15% rabatt på Provset Toledo - Våra favoriter från Neapel | 8% rabatt på Kenon Espresso Dark Kream
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Espresso med låg syra

Vi alla älskar espresso - koncentrerad, komplex och med en fin crema

Säurearmer Kaffee Naturligtvis behöver en välbalanserad espresso också en delikat, kittlande, syrlig ton, men helst blommig, vinös, fruktig eller bärig. Vad vi inte vill ha är bitande, frätande och sura toner. Det samma gäller för de bittra tonerna. Nyanser av rostat bröd, mörk choklad, nötiga aromer, sirap, karamell och malt är välkomna, medan stickande, grova eller stränga aromer är oönskade. Detta resulterar i en obehaglig espresso med en bränd, kådaliknande eller mycket rökig smak. Men vilka är förutsättningarna för att förvandla bra råkaffe till en espresso som du blir förälskad i? 

Vi har sammanställt ett urval av den bästa espresson med låg syrahalt för dig. Alla kaffesorter får också högsta poäng med låg bitterhet. De flesta sorter med låg syrahalt kommer från södra Italien. Allt finns representerat, från billigt till exklusivt. Se fram emot en aromexplosion i gommen.

Läs mer ↓

Kaffe med låg syra
Stänga filter
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 från 3
Inga resultat hittades för filtreringen!
HARDY Europa 1000g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
HARDY Europa
1kg | Hela bönor | 02.2027
297,39 kr
(297,39 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1927

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1927
Barbaro Espresso Kaffee Rosso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffe Barbaro Espresso Rosso
1kg | Hela bönor | 02.2027
261,56 kr
(261,56 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10395

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10395
Arabicaffe Espresso Supermiscela
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Arabicaffe Espresso Supermiscela
1kg | Hela bönor | 01.2027
297,39 kr
(297,39 kr / 1 kg)

6-8 dagar Längre leveranstider
Om din beställning innehåller produkter med längre leveranstid kommer leveransen för hela beställningen ta längre tid. Artiklar som finns i lager kan inte skickas tidigare.
Artikel nr.: 1088

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Balanserad
Arom: honung, maltig
Artikel nr.: 1088
Oro Caffe Espresso Bar
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Oro Caffe Espresso Bar
1kg | Hela bönor | 03.2027
357,11 kr
(357,11 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10649

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10649
La Genovese Espresso Qualita Orientale
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
La Genovese Caffè Orientale
1kg | Hela bönor | 03.2027
333,23 kr
(333,23 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10235

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10235
Quarta Espresso Stuoia | 1000g Bohne
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Quarta Caffè Espresso Stuoia Famiglia
1kg | Hela bönor | 03.2026
256,79 kr
(256,79 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10272

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 10272
Barbaro Espresso Kaffee Blu
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffe Barbaro Espresso Blu
1kg | Hela bönor | 03.2027
285,45 kr
(285,45 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10394

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 10394
Arditi Caffè Onore 1Kg
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Arditi Caffè Onore Espresso
1kg | Hela bönor | 04.2027
261,56 kr
(261,56 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10255

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig, fruktig
Artikel nr.: 10255
Oro Caffe Cremoso Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Oro Caffe Cremoso Espresso
1kg | Hela bönor | 03.2027
345,17 kr
(345,17 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10647

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 10647
Barbaro Espresso Oro
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Barbaro Espresso Oro
1kg | Hela bönor | 04.2027
297,39 kr
(297,39 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10393

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10393
Caffè Cortese Espresso Bar
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffè Cortese Espresso Bar
1kg | Hela bönor | 09.2026
309,34 kr
(309,34 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10923

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 10923
10
Espresso Probierset Blu
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Espresso Provset Blu
3kg | Hela bönor
736,92 kr 662,87 kr
(220,96 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10379

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Artikel nr.: 10379
Toraldo Linea VERDE
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Toraldo Linea VERDE
1kg | Hela bönor | 02.2027
297,39 kr
(297,39 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10787

