritsmak, efter styrka, pris eller rostningsgrad. Läs mer om Espresso ↓

Espresso & Kaffe
Stänga filter
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
8 från 18
Inga resultat hittades för filtreringen!
Caffé Diemme Oro
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Diemme Oro espressokaffe
1kg | Hela bönor | 11.2026
344,92 kr
(344,92 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1459

Rostningsgrad: Ljus Styrka: Mild
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1459
Caffe New York Espresso Super Crema | espressomaskiner
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffe New York Espresso Super Crema | espressomaskiner
1kg | Hela bönor | 03.2027
428,46 kr
(428,46 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1474

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1474
Mokaflor Espresso Bernini 100% Arabica 1000g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mokaflor Espresso Bernini 100% arabica
1kg | Hela bönor | 03.2027
392,66 kr
(392,66 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1477

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1477
Mokaflor Espresso Bernini 100% Arabica
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mokaflor Espresso Bernini 100% arabica
250g | Hela bönor | 02.2027
113,38 kr
(453,52 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1478

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1478
Kimbo Espresso Bar Premium
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Kimbo Espresso Bar Premium
1kg | Hela bönor | 05.2026
249,44 kr
(249,44 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1479

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1479
TRE FORZE! espressokaffe Caffe Cultura
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
TRE FORZE! espressokaffe Caffe Cultura
1kg | Hela bönor | 05.2027
512,00 kr
(512,00 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1483

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 1483
Passalacqua Vesuvio Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passalacqua Vesuvio Espresso
1kg | Hela bönor | 06.2027
309,11 kr
(309,11 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1503

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1503
Gepa Cafe Si Espresso Siciliano
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Gepa Cafe Si Espresso Siciliano
1kg | Hela bönor | 10.2026
368,79 kr
(368,79 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1658

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1658
Passalacqua Mehari gemahlen Espresso 250g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passalacqua Mehari Espresso
250g | Malet | 06.2027
69,22 kr
(276,88 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1522

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1522
Passalacqua Alambra gemahlen Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passalacqua Alambra Espresso
250g | Malet | 06.2027
62,06 kr
(248,24 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1523

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1523
Hausbrandt Gourmet Columbus Espresso Kaffee
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Hausbrandt Gourmet Columbus
1kg | Hela bönor | 02.2027
404,59 kr
(404,59 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1542

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1542
Mokaflor Dolce Forte 100% Robustabönor
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mokaflor Dolce Forte 100% Robustabönor
250g | Hela bönor | 03.2027
89,51 kr
(358,04 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1569

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1569
10
Mocambo Aroma Bio
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mocambo AROMA espressokaffe
1kg | Hela bönor | 05.2027
380,72 kr 342,53 kr
(342,53 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1571

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1571
Kimbo Espressokaffe Classico
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Kimbo Espressokaffe Classico
1kg | Hela bönor | 10.2026
249,44 kr
(249,44 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1547

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig
Artikel nr.: 1547
Sant Eustachio - Il Caffè
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Sant Eustachio - Il Caffè
250g | Hela bönor | 12.2026
137,25 kr
(549,00 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1579

Rostningsgrad: Ljus Styrka: Mild
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1579
Sant Eustachio Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Sant Eustachio - Il Caffè - Espresso
1kg | Hela bönor | 05.2027
452,33 kr
(452,33 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1582

Rostningsgrad: Ljus Styrka: Mild
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1582
Mokaflor Espresso koffeinfritt
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mokaflor Espresso koffeinfritt
250g | Hela bönor | 06.2027
94,29 kr
(377,16 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1719

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: maltig, blommig
Artikel nr.: 1719
Mokaflor Blu Espressokaffee
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mokaflor Blu espressokaffe
1kg | Hela bönor | 03.2027
309,11 kr
(309,11 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1717

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1717
Mokaflor Blu Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mokaflor Blu espressokaffe
250g | Hela bönor | 06.2027
89,51 kr
(358,04 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1718

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1718
Passalacqua decaffeinato 250g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passalacqua Koffeinfri
250g | Malet | 12.2026
94,29 kr
(377,16 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1724

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 1724
Passalacqua Espresso Amabile 1000g Bohne
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passalacqua Espresso Amabile
1kg | Hela bönor | 06.2027
321,05 kr
(321,05 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1723

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1723
Salimbene Caffetteria 1000g Bohne
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Salimbene Caffetteria
1kg | Hela bönor | 03.2027
392,66 kr
(392,66 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1754

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Balanserad
Arom: maltig, fruktig
Artikel nr.: 1754
Salimbene Superbar
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Salimbene Superbar
1kg | Hela bönor | 05.2027
356,85 kr
(356,85 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1755

