- Blandningsförhållande: 90% Arabica / 10% Robusta
- Arom: blommig, fruktig
- Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
- Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
- Koffeinhalt: Lågt
- Förpackningsstorlek: 1kg
- Region: Centrala Italien
- Rostningsgrad: Mellan
- Styrka: Mild
- Certifiering: Espresso Italiano
3-5 dagar Artikel nr.: 10591
- Blandningsförhållande: 80% Arabica / 20% Robusta
- Arom: chokladig, nötig
- Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
- Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
- Koffeinhalt: Lågt
- Förpackningsstorlek: 1kg
- Region: Centrala Italien
- Rostningsgrad: Mellan
- Styrka: Balanserad
- Certifiering: Espresso Italiano
3-5 dagar Artikel nr.: 10592
- Blandningsförhållande: 70% Arabica / 30% Robusta
- Arom: nötig, maltig
- Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
- Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
- Koffeinhalt: Medel
- Förpackningsstorlek: 1kg
- Region: Centrala Italien
- Rostningsgrad: Mellan
- Styrka: Intensiv
- Certifiering: Espresso Italiano
3-5 dagar Artikel nr.: 10593
- Blandningsförhållande: 60% Arabica / 40% Robusta
- Arom: chokladig, nötig
- Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
- Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
- Koffeinhalt: Medel
- Förpackningsstorlek: 1kg
- Region: Centrala Italien
- Rostningsgrad: Mellan
- Lågt syrainnehåll: Ja
- Styrka: Intensiv
3-5 dagar Artikel nr.: 10594
- Antal pods / kapslar: 100
- Blandningsförhållande: 80% Arabica / 20% Robusta
- Arom: chokladig, blommig
- Typ / Beskaffenhet: ESE pods
- Enhet: Podsmaskin
- Koffeinhalt: Lågt
- Region: Centrala Italien
- Rostningsgrad: Mellan
- Styrka: Balanserad
3-5 dagar Artikel nr.: 10595
- Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
- Enhet: Helautomatisk kaffemaskin
- Förpackningsstorlek: 4kg
3-5 dagar Artikel nr.: 10640
- Blandningsförhållande: 70% Arabica / 30% Robusta
- Arom: chokladig, blommig
- Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
- Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
- Koffeinhalt: Utan koffein
- Förpackningsstorlek: 1kg
- Region: Centrala Italien
- Rostningsgrad: Mellan
- Styrka: Balanserad
- Metod för koffeinborttagning: Standardprocess lösningsmedel
3-5 dagar Artikel nr.: 10639
- Blandningsförhållande: 70% Arabica / 30% Robusta
- Arom: nötig, maltig
- Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
- Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
- Koffeinhalt: Medel
- Förpackningsstorlek: 250g
- Region: Centrala Italien
- Rostningsgrad: Mellan
- Styrka: Intensiv
- Certifiering: Espresso Italiano
3-5 dagar Artikel nr.: 10550
- Blandningsförhållande: 80% Arabica / 20% Robusta
- Arom: blommig, fruktig
- Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
- Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
- Koffeinhalt: Medel
- Förpackningsstorlek: 1kg
- Region: Centrala Italien
- Rostningsgrad: Mellan
- Styrka: Mild
- Certifiering: Bio
3-5 dagar Artikel nr.: 11020
- Blandningsförhållande: 80% Arabica / 20% Robusta
- Arom: blommig, fruktig
- Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
- Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
- Förpackningsstorlek: 250g
- Region: Centrala Italien
- Rostningsgrad: Mellan
- Styrka: Balanserad
- Certifiering: Bio
3-5 dagar Artikel nr.: 11021
- Blandningsförhållande: 70% Arabica / 30% Robusta
- Arom: chokladig, blommig
- Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
- Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
- Koffeinhalt: Utan koffein
- Förpackningsstorlek: 250g
- Region: Centrala Italien
- Rostningsgrad: Mellan
- Styrka: Balanserad
- Metod för koffeinborttagning: Standardprocess lösningsmedel
3-5 dagar Artikel nr.: 11032
- Typ av kopp / glas: Espressokopp
- Färg: Röd
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 2923
- Typ av kopp / glas: Cappuccinokopp
- Färg: Röd
- Logga: Märkeslogga
Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 2924
Di Giampaolo Caffè
"Gå inte dit vägen leder dig, utan gå där det inte finns någon väg och lämna ett spår efter dig."
