Spara 8% på Mondicaffè the bocs - Caffè Speciali Certificati | 8% på Marziali Orobar - belönad med IIACs guldmedalj
Fri frakt från 1350 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Espresso och kaffe

Vilken espresso söker du?

I denna sektion hittar du vårt kompletta kaffesortiment. Använd filterfunktionen och begränsa urvalet efter dina önskemål. Det kommer definitivt att finnas exakt rätt kaffe för dig.

Vi har ett brett utbud av produkter, från ekologiskt kaffe till certifierat kaffe till exklusiva specialiteter. Vårt huvudfokus ligger på traditionella italienska rosterier. Från 100 % Arabica till 100 % Robusta-kaffe kan du välja mellan 700 olika varianter och förpackningar. Sortera efter olika tillagningsmetoder eller din favoritsmak, efter styrka, pris eller rostningsgrad. Läs mer om Espresso ↓

Espresso & Kaffe
Stänga filter
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
9 från 17
Inga resultat hittades för filtreringen!
Quarta Caffè Barocco | Espresso gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Quarta Caffè Barocco Espresso
250g | Malet | 09.2026
102,90 kr
(411,60 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10280

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 10280
Quarta Caffè Rossa Espresso | 250g gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Quarta Caffè Rosso Espresso
250g | Malet | 09.2026
58,37 kr
(233,48 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10278

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10278
Quarta Caffè Espresso Superiore
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Quarta Caffè Espresso Superiore
1kg | Hela bönor | 08.2026
342,23 kr
(342,23 kr / 1 kg)

18-20 dagar Längre leveranstider
Om din beställning innehåller produkter med längre leveranstid kommer leveransen för hela beställningen ta längre tid. Artiklar som finns i lager kan inte skickas tidigare.
Artikel nr.: 10313

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10313
Oro Caffè Arabica Rose
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Oro Caffe 100% Arabica Rose Espresso
1kg | Hela bönor | 09.2027
422,36 kr
(422,36 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10317

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 10317
Oro Caffe Espresso Premium Kaffee
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Oro Caffe Premium Espresso
1kg | Hela bönor | 10.2027
376,57 kr
(376,57 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10318

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10318
Oro Caffè Italian Style
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Oro Caffe Italian Style Espresso
1kg | Hela bönor | 10.2027
307,90 kr
(307,90 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10319

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 10319
Lollo Caffè Prestige Gran Bar Espresso 1000g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Lollo Caffè Gran Bar Prestige
1kg | Hela bönor | 06.2026
285,00 kr
(285,00 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10333

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10333
Lollo Espresso Gran Bar Perlage
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Lollo Caffè Gran Bar Perlage
1kg | Hela bönor | 12.2026
285,00 kr
(285,00 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10334

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 10334
Lollo Caffe Gran Cuvèe Beutel 1000g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Lollo Caffe Gran Bar Cuvee
1kg | Hela bönor | 06.2027
239,22 kr
(239,22 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10332

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10332
Udinese Espresso Elite
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Udinese Caffè Élite
1kg | Hela bönor | 09.2027
330,79 kr
(330,79 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10359

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10359
Musetti Espresso Bio Miscela Midori
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Biokaffe Musetti Miscela Midori
1kg | Hela bönor | 06.2027
342,23 kr
(342,23 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10420

Rostningsgrad: Ljus Styrka: Balanserad
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 10420
Mokaffe espresso Supermoka
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mokaffe Espresso Supermoka
1kg | Hela bönor | 08.2026
388,02 kr
(388,02 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10427

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10427
Passalacqua Deup Espresso Ohne Koffein | Entkoffeiniert
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passalacqua Espresso Deup koffeinfritt
500g | Hela bönor | 12.2027
170,55 kr
(341,10 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10533

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10533
Passalacqua Espresso Gold Vulcan
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passalacqua Gold Vulcan Espresso
500g | Hela bönor | 12.2027
159,10 kr
(318,20 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10531