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Mild
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10787
Kenon Espresso Crema Bar
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffè Kenon Crema Bar
1kg | Hela bönor | 02.2027
357,11 kr
(357,11 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11000

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 11000
10
Kenon Espresso Supermax Bar
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffè Kenon Supermax Bar
1kg | Hela bönor | 02.2027
404,89 kr 364,28 kr
(364,28 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11002

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 11002
Kenon Espresso Italy Bar 1Kg
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Kenon Espresso Italy Bar
1kg | Hela bönor | 03.2027
333,23 kr
(333,23 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10904

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10904
10
Espresso Probierset Vesuvio
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Espresso Provset Vesuvio
2kg | Hela bönor
661,67 kr 595,98 kr
(297,99 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1415

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Artikel nr.: 1415
9
Probierset Parthenope
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Espresso Provset Parthenope
3kg | Hela bönor
951,90 kr 870,69 kr
(290,23 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1807

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Artikel nr.: 1807
Borbone Crema Classica gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Borbone Crema Classica malet
250g | Malet | 09.2026
58,52 kr
(234,08 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11052

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 11052
Pezzullo Espresso Nera
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Pezzullo Espresso Nera
3kg | Hela bönor | 03.2027
954,29 kr
(318,10 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11050

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: karamell, chokladig, honung, blommig
Artikel nr.: 11050
NY
Passaparola Leggenda Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passaparola Espresso Leggenda
1kg | Hela bönor | 04.2027
416,83 kr
(416,83 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 13990

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Mild
Arom: chokladig, honung, fruktig
Artikel nr.: 13990
Passaparola Espresso Segreto
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passaparola Espresso Segreto
1kg | Hela bönor | 03.2027
321,28 kr
(321,28 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 15210

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 15210
Golden Brasil Espresso Black
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Golden Brasil BLACK
1kg | Hela bönor | 04.2027
345,17 kr
(345,17 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10740

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, mandel, blommig, fruktig
Artikel nr.: 10740
Caffe Cortese Napoletano Espresso Kaffee
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Kaffe med låg syrahalt Caffè Cortese Espresso Napoletano
1kg | Hela bönor | 09.2026
261,56 kr
(261,56 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10509

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10509
Arditi Pura Follia 1Kg
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Arditi Caffè Pura Follia Espresso
1kg | Hela bönor | 11.2026
297,39 kr
(297,39 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10251

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig, fruktig
Artikel nr.: 10251
La Genovese Espresso Coloniale
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
La Genovese Caffè Coloniale
1kg | Hela bönor | 03.2027
297,39 kr
(297,39 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10236

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10236
5
Provset 80/20 Napoli Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Provset 80/20 Napoli Espresso
2kg | Hela bönor
685,56 kr 650,92 kr
(325,46 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 11011

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Artikel nr.: 11011
Caffè Trucillo Espresso Gran Bar
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffè Trucillo Espresso Gran Bar
1kg | Hela bönor | 04.2026
340,39 kr
(340,39 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10699

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10699
Lollo Caffe Gran Bar Cuvee
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Lollo Caffe Gran Bar Cuvee
1kg | Hela bönor | 12.2026
249,62 kr
(249,62 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10332

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10332
5
Probierset Säurearme Espressokaffees
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Espressokaffe smakprovset med låg syra
1,5kg | Hela bönor
438,33 kr 414,44 kr
(276,29 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10601


Artikel nr.: 10601
Mondicaffè EM
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mondicaffè EM
1kg | Hela bönor | 03.2026
321,28 kr
(321,28 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10752

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10752
Caffè Cortese Espresso Oro Bar
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffè Cortese Espresso Oro Bar
1kg | Hela bönor | 09.2026
297,39 kr
(297,39 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10922

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv, Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10922
Barbaro Vending
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Barbaro V-Blend Espresso
1kg | Hela bönor | 10.2026
201,85 kr
(201,85 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10961

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Artikel nr.: 10961
Nurri Espresso Caffè Napoletano - Partenopeo
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Nurri Espresso Caffè Napoletano - Partenopeo
1kg | Hela bönor | 09.2026
309,34 kr
(309,34 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10502