Enligt detta citat från den amerikanske filosofen Ralph Waldo Emerson har Di Giampaolo Caffè levt och vuxit sedan starten.
Detta italienska topprosteri har på sin väg mot målet gått genom forskningsexperiment, innovativ rostningsteknik och sofistikerade smakvariationer. Alltid drivna av en brinnande passion för perfekt espressokaffe. Men låt oss börja från början. År 1987 bestämde sig Maurizio Di Giampaolo för att grunda ett företag i sin hemstad Ancona, på Italiens östkust. Som förmodligen alla italienare älskade Maurizio espresso. Så han började rosta sina första egna bönor och fortsatte att testa nya sorter och blandningsförhållanden. Vänner och bekanta smittades snabbt av Maurizios passion för rostning och följde hans förehavanden. Med åren samlade han ett toppteam av experter runt sig. Tillsammans arbetade de dagligen med nya recept och blandningar som de sålde i närområdet. Sedan dess har företaget blivit djupt förankrat och välkänt i regionen.
Ryktet spred sig snabbt om kaffets extraordinära kvalitet och den speciella relationen med kunderna, och Di Giampaolos espresso blev snabbt känd internationellt. Särskilt inom HoReCa-industrin (hotell/restaurang/catering) fick hans produkter stor popularitet.
Di Giampaolo Caffè-certifieringar
Under årens lopp har Maurizios företag gjort många tekniska utvecklingar för att ständigt förbättra kvaliteten på sina produkter. Och produkterna har också fått ett nytt utseende. Det nya varumärket återspeglar företagsbilden för det numera välkända varumärket "Di Giampaolo Caffè". Marknadskampanjer och merchandising följde för att göra varumärket ännu mer känt internationellt. Den genomgående höga kvaliteten på produkterna fick dock aldrig bli lidande; Maurizios var och är grundarens högsta prioritet. Di Giampaolo belönades slutligen med det mest prestigefyllda av alla espressopriser: Kvalitetscertifikatet "Espresso Italiano" från I.N.E.I. (Italian Espresso Institute).
För Maurizio Di Giampaolo hade en dröm gått i uppfyllelse. Han ville få folk att le med sin espresso. Nu gläder han inte bara tusentals espressoälskare med sina skapelser, utan är också officiellt en av de få certifierade kafferosterier som lever upp till kvalitetskraven för en typisk italiensk espresso.
Det var en lång och ofta mödosam resa, men i slutändan var det mer än värt det. "Gå inte dit vägen tar dig, gå där det inte finns någon väg och lämna istället ett spår efter dig." Det beskriver Di Giampaolo Caffés historia ganska träffande. Numera är det omöjligt att föreställa sig den passionerade kaffeälskarens värld utan dem.
Ordet resa kan syfta både på företagets tekniska och produktiva väg, men även på den sinnliga resa det innebär att dricka kaffet. Kaffet kommer ta dig med på en upptäcktsresa från råbönornas ursprung via den mästerliga rostningen i Italien till de finaste smaknyanserna i den färdiga espresson. Du kan känna smaken av bönans resa från odlingen i Brasiliens tropiska högskogar ända till den sista gyllenbruna droppen från portafiltret.
Di Giampaolo Caffè har gjort denna princip om den aromatiska resan till sin företagsfilosofi. Varumärkets förpackningsdesign har återkommande topografiska symboler. Påsarna har en ritad karta som representerar höjder, djup och avstånd. En metafor för rosteriets utveckling och den långa vägen som det har färdats. Alltid med målet att uppnå bästa möjliga smak.
Det är också tänkt som en liten uppmaning - ta ditt öde i egna händer och var uthållig i att sträva efter dina mål. Detta är en visdom som Maurizio vill föra vidare till alla.
För att förstärka det geografiska konceptet har Di Giampaolo valt ut välkända vindar, som huvudsakligen finns i Medelhavsområdet, för att ge namn åt sina blandningar. De sorter som är anpassade till vindarnas meteorologiska egenskaper är också starka och varmt aromatiska, som Libeccio, eller snarare milda och balanserade, som Scirocco.
På detta sätt har Di Giampaolo Caffè inte bara utvecklat ett unikt och originellt koncept för sig självt, utan har också skapat espressosorter som är minnesvärda både till smak och namn.