MOKA EFTI Rostningsvecka 10% rabatt | 20% på Buonissimo Set I Panettone med 63% rabatt
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Galapagos San Cristobal Arabicabönor

| 250g | Hela bönor
chokladig, nötig, fruktig & Balanserad

Rostad av Mokaflor Caffè Lab

250g espressobönor i en påse

Ett arommirakel i en klass för sig

 

Vi beställer endast värdefulla kaffesorter som Galapagos San Christobal i små kvantiteter. Mokaflor rostar sorterna åt oss först efter beställning. Om varan inte finns i lager kan du anmäla dig för att få ett e-postmeddelande. Så snart den finns i lager kommer vi att informera dig.

325,75 kr
(1303,00 kr / 1 kg)
 | inkl. moms plus fraktkostnader
02.2023 02.2025

3-5 dagar Artikel nr.: 11709

  • 11709

Fördelar

  • Fri frakt över 1100 kr
  • Snabb leverans med DHL
  • Färskvarugaranti
Galapagos San Cristobal Arabica-bönor från Mokaflor Caffè Lab 250g hela espressobönor 1... mer

Galapagos San Cristobal Arabica-bönor

från Mokaflor Caffè Lab

250g hela espressobönor

1 000 kilometer utanför Ecuadors kust, i Stilla havet, ligger Galapagosöarna. San Cristóbal är den östligaste och förmodligen den äldsta. Med lugnt vatten, många sjölejon som vilar på sandstranden och sagolika solnedgångar vid horisonten verkar livet här perfekt. Ön, som bildades genom ett vulkanutbrott, är inte bara vansinnigt vacker, utan den ger också invånarna en stor gåva - sin otroliga bördighet. Den vulkaniska jorden är extremt rik på näringsämnen och utgör därmed en perfekt grund för att växtodling.

Klimatförhållandena i arkipelagen är idealiska. På grund av den kalla antarktiska Humboldtströmmen är klimatet oceaniskt och för med sig tropiskt regn till öns södra sluttningar mellan januari och maj. Ekosystemet har förblivit helt intakt, delvis tack vare invånarnas skydd. Detta gör att användning av bekämpningsmedel, svampmedel, herbicider och kemiska gödningsmedel skulle vara helt onödig. Endast naturligt förekommande organiska ämnen används för gödsling. Allt detta gör det möjligt att producera utmärkt kaffe. 

Mokaflor San Cristobal odlas där på Hacienda El Cafetal. Kaffe har odlats på haciendan sedan 1875. Grundaren Don Manuel Cobos importerade unga arabica-plantor av Bourbon-typ från Etiopien och planterade dem i sin 247 hektar stora plantage. Otroligt nog produceras kaffet nu från samma plantor som ursprungligen planterades 1875. Kanske är det en av hemligheterna bakom Don Manuels enastående bönor. Kaffet växer i skuggan av haciendans skogsträd och mognar därför längre än konventionellt odlat kaffe. Detta ger smakerna i bönan mycket mer tid att utvecklas och nå sin fulla potential. Ett kaffe som är lika unikt som Galapagosöarna själva.

Smak och arom

När det gäller smaken är Galapagos San Cristobal en riktig höjdare. Otroligt aromatiskt och fruktigt. Creman är ljus och hasselnötsfärgad med lätt rödaktiga nyanser. Nymalda, fina dofter av mango, persika och kanderad aprikos stiger upp från koppen.

Vid första klunken förflyttas du omedelbart till bönans ursprungsland. Du kan känna den fruktiga tonen, men den får också sällskap av lätt kryddiga nyanser av nötter och mörk choklad.

En perfekt avrundad espresso. Du bör först prova San Cristobal ren och sedan kanske blanda den med ditt favoritkaffe. På så sätt kan du experimentera lite och skapa helt nya och oupptäckta njutningsupplevelser.

Blandningsförhållande: 100% Arabica
Arom: chokladig, nötig, fruktig
Typ / Beskaffenhet: Hela bönor
Enhet: Portafilter, Helautomatisk kaffemaskin
Koffeininnehåll: Medel
Förpackningsstorlek: 250g
Rostningsgrad: Mellan
Styrka: Balanserad
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Tillverkare:

Torrefazione Mokaflor S.r.l., Via delle Torri 55, 50142 Firenze, Italy