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1755
Salimbene Deliziosa 1000g Bohne
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Salimbene Deliziosa
1kg | Hela bönor | 05.2027
352,08 kr
(352,08 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1756

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1756
Salimbene Caffetteria 250g Dose gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Salimbene Caffetteria
250g | Malet | 04.2027
130,09 kr
(520,36 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1760

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Balanserad
Arom: maltig, fruktig
Artikel nr.: 1760
Salimbene Deliziosa
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Salimbene Deliziosa
250g | Malet | 04.2027
118,15 kr
(472,60 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1762

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 1762
Kimbo Napoletano Espresso Kaffee
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Kimbo Espresso Napoli
1kg | Hela bönor | 04.2027
229,15 kr
(229,15 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1774

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1774
Kimbo Espresso Gold
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Kimbo Espresso Gold
1kg | Hela bönor | 04.2027
237,50 kr
(237,50 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1775

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig
Artikel nr.: 1775
Kimbo Espresso Intenso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Kimbo Espresso Intenso
1kg | Hela bönor | 03.2027
237,50 kr
(237,50 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1776

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: nötig
Artikel nr.: 1776
Musetti Kaffee Evoluzione
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Musetti Espresso Evoluzione
250g | Hela bönor | 10.2026
94,29 kr
(377,16 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1787

Rostningsgrad: Ljus Styrka: Mild
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1787
Musetti Espresso Paradiso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Musetti Espresso Paradiso
250g | Hela bönor | 03.2026
94,29 kr
(377,16 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1788

Rostningsgrad: Ljus Styrka: Balanserad
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 1788
Musetti Espresso Select 1000g Bohne
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Musetti Espresso Select
1kg | Hela bönor | 02.2027
232,73 kr
(232,73 kr / 1 kg)

9-11 dagar Längre leveranstider
Om din beställning innehåller produkter med längre leveranstid kommer leveransen för hela beställningen ta längre tid. Artiklar som finns i lager kan inte skickas tidigare.
Artikel nr.: 1786

Rostningsgrad: Ljus Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1786
Mauro Special Bar
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffe Mauro Special Bar
1kg | Hela bönor | 02.2027
261,37 kr
(261,37 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1801

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1801
Pellini kaffe Cremoso | Perfekt för espressomaskiner
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Pellini kaffe Cremoso | Perfekt för espressomaskiner
1kg | Hela bönor | 01.2027
261,37 kr
(261,37 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1836

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1836
Lucaffe Espresso Bar
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Lucaffe Espresso Bar
1kg | Hela bönor | 04.2027
273,31 kr
(273,31 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1284

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1284
Caffe New York EXTRA XXXX 1000g Bohnen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffe New York EXTRA XXXX
1kg | Hela bönor | 01.2027
488,14 kr
(488,14 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1008

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1008
8 från 18



Espresso - Beskrivning av den italienska klassikern.

Espresso – Liten och aromatisk 

En espresso – i Italien: un caffè – är en liten kopp med en aromatisk dryck som för njutningens ögonblick får omgivningen att stanna upp för en kort stund. Smaken är underbar och intensiv och kan inte jämföras med något annat. Varför smakar den så enastående och vad är en perfekt espresso? Är det en speciell böna eller är det själva tillredningssättet som gör det? Det är faktiskt en blandning av allt som gör den så oemotståndlig.

Varför heter det espresso?

Ursprung
Espresso-Quintessenz-italienischer-Kaffeekultur Tillredningen av espresso blev populär runt 1900 i Milano (Italien) och började därifrån sitt segertåg till andra länder i världen.
Ordet espresso härleds från det italienska ordet espressamente , vilket betyder uttryckligen (för någon). Namnet kommer från att espresso är en dryck som tillreds färskt uttryckligen för en gäst på dennes begäran. Det andra ordet som ingår är pressione, vilket betyder tryck. Denna del av ordet indikerar att espresso tillreds under tryck. Det antas ofta att ordet har något att göra med express, alltså snabb tillredning eller liknande, men denna härledning av namnet är felaktig. Därför är också stavningen expresso felaktig.

Vad är rostningen för en espresso?

Böna och rostning
De bönor som används är i regel en blandning av robusta- och arabicabönor; den typiska blandningen består av 80% robusta- och 20% arabicabönor. Detta blandningsförhållande ger typiska espressokaffebönor. Den klassiska rostningen för en espresso är mörk, vilket ger en tung kropp och rostaromer i smaken. Idag finns det även ljusare rostningar på marknaden, som har en lättare kropp och en mer fruktig arom, oftast med en högre andel arabicabönor, upp till 100%. Ju längre norrut i Italien kafferosteriet ligger, desto oftare hittar man ljusa rostningar och hög andel arabicabönor. Ju längre söderut, desto mörkare är espressobönorna rostade och andelen robusta är oftast betydligt högre – upp till 100%. Att köpa kaffe online erbjuder möjligheten att få ett mångsidigt urval av sorter, som alla har sina egna historier och smaker. I kaffeshopen finns den optimala sorten för alla smaker och tillredningsmetoder.