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10502
Nurri Caffè 100% Napoletano Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Nurri Espresso 100% Napoletano
1kg | Hela bönor | 09.2026
297,39 kr
(297,39 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10503

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 10503
Golden Brasil Espresso Excelso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Golden Brasil Espresso Excelso
1kg | Hela bönor | 01.2027
268,73 kr
(268,73 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10742

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10742
2 från 3

 

Det är en självklarhet - vi vill inte ha någon frätande syra och obehaglig bitterhet i kaffet

saerearmen-kaffee-bitteDetta är avgörande för utfallet:

  • Ett klokt urval och sammansättning av råkaffesorter
    Varje kaffesort har sin egen smak. Genom att blanda olika typer av kaffe kan man få fram det bästa från olika bönor i en god blandning. Och redan när man väljer sorter kan man se till att det är kaffebönor med låg syrahalt. Det går att jämföra med en cuvée vin. Rostmästaren vet hur man skapar en distinkt men balanserad sort. Det är därför de flesta kaffeälskare dricker så kallade blandningar, snarare än bönor med ett enda ursprung, som ofta saknar den komplexitet i arom och smak som en bra blandning kan ha.
  • Blandningsförhållandet mellan arabica- och robustabönor
    Det är numera allmänt känt att ett högt innehåll av arabicabönor inte är synonymt med hög kvalitet. Det finns nämligen lika många dåliga arabicabönor som det finns robustabönor av hög kvalitet. Det är just samspelet mellan dessa två som är den djupare hemligheten bakom ett bra espressokaffe. Kanske kan man jämföra det med bröd: man märker inte nödvändigtvis att det finns salt i det, men man märker när det saknas.

  • Rostningen
    Rostningens tid spelar en mycket avgörande roll. Särskilt i södra Italien rostar man bönorna längre (20-28 minuter) men vid lägre temperatur. Det är just detta som gör att klorogensyran (som är den vanligaste syran i kaffe) minimeras. I Neapel går man så långt att vissa bönor lämnar rostningen glänsande djupt svarta, nästan oljiga eftersom att den långa rostningstiden gör att den kaffeolja som finns i bönorna läcker ut. Detta är inte ens kvalitetsbrist, utan faktiskt önskvärt.


milch-kuh




Vilket kaffe har minst syra?

Logo_3

Kaffe med mjölk har minst syra. Kaffe har ett pH-värde på ca 4,5 och mjölk på ca 6,6. Beroende på hur mycket mjölk som tillsätts ökar pH-värdet i motsvarande grad. Ju högre pH-värde en vätska har, desto mer basisk och mindre sur är den.

Kaffesorterna Arabica och Robusta har olika syrahalt. Skillnaden är dock mycket liten om man jämför med det inflytande som rostningen har på syrahalten: om ett kaffe har låg syrahalt beror mycket mer på typen av rostning än på kaffebönsorten. Under rostningen ökar syrahalten först, vilket gör att milt rostade sorter har en högre syrahalt. Om rostningen tar längre tid förlorar kaffet sedan syra, upp till 50% av det ursprungliga innehållet. På detta sätt kan rostningen bestämma syranivån.

Rostningsprocessen är avgörande för kaffebönans syrahalt.

[1] Ju mörkare bönorna är rostade, desto mindre syra innehåller de.

Varmluftsprocess och trumrostning

Varmluftsprocessen används av stora rosterier som Tchibo. I denna industriella process värms upp till ett halvt ton gröna kaffebönor till cirka 600 °C i endast två minuter och kyls sedan omedelbart med vatten eller luft. En nackdel med denna process är att alla typer av bönor rostas samtidigt. Detta innebär att små bönor i vissa fall redan är förkolnade, medan stora bönor inte blir genomrostade alls.

Bohnen-Trommelroestverfahren

Fördelen för rosteriet är kostnaden, eftersom man med processen kan rosta enorma mängder på kort tid och den rostade bönan knappt förlorar någon vikt.