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Artikel nr.: 10531
Passalacqua Caffè Black Vulcan Espresso Kaffee
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passalacqua Black Vulcan Espresso
500g | Hela bönor | 12.2027
143,07 kr
(286,14 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10530

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Artikel nr.: 10530
Nurri Espresso Caffè Napoletano - Partenopeo
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Nurri Espresso Caffè Napoletano - Partenopeo
1kg | Hela bönor | 04.2027
342,23 kr
(342,23 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10502

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10502
Nurri Caffè 100% Napoletano Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Nurri Espresso 100% Napoletano
1kg | Hela bönor | 04.2027
337,66 kr
(337,66 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10503

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 10503
Nurri Caffè Napoletano Espresso Partenopeo
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Nurri Caffè Napoletano Espresso
250g | Hela bönor | 04.2027
101,87 kr
(407,48 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10505

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10505
100% Napoletano Nurri Caffè
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Nurri 100% Napoletano Espresso
250g | Hela bönor | 04.2027
101,87 kr
(407,48 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10506

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 10506
7
Di Giampaolo Espresso Maestrale - Espresso Italiano
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Di Giampaolo Espresso Maestrale - Espresso Italiano
1kg | Hela bönor | 09.2027
342,23 kr 319,34 kr
(319,34 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10592

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10592
Kimbo Espresso koffeinfritt
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Kimbo Espresso koffeinfritt
500g | Hela bönor | 04.2027
147,65 kr
(295,30 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1545

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 1545
Oro Caffe Biologico Organic
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Oro Caffe Biologico Organic
500g | Hela bönor | 02.2026
216,33 kr
(432,66 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10646

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 10646
Oro Caffe Springtime Decaffeinato
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Oro Caffe Springtime Decaffeinato
500g | Hela bönor | 09.2027
200,30 kr
(400,60 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10648

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10648
Caffè Trucillo Espresso Bio Bar
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffè Trucillo Espresso Bio Bar
500g | Hela bönor | 05.2028
181,99 kr
(363,98 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10606

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 10606
5
Espresso Italiano Duo Probierset
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Espresso Italiano Duo Provset
2kg | Hela bönor
718,81 kr 681,04 kr
(340,52 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10618

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Balanserad
Artikel nr.: 10618
Di Giampaolo Levante Koffeinfri
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Di Giampaolo Levante Koffeinfri
1kg | Hela bönor | 09.2027
330,79 kr
(330,79 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10639

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10639
Dersut Marrone Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Dersut Caffè Espresso Marrone
1kg | Hela bönor | 08.2026
285,00 kr
(285,00 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10681

Styrka: Intensiv
Artikel nr.: 10681
illy Espresso N
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
illy Espresso N
250g | Hela bönor | 09.2027
97,18 kr
(388,72 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1019

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1019
Nannini Kaffe Classica
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Nannini Kaffe Classica
1kg | Hela bönor | 04.2027
280,43 kr
(280,43 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1053

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1053
Mocambo Koffeinfri Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mocambo Koffeinfri Espresso
250g | Hela bönor | 10.2027
95,00 kr
(380,00 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1753

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 1753
8
Mondicaffe the bocs
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mondicaffe the bocs
1kg | Hela bönor | 10.2026
342,23 kr 314,76 kr
(314,76 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10750

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig, fruktig
Artikel nr.: 10750
Mondicaffe the bocs - CONTE CAMILLO - burk
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mondicaffe the bocs - CONTE CAMILLO - burk
375g | Hela bönor | 10.2026
136,21 kr
(363,23 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10751

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig, fruktig
Artikel nr.: 10751
Mondicaffè EM
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mondicaffè EM
1kg | Hela bönor | 05.2026
307,90 kr
(307,90 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10752

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10752
Mondicaffè EM burk
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mondicaffè EM burk
375g | Hela bönor | 10.2026
124,76 kr
(332,69 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10753

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10753
Essse Caffè Espresso Intenso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Essse Caffè Espresso Intenso
1kg | Hela bönor | 06.2027
262,11 kr
(262,11 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10809

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: nötig
Artikel nr.: 10809
Mondicaffè Espresso ES
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mondicaffè Espresso ES
1kg | Hela bönor | 10.2026
330,79 kr
(330,79 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10841

Styrka: Balanserad
Arom: chokladig
Artikel nr.: 10841
9 från 17



Espresso - Beskrivning av den italienska klassikern.