Serveringsform

Espresso serveras i en förvärmd kopp med en kapacitet på 40 ml. I koppen finns 25 – 30 ml espresso inklusive crema.

En espresso dricks ofta med socker och serveras tillsammans med ett litet glas vatten.


Hur kan espresso tillredas?

Det finns olika möjligheter för tillredning. Oavsett vilken metod som används för att tillreda espresso är en fin crema ett måste för en god espresso. Det är kvalitetstecknet på en god espresso. Creman är ett tätt, gyllenbrunt skum som består av oljor, koldioxid och proteiner. För att den ska bildas krävs minst ett tryck på 6 bar. Baserat på cremans beskaffenhet kan man dra slutsatser om bönans rostfärskhet samt extraktionen.



Tillreda espresso hemma

zu-Hause-Espresso-zubereitenAtt tillreda en god och smakrik espresso hemma är möjligt. Det finns olika metoder för detta, som skiljer sig åt i inköpspriset för den nödvändiga utrustningen, den optimala malningsgraden, samt smaken på det färdiga espressokaffet.

Innan tillredning måste först ett passande espressokaffe köpas i en kaffebutik. När man köper kaffe online är urvalet mångsidigt. Förutom rostningens intensitet är även odlingen av bönorna samt rättvisa priser för kaffeodlarna viktiga. Här är Fairtrade kaffe och ekologiskt kaffe möjliga val. 

Espressokaffe bör om möjligt malas precis före tillredningen så att det behåller sin arom. I en helautomatisk maskin är detta steg integrerat i apparaten. Vid tillredning i en espressomaskin med portafilter eller mokabryggare behövs en separat kaffekvarn.

Att köpa espresso är inte svårt, men tillredningen däremot? Stämmer detta påstående? NEJ!

Tillredning av espressokaffe är ingen trollkonst, utan en njutning & en aromatisk upplevelse.


Espressotillredning: Steg-för-steg guide

Inledning

Espresso är en god och koncentrerad kaffevariant som har sina rötter i den italienska kaffekulturen. Följande guide hjälper dig att tillreda den perfekta espresson.

Nödvändiga redskap

  • Espressomaskin eller mokabryggare
  • Nymalda espressobönor
  • Tamper
  • Våg (valfritt, för exakta mängder)
  • Koppar
  • Vatten

Steg 1: Välj bönor

- Välj högkvalitativa espressobönor. Var uppmärksam på rostningen – perfekta espressobönor är ofta mörkrostade och bör vara färska.
 

Steg 2: Mal bönorna

 - Mal bönorna precis före tillredningen. För en espresso bör du ställa in en fin malningsgrad som liknar socker.

   Du behöver ungefär 18-20 gram kaffe för en dubbel espresso.
 

Steg 3: Förbered vatten

 - Fyll espressomaskinens vattentank med färskt, filtrerat vatten och se till att maskinen är klar för användning.
 

Steg 4: Dosera kaffepulver

 - Väg det nymalna kaffepulvret (18-20 gram) och lägg det i espressomaskinens portafilter.
 

Steg 5: Tampa kaffepulvret

 - Använd en tamper för att packa kaffepulvret jämnt och med relativt högt tryck (ca 15-20 kg).

    Se till att ytan är jämn och att inget kaffepulver hamnar utanför filtret.

 

Steg 6: Sätt in filterhållaren

 - Sätt in portafiltret i maskinen och vrid den tills den sitter säkert. Ställ koppen under maskinens utlopp.
 

Steg 7: Extrahera espresso

 - Starta maskinen för att extrahera espresson.

   Den idealiska extraktionstiden för en dubbel espresso ligger mellan 25 och 30 sekunder.

   Se till att en jämn, mörk crema bildas.
 

Steg 8: Servera och njut

 - Så snart espresson är klar, servera den direkt i en förvärmd kopp.

   Du kan njuta av den som ren espresso eller använda den som bas för andra kaffespecialiteter som cappuccino eller latte macchiato.

 

LÄSTIPS: BARISTA Toni delar med sig av sina tips för den perfekta espressotillredningen

Tips för den perfekta espresson

  • Experimentera med olika bönor och rostningsgrader.
  • Var uppmärksam på vattentemperaturen (idealt är 90-96 °C).
  • Rengör espressomaskinen regelbundet för optimal smak.
  • Håll redskapen noggrant rena.