Premiumrosterier använder sig av trumrostning

Vid trumrostning värms råkaffet upp till endast 200 °C i 20-30 minuter. En erfaren rostare måste vara närvarande under denna process, som avgör om rostningen kräver en annan temperatur eller mer tid baserat på doften och även specifika ljud.

Han känner till den exakta rostningsprofilen för varje sort och får på så sätt ut det bästa av varje böna. Detta är det enda sättet att utveckla de mycket speciella egenskaperna hos ett single-origin-kaffe. Först därefter blandar rostmästaren de separat rostade bönorna till en perfekt blandning.

Hos dessa rostare står kaffets kvalitet i fokus. Detta kräver mer tid och ansträngning, men resultatet är också mer välsmakande. 


Vilket kaffe är snällt för magen?

Karboxylsyra-5-hydroxytryptamid (CHT) stimulerar syraproduktionen i magsäcken [2]. Magsyran är mer än 1000 gånger starkare än syran i kaffe, eftersom pH-värdet anges i steg om tio. Därför spelar syran i kaffe ingen större roll i jämförelse. Kaffe som är mörkare rostat eller har fått koffeinet borttaget innehåller lite CHT och är därför mer lämpligt för känsliga personer.

Espresso innehåller mindre syra och även mindre karboxylsyra-5-hydroxitryptamid på grund av den korta bryggningstiden.

Har koffeinfritt kaffe mindre syra?

kaffee-saeurearm_I koffeinfritt kaffe har inte bara koffeinet avlägsnats, utan också i stor utsträckning karboxylsyran 5-hydroxytryptamid (CHT). Eftersom CHT stimulerar produktionen av magsyra och koffeinfritt kaffe innehåller lite CHT tolererar vissa människor koffeinfritt kaffe bättre.



Vad gör att ett kaffe får mindre syra?

Rostning
Rostningen är avgörande för både syran och CHT-innehållet.
  
Bönan eller blandningen
Blandningen av bönor kan väljas så att främst bönor med låg syrahalt används.
 
Tillredningsmetod
Den skonsammaste metoden är tillredning i portafilter, eftersom extraktionen sker under en mycket kort tid. På så sätt kan de aromatiska ämnena extraheras, medan de bittra och sura ämnena till stor del stannar kvar i espressopulvret.
 

 

Används kemiska processer för att ta bort syra från kaffe?

Nej, i stället för att använda kemiska lösningsmedel avlägsnas syran av rostningen.

Varför gillar vissa människor att dricka kaffe med låg syrahalt?

Halsbränna kan ha många orsaker, t.ex. stress, patologiska förutsättningar osv. Om du dricker för mycket kaffe eller har en mycket känslig mage kan reflux uppstå. Det är inte syran i kaffet som stressar magen. Forskarna tror snarare att karboxylsyran-5-hydroxytryptamid är den utlösande faktorn för magsmärtorna. Detta ämne avlägsnas inte bara till stor del vid rostning utan även vid koffeinfritt kaffe.

Om man tar bort syran helt och hållet förlorar man förresten också smaken. Om man neutraliserar ett kaffe och höjer pH-värdet till 7 blir det praktiskt taget odrickbart eftersom det smakar som aska. Kaffe upplevs som gott mellan pH 4,5 och 5,2.

Vid långvarig rostning minskar syran, men det finns fortfarande tillräckligt med syra för att smaken ska förtrolla dig.

 

 

[1] Vgl Joon-Kwan Moon, Hyui Sun Yoo and Takayuki Shibamoto, Role of Roasting Conditions in the Level of Chlorogenic Acid Content in Coffee Beans: Correlation with Coffee Acidity, 2009, in J. Agric. Food Chem. 2009, 57, 5369

[2] Vgl Rubach, M. J. and V. Somoza 2012. Impact of Coffee on Gastric Acid Secretion. Coffee: Emerging Health Effects and Disease Prevention. Y.-F. Chu, Wiley-Blackwell: 275-291.