Espresso – Liten och aromatisk 

En espresso – i Italien: un caffè – är en liten kopp med en aromatisk dryck som för njutningens ögonblick får omgivningen att stanna upp för en kort stund. Smaken är underbar och intensiv och kan inte jämföras med något annat. Vad är en perfekt espresso och varför smakar den så fantastiskt? Är det en speciell böna eller är det själva tillredningssättet som gör det? Det är faktiskt en blandning av allt som gör den så oemotståndlig.

Varför heter det espresso?

Espresso-Quintessenz-italienischer-KaffeekulturAtt dricka espresso blev populärt runt 1900 i Milano, Italien och började därifrån sitt segertåg till andra länder i världen. Ordet espresso härleds från det italienska ordet espressamente, vilket betyder uttryckligen (för någon). Namnet kommer från att espresso är en dryck som tillreds färskt uttryckligen för en gäst på dennes begäran. Det andra ordet som ingår är pressione, vilket betyder tryck. Denna del av ordet indikerar att espresso tillreds under tryck. Det antas ofta att ordet har något att göra med express, alltså snabb tillredning eller liknande, men denna härledning av namnet är felaktig. Därför är också stavningen expresso felaktig.

Hur rostas en espresso?

De bönor som används är i regel en blandning av robusta- och arabicabönor, den typiska blandningen består av 80% robusta- och 20% arabicabönor. Detta blandningsförhållande ger typiska espressokaffebönor, även om många olika blandningsförhållanden är vanliga. Den klassiska rostningen för en espresso är mörk, vilket ger en tung kropp och rostaromer i smaken. Idag finns det även ljusare rostningar på marknaden, som har en lättare kropp och en mer fruktig arom, oftast med en högre andel arabicabönor, upp till 100%. Ju längre norrut i Italien kafferosteriet ligger, desto oftare hittar man ljusa rostningar och hög andel arabicabönor. Ju längre söderut, desto mörkare är espressobönorna rostade och andelen robusta är oftast betydligt högre – upp till 100%. Att köpa kaffe online erbjuder möjligheten att få ett mångsidigt urval av sorter, som alla har sina egna historier och smaker. I kaffeshopen finns den optimala sorten för alla smaker och tillredningsmetoder.

Serveringsform

Espresso serveras i en förvärmd kopp med en kapacitet på 40 ml. I koppen finns 25 – 30 ml espresso inklusive crema.

En espresso dricks ofta med socker och serveras tillsammans med ett litet glas vatten.


Hur kan espresso tillredas?

Det finns olika möjligheter för tillredning. Oavsett vilken metod som används för att tillreda espresso är en fin crema ett måste för en god espresso. Det är kvalitetstecknet på en lyckad espresso. Creman är ett tätt, gyllenbrunt skum som består av oljor, koldioxid och proteiner. För att den ska bildas krävs minst ett tryck på 6 bar. Baserat på cremans beskaffenhet kan man dra slutsatser om bönans rostfärskhet samt extraktionen.



Att tillreda espresso hemma

zu-Hause-Espresso-zubereitenAtt tillreda en god och smakrik espresso hemma är möjligt. Det finns olika metoder för detta, som skiljer sig åt i inköpspriset för den nödvändiga utrustningen, den optimala malningsgraden, samt smaken på det färdiga espressokaffet.

Innan tillredning måste först ett passande espressokaffe köpas i en kaffebutik. När man köper kaffe online är urvalet stort och mångsidigt. Förutom rostningens intensitet är även odlingen av bönorna samt rättvisa priser för kaffeodlarna viktiga parametrar att tänka på. Här är Fairtrade kaffe och ekologiskt kaffe möjliga val. 