Slutsats

Tillredningen av espresso kräver lite övning, men med denna steg-för-steg guide kommer du att kunna skapa aromatisk espresso som kommer att imponera på dig och dina gäster. Ha roligt medan du experimenterar!

 


 

Hur gör man en espresso i en espressomaskin?

siebtraegermaschinePortafiltermaskin
En espressomaskin med portafilter skapar med lite övning en espresso som under din senaste Italiensemester. 

Med en espressomaskin med portafilter är bland annat mängden kaffepulver viktig. Hur många gram espresso som ska användas i portafiltret är här den avgörande frågan. Cirka 7 g malet espressokaffe för en enkel espresso anses vara riktlinjen. Pulvret pressas med en så kallad tamper. För tillredningen bör maskinen ha ett tryck på minst 9 bar. Detta tryck är nödvändigt för den vackra creman som får dig att drömma om Bella Italia. Under bryggningen bör 25 – 30 ml espresso produceras i koppen inom 25 – 30 sekunder.

Tillredningen kräver lite övning och är, jämfört med en helautomatisk maskin eller en mokabryggare, förknippad med en något högre tidsåtgång. Dock tillåter denna tillredningsform fler variationsmöjligheter när det gäller smak och intensitet hos espresson

Äger du en espressomaskin och söker passande bönor?
Ta en titt på vårt urval av rosterier ➽ Kaffe för portafilter


 

God espresso i en helautomatisk maskin?

vollautomat-fuer-kaffeeHelautomatisk maskin
En helautomatisk maskin kan tillreda olika kaffevarianter. Den har ett integrerat system som kan mala kaffebönorna. Därför behövs ingen extra kaffekvarn för en helautomatisk maskin. Vattnet värms upp till den nödvändiga temperaturen i maskinen med hjälp av en genomströmningsvärmare och sedan tillreds ditt kaffe. En helautomatisk maskin pressar det nymalna kaffepulvret helautomatiskt i maskinen. Under bryggningsprocessen arbetar den också med tryck. Maskinerna uppnår ett tryck mellan 7,5 och 9 bar. 

Med helautomatiska maskiner kan även variationer tillredas med en knapptryckning, t.ex. med mjölkskum. Övning behövs inte för att använda en helautomatisk maskin, eftersom allt fungerar med en knapptryckning. 

En annan fördel med helautomatiska maskiner är möjligheten att ställa in olika malningsgrader och styrkor för att anpassa kaffet perfekt till den personliga smaken. Genom den skonsamma tillredningen bevaras den fulla aromen från de nymalna bönorna, vilket ger en intensiv och smakrik kaffeupplevelse.

Har du en helautomatisk maskin och söker rätt bönor?
Ta en titt på vårt sortiment av 
Kaffebönor för helautomatiska maskiner 

 


 

Vem känner inte till den: espresson från mokabryggaren


mokka-kanneMokabryggare
De små kannorna av rostfritt stål eller aluminium utgör ett kostnadseffektivt alternativ för att tillreda espressokaffe hemma. Med hjälp av denna kanna kan espresso tillredas utan maskin. Kannan uppfanns 1933 av Alfons Bialetti, som gav den namnet Moka-kanna. Idag kallas den övervägande för mokabryggare. Begreppet Moka har inget att göra med tillredningen av det turkiska eller grekiska mocka-kaffet. Därav stavningen med ett "k".

Vatten fylls i den nedre delen av kannan upp till strax under säkerhetsventilen. För tillredningen fylls grovmalet kaffepulver i insatsen och trycks sedan inte ned. Den lilla kannan kan placeras på en spisplatta eller gasspis. Med hjälp av ångan som bildas av det kokande vattnet skapas ett tryck som transporterar espresson genom stigröret. Trycket i dessa små kannor är dock med 1,5 bar för lågt för att en crema ska bildas.

Därför betraktas slutprodukten av denna tillredningsform ofta inte som espresso, eftersom den karakteristiska creman saknas. Det finns dock för närvarande mokabryggarepå marknaden som har en cremaventil, med vars hjälp espresson får en crema.

Sugen på moka? Ta en titt på vårt sortiment av ➽ Mokabryggare.


 

Baristakaffe hemma

Göra espresso som en barista? Med rätt kaffebönor, kunskap och några knep är det möjligt. Var och en av tillredningsformerna har sina för- och nackdelar. Vilken metod som är rätt beror på den personliga smaken. När det gäller den faktiska bryggtiden skiljer sig tillredningsformerna knappt åt. De kräver alla mellan 25 och 30 sekunder. 

Oavsett vilken metod som används för att tillreda espresso kan man med den skapa olika drycker genom att tillsätta ytterligare ingredienser. 

Vill du veta mer om de olika de olika espresso tillredningsmetoderna? Ta då en titt här i vårt avsnitt med Kaffekunskap.