Espressokaffe bör om möjligt malas precis före tillredningen så att det behåller sin arom. I en helautomatisk maskin är detta steg integrerat i apparaten. Vid tillredning i en espressomaskin med portafilter eller mokabryggare behövs en separat kaffekvarn.

Vissa säger att det är lätt att köpa espresso men desto svårare att tillreda den. 

Stämmer detta påstående? Nej! 

Tillredning av espressokaffe är ingen trollkonst, utan en njutningsfull och aromatisk upplevelse.




Espressotillredning: Steg-för-steg guide

Inledning

Espresso är en god och koncentrerad kaffevariant som har sina rötter i den italienska kaffekulturen. Följande guide hjälper dig att tillreda den perfekta espresson.

Nödvändiga redskap

  • Espressomaskin eller mokabryggare
  • Nymalda espressobönor
  • Tamper
  • Våg (valfritt, för exakta mängder)
  • Koppar
  • Vatten

Steg 1: Välj bönor

Välj högkvalitativa espressobönor. Var uppmärksam på rostningen – perfekta espressobönor är ofta mörkrostade och bör vara färska.
 

Steg 2: Mal bönorna

Mal bönorna precis före tillredningen. För en espresso bör du ställa in en fin malningsgrad som liknar socker.

Du behöver ungefär 18-20 gram kaffe för en dubbel espresso.
 

Steg 3: Förbered vatten

Fyll espressomaskinens vattentank med färskt, filtrerat vatten och se till att maskinen är klar för användning.
 

Steg 4: Dosera kaffepulver

Väg det nymalna kaffepulvret (18-20 gram) och lägg det i espressomaskinens portafilter.
 

Steg 5: Tampa kaffepulvret

Använd en tamper för att packa kaffepulvret jämnt och med relativt högt tryck (ca 15-20 kg).

Se till att ytan är jämn och att inget kaffepulver hamnar utanför filtret.

 

Steg 6: Sätt in filterhållaren

Sätt in portafiltret i maskinen och vrid den tills den sitter säkert. Ställ koppen under maskinens utlopp.
 

Steg 7: Extrahera espresso

Starta maskinen för att extrahera espresson.

Den idealiska extraktionstiden för en dubbel espresso ligger mellan 25 och 30 sekunder.

Se till att en jämn, mörk crema bildas.
 

Steg 8: Servera och njut

Så snart espresson är klar, servera den direkt i en förvärmd kopp.

Du kan njuta av den som ren espresso eller använda den som bas för andra kaffespecialiteter som cappuccino eller latte macchiato.

 

LÄSTIPS: BARISTA Toni delar med sig av sina tips för den perfekta espressotillredningen

Tips för den perfekta espresson

  • Experimentera med olika bönor och rostningsgrader.
  • Var uppmärksam på vattentemperaturen (idealt är 90-96 °C).
  • Rengör espressomaskinen regelbundet för optimal smak.
  • Håll redskapen noggrant rena.

Slutsats

Tillredning av espresso kräver lite övning, men med denna steg-för-steg guide kommer du att kunna skapa aromatisk espresso som kommer att imponera på dig och dina gäster. Ha roligt medan du experimenterar!

 


 

Hur gör man en espresso i en espressomaskin?

siebtraegermaschinePortafiltermaskin
Med lite övning kan du med en espressomaskin skapa en espresso lika god som den under din senaste Italiensemester. 

Med en espressomaskin med portafilter är bland annat mängden kaffepulver viktig. Hur många gram espresso som ska användas i portafiltret är här den avgörande frågan. Cirka 7 g malet espressokaffe för en enkel espresso anses vara riktlinjen. Pulvret pressas med en så kallad tamper. För tillredningen bör maskinen ha ett tryck på minst 9 bar. Detta tryck är nödvändigt för den vackra creman som får dig att drömma om Bella Italia. Under bryggningen bör 25 – 30 ml espresso produceras i koppen inom 25 – 30 sekunder.

Tillredningen kräver lite övning och är, jämfört med den i en helautomatisk maskin eller en mokabryggare, förknippad med en något högre tidsåtgång. Dock tillåter denna tillredningsform fler variationsmöjligheter när det gäller smak och intensitet hos espresson

Äger du en espressomaskin och söker passande bönor?
Ta en titt på vårt urval av rosterier ➽ Kaffe för portafilter


 

God espresso i en helautomatisk maskin?

vollautomat-fuer-kaffeeHelautomat
Helautomatisk maskin
En helautomatisk maskin kan tillreda olika kaffevarianter. Den har ett integrerat system som kan mala kaffebönorna. Därför behövs ingen extra kaffekvarn för en helautomatisk maskin. Vattnet värms upp till den nödvändiga temperaturen i maskinen med hjälp av en genomströmningsvärmare och sedan tillreds ditt kaffe. En helautomatisk maskin pressar det nymalna kaffepulvret helautomatiskt i maskinen. Under bryggningsprocessen arbetar den också med tryck. Maskinerna uppnår ett tryck på mellan 7,5 och 9 bar. 

Med helautomatiska maskiner kan även variationer tillredas med en knapptryckning, t.ex. med mjölkskum. Övning behövs inte för att lyckas med en helautomatisk maskin, eftersom allt fungerar med en knapptryckning. 

En annan fördel med helautomatiska maskiner är möjligheten att ställa in olika malningsgrader och styrkor för att anpassa kaffet perfekt till den personliga smaken. Genom den skonsamma tillredningen bevaras den fulla aromen från de nymalna bönorna, vilket ger en intensiv och smakrik kaffeupplevelse.

Har du en helautomatisk maskin och söker rätt bönor?
Ta en titt på vårt sortiment av 
Kaffebönor för helautomatiska maskiner 

 


 

En klassiker på spisen: espresso från mokabryggare

mokka-kanne
De små kannorna av rostfritt stål eller aluminium utgör ett kostnadseffektivt alternativ för att tillreda espressokaffe hemma. Med hjälp av denna kanna kan espresso tillredas utan maskin. Kannan uppfanns 1933 av Alfons Bialetti, som gav den namnet Moka-kanna. Idag kallas den övervägande för mokabryggare. Begreppet Moka har inget att göra med tillredningen av det turkiska eller grekiska mocka-kaffet. Därav stavningen med ett "k".

Vatten fylls i den nedre delen av kannan upp till strax under säkerhetsventilen. För tillredningen fylls grovmalet kaffepulver i insatsen och trycks sedan inte ned. Den lilla kannan kan placeras på en spisplatta eller gasspis. Med hjälp av ångan som bildas av det kokande vattnet skapas ett tryck som transporterar espresson genom stigröret. Trycket i dessa små kannor är dock med 1,5 bar för lågt för att en crema ska bildas.

Därför betraktas slutprodukten av denna tillredningsform ofta inte som espresso, eftersom den karakteristiska creman saknas. Det finns dock numera mokabryggare på marknaden som har en cremaventil, med vars hjälp espresson får en crema.

Ta en titt på vårt urval av ➽ Malet kaffe för mokabryggare


 

Baristakaffe hemma

Göra espresso som en barista? Med rätt kaffebönor, kunskap och några knep är det möjligt. Var och en av tillredningsformerna har sina för- och nackdelar. Vilken metod som är rätt beror på den personliga smaken. När det gäller den faktiska bryggtiden skiljer sig tillredningsformerna knappt åt. De kräver alla mellan 25 och 30 sekunder. 

Oavsett vilken metod som används för att tillreda espresso kan man med den skapa olika drycker genom att tillsätta ytterligare ingredienser. 

Vill du veta mer om de olika tillredningsmetoderna? Ta då en titt här i vårt avsnitt med Kaffekunskap.